Brugge

Komend weekend samenhuizendagen

SINT-KRUIS - Komend weekend wordt uitgepakt met de Samenhuizendagen waarbij het co-housing project Eikenberg in de Brugse deelgemeente Sint-Kruis voorgesteld wordt aan de geïnteresseerden. 

De initiatiefnemers zijn Jo Libbrecht en Rika Savat uit de Eikenberg. Zij willen op hun terreinen een co-housingproject realiseren met verschillende woongelegenheden met een mix van jong en oud, gezin of alleenstaanden. Het gaat allemaal om mensen die de ecologische voetafdruk willen verkleinen. Zo werken ze met warmtepompen en zonne energie. Hun bedoeling is om binnenkort hun bouwaanvraag in te dienen zodat er in 2018 kan gebouwd worden en dat alles klaar is tegen 2019. De geïnteresseerden zijn zowel morgen zaterdag als zondag welkom aan de Eikenberg 27 in Sint-Kruis.   

Bron: Foto©Het Nieuws Vandaag

Bekijk Ook

BREAKING

Stoverij op de lunch op woensdagmiddag in Restaurant B-In

BRUGGE - In het restaurant B-In op de site Oud Sint-Jan in de Brugse binnenstad wordt deze middag terug een lunch geserveerd aan de prijs van 15 euro.  

BREAKING

Camerabewaking op Brugse Stationsplein

BRUGGE - De vervoersmaatchappij De Lijn en het stadsbestuur van Brugge hebben geïnvesteerd in camera's die het stationsplein moeten bewaken zodat de politie sneller kan ingrijpen.   

BREAKING

Mercedes Van Volcem wil dat stad Bruggelingen aanmoedigt om daken beter te isoleren

In de nacht van 4 op 5 december werd met een speciaal vliegtuig een thermografische kaart gemaakt van de dakisolatie in Groot-Brugge. Daarbij kan je per woning zien waar er warmteverlies vast te stellen is. Op basis van de kaart kan raad gekregen worden hoe je beter jouw woning kan isoleren.    

BREAKING

Cercle Brugge versterkt hun rangen met Stephen Buyl

BRUGGE - Cercle Brugge is al aan hun eerste training begonnen maar zoekt intussen nog steeds naar versterking voor het komend seizoen.  

BREAKING

Elf nieuwe Q-labels in Brugse Ommeland

WEST-VLAANDEREN - Het provinciebedrijf Westtoer heeft elf Q labels uitgereikt aan toeristische ondernemers in het Brugse Ommeland. Nu zijn er in het Brugse Ommeland 44 ondernemingen met een dergelijk kwaliteitslabel.  

BREAKING

Nu vrijdag start Sint-Pieterskermis

BRUGGE - In Sint-Pieters start nu vrijdag 30 juni de driedaagse kermis. De komende dagen verneemt u meer over het programma. Vandaag krijgt u meer informatie over de eerste avond. 

BREAKING

Interbad pakt deze zomer uit met tal van acties

SINT-KRUIS - Het Interbad zwembad in Sint-Kruis pakt de komende zomer uit met tal van activiteiten. De ganse zomer lang houden wij u op de hoogte. 

BREAKING

Nieuwe sociale woongelegenheden op site den Tir in Assebroek

ASSEBROEK - Op de site van de vroegere schietstand vlakbij de Baron Ruzettelaan in Assebroek komen er sociale woningen en appartementen. 

BREAKING

Braderie in Sint-Kruis, winkels vandaag open

SINT-KRUIS - Unizo Sint-Kruis pakt dit weekend uit met hun braderie. Er zijn vandaag zeven verschillende winkels open in het centrum van deze Brugse deelgemeente.  

Bekijk meer gerelateerde artikels