Regio

Stoomfestival Maldegem verwacht terug heel wat volk

MALDEGEM - Al heel wat liefhebbers van treinen tellen af voor het Stoomfestival van Maldegem. Van zaterdag 29 april tot en met maandag 1 mei worden terug vele duizenden bezoekers verwacht.  

Er zullen die drie dagen zes stoomlocomotieven ingezet worden, allemaal unieke exemplaren. In het Stoomcentrum in Maldegem kom je meer te weten over de werking en kan je tickets kopen voor een rit met de stoomtrein richting Eeklo of met het smalspoor waarvoor twee stoomlocomotieven uit Engeland verwacht worden. Je kan er ook drie dagen unieke foto's maken want ook de koetsen worden ingeschakeld die figuranten in Victoriaanse kledij tot bij de trein zullen brengen. Op zondag komt ook een heuse koetsenparade langs. 

Bron: FotoĀ©Stoomfestival Maldegem

Bekijk Ook

BREAKING

Maldegem in de kijker: Diffrent het juiste adres voor de damesmode

MALDEGEM - In het kader van het Stoomtreinfestival van komend weekend in Maldegem zetten wij deze gemeente een week lang in de kijker. Op maandagvoormiddag kan je er genieten van een gezellige markt en het is heerlijk shoppen.  

BREAKING

Een gezonde lunch met Noordzeevis

BRUGGE - In het restaurant B-In wordt van dinsdag tot en met zaterdag dagelijks een lunch geserveerd aan 15 euro. Parkeren kan zo goed als voor de deur, dit op de parking van het Oud Sint-Jan.    

BREAKING

Veegmachines worden vanaf morgen ingezet in Hasselt

HASSELT - In Hasselt worden vanaf morgen dinsdag de veegmachines ingezet om de straten een schoonmaakbeurt te geven in de lente.  

BREAKING

Nu zaterdag Golden Years fuif in het Entrepot in Brugge

BRUGGE - De organisatoren van de Golden Years fuif verwachten nu zaterdag heel wat volk. De ganse avond is er muziek van de jaren zestig tot negentig, echte dansmuziek.  

BREAKING

Honderden gezinnen in Groot Jabbeke zonder stroom

JABBEKE - Enkele honderden gezinnen in Groot-Jabbeke zitten sinds 16.34 uur zonder stroom. Voor heel wat handelaars is dit een bijzonder vervelende zaak.  

BREAKING

Culinair event Tastoe op 6 en 7 mei in Westende

WESTENDE - Op zaterdag 6 en zondag 7 mei zal het culinaire event Tastoe gehouden worden op de Zeedijk in Westende. 

BREAKING

Investeren in hotelkamers

BLANKENBERGE/KNOKKE-HEIST - Aan de kust worden binnenkort twee nieuwe hotels van de hotelketen Accor geopend. Het gaat om een nieuw Mercure hotel in Blankenberge en een Ibis Budget hotel in Knokke-Heist.  

BREAKING

Ongeval met spookrijder op E34

EEKLO - Op de E34 richting Knokke deed zich zondagavond een verkeersongeval voor waarbij een spookrijder betrokken was.  

BREAKING

Witte polderdorp Lissewege krijgt terug geldautomaat

LISSEWEGE - Het Brugse schepencollege heeft deze voormiddag het licht op groen gezet voor een nieuwe bankautomaat voor het witte polderdorp Lissewege. 

Bekijk meer gerelateerde artikels