Brugge

Komend weekend samenhuizendagen

SINT-KRUIS - Komend weekend wordt uitgepakt met de Samenhuizendagen waarbij het co-housing project Eikenberg in de Brugse deelgemeente Sint-Kruis voorgesteld wordt aan de geïnteresseerden. 

De initiatiefnemers zijn Jo Libbrecht en Rika Savat uit de Eikenberg. Zij willen op hun terreinen een co-housingproject realiseren met verschillende woongelegenheden met een mix van jong en oud, gezin of alleenstaanden. Het gaat allemaal om mensen die de ecologische voetafdruk willen verkleinen. Zo werken ze met warmtepompen en zonne energie. Hun bedoeling is om binnenkort hun bouwaanvraag in te dienen zodat er in 2018 kan gebouwd worden en dat alles klaar is tegen 2019. De geïnteresseerden zijn zowel morgen zaterdag als zondag welkom aan de Eikenberg 27 in Sint-Kruis.   

Bron: Foto©Het Nieuws Vandaag

Bekijk Ook

BREAKING

Dromenvanger voor kinderen met een beperking

BRUGGE - De dienst welzijn van de stad Brugge wil kinderen met een beperking in het daglicht plaatsen. Daarom werd het project Dromenvanger op de rails gezet. De kinderen konden individueel, met de klas of met de school een wens doen.   

BREAKING

Hinder op spoor na persoonsongeval

BRUGGE/GENT - Op de drukke spoorlijn 50 A tussen Brugge en Gent Sint-Pieters is er heel wat hinder. Tussen Landegem en Aalter deed zich vanavond een persoonsongeval voor.  

BREAKING

Brandstichter vrij onder voorwaarden

BRUGGE - De Onderzoeksrechter in Brugge heeft de brandstichter van de Hotelschool Ter Groene Poorte onder voorwaarden terug vrijgelaten. De man werd zaterdag betrapt bij het stichten van brand. 

BREAKING

Onweer zorgt voor ernstige hinder verkeer op snelweg richting binnenland

JABBEKE/BRUGGE - Na de hagelbuien in Oostende en Bredene schuift het onweer nu op richting Brugge en Nieuwpoort. Het verkeer dat terugkeert van de kust heeft te maken met heel wat hinder op de snelweg E40.  

BREAKING

Heerlijk Brugge lokte zeer veel volk

BRUGGE - In het Koningin Astridpark in Brugge wordt vandaag uitgepakt met Heerlijk Brugge. Er is heel wat lekkers te smullen.   

BREAKING

Steeds meer vraag naar zwembaden in de tuin

BRUGGE -Door de opwarming van de aarde wordt het bij ons steeds warmer. Het is dan ook de moeite om in uw eigen tuin een zwembad te bouwen want je kan er steeds meer gebruik van maken.   

BREAKING

Budgetsaver op Pleinfeesten in Sint-Andries

SINT-ANDRIES - Sinds vanmorgen zijn het Pleinfeesten in de buurt van de Jan Breydellaan in Sint-Andries. Het bleef reeds grotendeels droog voor dit event dat jaarlijks vele duizenden bezoekers lokt. 

BREAKING

De Toape Geraapte zorgden voor de nodige sfeer op de Pleinfeesten

SINT-ANDRIES - Op de Pleinfeesten in de buurt van de Jan Breydellaan in Sint-Andries is er nog tot vanavond heel wat muzikale animatie. De groep De Toape Geraapte zorgde deze voormiddag voor de nodige sfeer.  

BREAKING

Bakkerij Fabrice pakt vandaag uit met een groot assortiment op de Pleinfeesten

SINT-ANDRIES - Heel wat bezoekers van de rommelmarkt op de Pleinfeesten aan de Jan Breydellaan in Sint-Andries hebben deze morgen genoten van een heerlijk ontbijt op het terras voor Bakkerij Fabrice.  

Bekijk meer gerelateerde artikels