Brugge

Komend weekend samenhuizendagen

SINT-KRUIS - Komend weekend wordt uitgepakt met de Samenhuizendagen waarbij het co-housing project Eikenberg in de Brugse deelgemeente Sint-Kruis voorgesteld wordt aan de geïnteresseerden. 

De initiatiefnemers zijn Jo Libbrecht en Rika Savat uit de Eikenberg. Zij willen op hun terreinen een co-housingproject realiseren met verschillende woongelegenheden met een mix van jong en oud, gezin of alleenstaanden. Het gaat allemaal om mensen die de ecologische voetafdruk willen verkleinen. Zo werken ze met warmtepompen en zonne energie. Hun bedoeling is om binnenkort hun bouwaanvraag in te dienen zodat er in 2018 kan gebouwd worden en dat alles klaar is tegen 2019. De geïnteresseerden zijn zowel morgen zaterdag als zondag welkom aan de Eikenberg 27 in Sint-Kruis.   

Bron: Foto©Het Nieuws Vandaag

Bekijk Ook

BREAKING

Lunchen op het terras bij de Brugse reien

BRUGGE - Wie deze middag wil geinieten van een heerlijke en gezonde lunch aan het water van de Brugse reien moet kiezen voor het restaurant B-In. Van dinsdag tot en met zaterdag serveren ze een dagelijkse lunch aan 15 euro.  

BREAKING

Brugse Kaasmarkt op zondag 3 september op het Beursplein

BRUGGE - De Brugse Kaasmarkt wordt op zondag 3 september voor de negende maal gehouden. De organisatoren moeten door de werken op het Zand uitwijken naar het Beursplein waar ze even veel volk verwachten.   

BREAKING

Assebroek in de kijker: Vishandel Verrecas

ASSEBROEK - Tijdens het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 september wordt Assebroek kermis gevierd met op zaterdag een kids disco namiddag en op zondag Ol Thope in het Park met optredens van tal van artiesten op de parking van de sporthal van het Atheneum Jan Fevijn in de Daverlostraat. 

BREAKING

Worden stallingskosten van paarden Federale Politie doorgerekend aan lokale politie ?

ZEEBRUGGE - Federaal parlementslid Annick Lambrecht uit Brugge heeft een brief gericht aan Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon waarin ze meer info wenst over de stallingskosten van paarden van de Federale Politie die zouden doorgerekend worden aan de lokale politiezone. 

BREAKING

Wijziging bussen in de Brugse binnenstad

BRUGGE - Voor de Brugse burgemeester Renaat Landuyt gaat de leefbaarheid voor de bewoners voor. Daarom werd de voorbije weken met De Lijn onderhandeld. Zo haddden de bewoners van de Sint-Jorisstraat en Vlamingdam zwarte vlaggen aangebracht aan hun gevels omdat ze de hoeveelheid bussen teveel vonden in hun straten.      

BREAKING

Assebroek in de kijker: heel wat zorg

ASSEBROEK - Assebroek telt heel wat organisaties die instaan voor zorg. Er is het ziekenhuis AZ Sint-Lucas, het woonzorgcentrum de Zeven Torentjes en de Residentie Berkenhof. Het zijn drie belangrijke werkgevers in de gemeente.  

BREAKING

Deze middag genieten van een heerlijke lunch in Brugge

BRUGGE - Elke middag van dinsdag tot en met zatedag kan je in het restaurant B-In op de site Oud Sint-Jan aan het Zonnekemeers genoten worden van een heerlijke  en gezonde lunch aan 15 euro met heel wat afwisseling.  

BREAKING

Assebroek in de kijker: gemeente had 106 jaar stelplaats voor trams en bussen

ASSEBROEK - Assebroek heeft 106 jaar lang een stelplaats gehad voor trams en bussen. Heel wat mensen waren er door de jaren heen tewerkgesteld. Het was nog de tijd van de NMVB die later De Lijn geworden is.  

BREAKING

Assebroek in de kijker: de handelszaken van toen

ASSEBROEK - In onze zoektocht naar heel wat informatie van Assebroek vonden wij nog deze reclame terug van de toenmalige Renault garage Desmet die gevestigd was langs de Generaal Lemanlaan. 

BREAKING

Assebroek in de kijker: Koninklijk bezoek

ASSEBROEK - In het kader van Assebroek kermis dat nu zaterdag officieel van start gaat met een gratis receptie voor de inwoners op de Kinderboerderij de Zeven Torentjes, zetten wij nu deze gemeente extra in de kijker. 

Bekijk meer gerelateerde artikels