Brugge

Komend weekend samenhuizendagen

SINT-KRUIS - Komend weekend wordt uitgepakt met de Samenhuizendagen waarbij het co-housing project Eikenberg in de Brugse deelgemeente Sint-Kruis voorgesteld wordt aan de geïnteresseerden. 

De initiatiefnemers zijn Jo Libbrecht en Rika Savat uit de Eikenberg. Zij willen op hun terreinen een co-housingproject realiseren met verschillende woongelegenheden met een mix van jong en oud, gezin of alleenstaanden. Het gaat allemaal om mensen die de ecologische voetafdruk willen verkleinen. Zo werken ze met warmtepompen en zonne energie. Hun bedoeling is om binnenkort hun bouwaanvraag in te dienen zodat er in 2018 kan gebouwd worden en dat alles klaar is tegen 2019. De geïnteresseerden zijn zowel morgen zaterdag als zondag welkom aan de Eikenberg 27 in Sint-Kruis.   

Bron: Foto©Het Nieuws Vandaag

Bekijk Ook

BREAKING

Inghelburch viert dertigjarig bestaan

BRUGGE - Naar aanleiding van de Dag van de Zorg zetten morgen zondag heel wat instellingen de deuren open voor het pubiek. Eén van de deelnemers is Inghelburch die net hun dertig jarig bestaan vieren.   

BREAKING

Mummies Expo vanaf zaterdag 31 maart in Oud Sint-Jan

BRUGGE  - Op de site van het Oud Sint-Jan gaat op zaterdag 31 maart een nieuwe tijdelijke tentoonstelling van het Xpo Center Bruges van start. Tot 11 november zal je er een expo kunnen bezoeken rond Mummies.     

BREAKING

Bouwwerken voor Urb Sea in Zeebrugge verlopen vlot

ZEEBRUGGE - Op het strand van Zeebrugge wordt momenteel een paviljoen gebouwd voor Urb Sea. Het paviljoen zal gebruikt worden voor verschillende doeleinden.  

BREAKING

Heerlijke warme oliebollen bij dit winters weer

SINT-KRUIS - Aan de Moerkerkesteenweg in Sint-Kruis start deze namiddag de Lentekermis. De kermisattracties zijn te vinden op de parking van het winkelcentrum.   

BREAKING

Morgen ovenvers stokbrood en koffiekoeken bij Culi'Nala in Sint-Kruis

SINT-KRUIS - Na het stop zetten van de bakkerij in de Fortuinstraat moesten heel wat mensen uit die regio nu verder om brood of koffiekoeken te halen op zondagmorgen.  

BREAKING

Straten krijgen nieuwe voetpaden en parkeerstroken

SINT-KRUIS - De aannemer Verkinderen is werken gestart in de Brugse deelgemeente Sint-Kruis. Daar moeten vier straten nieuwe voepaden en parkeerstroken krijgen.  

BREAKING

Drukke dag voor team van MUG Heli

BRUGGE - Het was vrijdag terug een bijzonder drukke dag voor het team van de MUG Heli. Ze kregen vijf oproepen binnen in de loop van de dag met de eerste oproep rond 9 uur en de laatste oproep rond 17 uur. 

Bekijk meer gerelateerde artikels