Brugge

Komend weekend samenhuizendagen

SINT-KRUIS - Komend weekend wordt uitgepakt met de Samenhuizendagen waarbij het co-housing project Eikenberg in de Brugse deelgemeente Sint-Kruis voorgesteld wordt aan de geïnteresseerden. 

De initiatiefnemers zijn Jo Libbrecht en Rika Savat uit de Eikenberg. Zij willen op hun terreinen een co-housingproject realiseren met verschillende woongelegenheden met een mix van jong en oud, gezin of alleenstaanden. Het gaat allemaal om mensen die de ecologische voetafdruk willen verkleinen. Zo werken ze met warmtepompen en zonne energie. Hun bedoeling is om binnenkort hun bouwaanvraag in te dienen zodat er in 2018 kan gebouwd worden en dat alles klaar is tegen 2019. De geïnteresseerden zijn zowel morgen zaterdag als zondag welkom aan de Eikenberg 27 in Sint-Kruis.   

Bron: Foto©Het Nieuws Vandaag

Bekijk Ook

BREAKING

Ook Paul Desender haakt af bij N-VA Brugge voor gemeenteraadsverkiezingen

BRUGGE - Nadat Ann Minne-Soete deze voormiddag liet weten geen kandidaat meer is heeft nu ook Paul Desender laten weten geen kandidaat meer te zijn voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 2018.    

BREAKING

Deze namiddag met de kinderen naar de Meifoor

BRUGGE - Op deze zonnige woensdagnamiddag verwachten de foorreizigers heel wat volk. Deze namiddag zijn de kinderen immers thuis van school en start een verlengd weekend. 

BREAKING

Ann Minne-Soete niet op N-VA lijst in Brugge in 2018

BRUGGE - Ann Minne-Soete, de voormalige fractieleidster in de Brugse gemeenteraad voor N-VA, zal in 2018 geen kandidaat meer zijn op de lijst van de N-VA.  

BREAKING

Lunapark Playtime haalde de media dankzij huwelijksaanzoek

BRUGGE - Het lunapark Playtime op het Zand heeft de volledige media gehaald dankzij een huwelijksaanzoek. 

BREAKING

Brugse OCMW Hoofdzetel krijgt nieuw kleurtje

BRUGGE  - De hoofdzetel van het Brugse OCMW aan Ruddershove in Sint-Pieters wordt momenteel opnieuw geschilderd. Na tien jaren waren de kleuren al veel veranderd door de zon en de regen.    

BREAKING

Oud Sint-Jan pakt uit met heuse wereldpremière

BRUGGE - Het Xpo Center Bruges - Oud Sint-Jan Brugge pakt van 1 juni tot 31 oktober uit met een tijdelijke expo over de uitvindingen van Leonardo Da Vinci die geleefd heeft van 1452 tot 1519.   

BREAKING

Heerlijke vis op de lunch in Brugs restaurant B-In

BRUGGE - In het restaurant B-In in Brugge kan je deze middag genieten van een heerlijke lunch aan de prijs van 15 euro.    

BREAKING

Knokke Boat verwacht vier drukke dagen

ZEEBRUGGE/CADZAND - Knokke Boat verwacht van donderdag tot en met zondag heel wat volk die met de warmte de koelte van de zee zal opzoeken.  

BREAKING

Wordt Faluche verkozen als beste frituur van Vlaanderen

SINT-KRUIS - Het Nieuwsblad is op zoek naar de beste frituur van Vlaanderen en nodigt hun lezers en niet lezers uit om hun stem uit te brengen voor de beste frituur van Vlaanderen.  

Bekijk meer gerelateerde artikels