Brugge

Komend weekend samenhuizendagen

SINT-KRUIS - Komend weekend wordt uitgepakt met de Samenhuizendagen waarbij het co-housing project Eikenberg in de Brugse deelgemeente Sint-Kruis voorgesteld wordt aan de geïnteresseerden. 

De initiatiefnemers zijn Jo Libbrecht en Rika Savat uit de Eikenberg. Zij willen op hun terreinen een co-housingproject realiseren met verschillende woongelegenheden met een mix van jong en oud, gezin of alleenstaanden. Het gaat allemaal om mensen die de ecologische voetafdruk willen verkleinen. Zo werken ze met warmtepompen en zonne energie. Hun bedoeling is om binnenkort hun bouwaanvraag in te dienen zodat er in 2018 kan gebouwd worden en dat alles klaar is tegen 2019. De geïnteresseerden zijn zowel morgen zaterdag als zondag welkom aan de Eikenberg 27 in Sint-Kruis.   

Bron: Foto©Het Nieuws Vandaag

Bekijk Ook

BREAKING

Drie doelpunten in tien minuten tijd

WESTERLO/BRUGGE - In de voetbalwedstrijd Westerlo tegen Cercle Brugge werden in tien minuten tijd al drie doelpunten gescoord. 

BREAKING

Zesde editie van de Nocturne Aquashow in het Boudewijn Seapark

BRUGGE - Het Boudewijn Seapark in de Brugse deelgemeente Sint-Michiels zal tijdens de komende kerstvakantie terug heel wat volk trekken met hun Nocturne Aquashow in het Dolfinarium.  

BREAKING

Vandaag Kerstmarkt in het Zilverpand van Brugse serviceclubs

BRUGGE - De Brugse serviceclubs mogen jaarlijks hun kerstmarkt organiseren op het binnenplein van het winkelcentrum Zilvepand in Brugge.   

BREAKING

Een heerlijke stoverij na de markt of tussen het shoppen door

BRUGGE - Het belooft vandaag terug een drukke shoppingdag te worden. Heel wat mensen zijn nog op zoek naar de juiste geschenken voor de komende feestdagen terwijl heel wat toeristen komen genieten van de winterse sfeer in de stad met de ijssculpturen, de ijspiste en de kerstmarkten maar ook van het verlichte Brugge. 

BREAKING

Zaterdagmarkt in Brugge lokt terug veel volk

BRUGGE - Op de zaterdagmarkt in Brugge is het deze voormiddag druk. Heel wat mensen komen al producten kopen voor de feestdagen die nog een tijdje vers blijven gaande van heerlijke koffie, kruiden, noten zodat ze zich volgende week kunnen toeleggen op het koken voor hun gezelschap op kerstavond.   

BREAKING

Sterrenstoet trekt vandaag en morgen door Brugge

BRUGGE - In Brugge zal de jaarlijkse Sterrenstoet vandaag en morgen zondag door Brugge trekken. De stoet trekt reeds sinds 1932 door de Brugse straten en wordt nu georganiseerd door het Comité voor Iniitiatief.   

BREAKING

Brugse oppositie partijen vragen extra gemeenteraad over beurs- en congresgebouw

BRUGGE - De politieke oppositie partijen N-VA, Open VLD en Groen willen een extra gemeenteraad in Brugge krijgen waarop ze meer uitleg krijgen over de keuze voor het nieuwe beurs- en congresgebouw.  

BREAKING

Treinverkeer tussen Brugge en Gent dit weekend onderbroken

AALTER/BRUGGE/GENT - Het treinverkeer tussen Brugge en Gent zal morgen zaterdag en zondag onderbroken zijn door de werken voor de nieuwe spoorwegbrug aan de Knesselaarsestraat en de Weitingstraat.  

BREAKING

Morgen Wienterleute met De Mugge van Brugge in CC De Dijk

BRUGGE - De VBRO pakt morgen namiddag uit met Wienterleute in het Cultureel Centrum De Dijk aan de Blankenbergsesteenweg in Sint-Pieters. Om 15 uur staat de Mugge van Brugge op de planken die een hommage zal houden aan de grote comedians van weleer.   

BREAKING

Ibis Styles Hotel Zeebrugge pakt uit met arrangement Trouwen aan Zee

ZEEBRUGGE - Het Zeebrugse hotel Ibis Styles heeft nu ook de nodige accomodatie voor uw feesten. Wat dacht je om uw huwelijksfeest te houden in Zeebrugge.  

Bekijk meer gerelateerde artikels