Regio

Groen licht voor nieuw bouwproject in Zeebrugge

ZEEBRUGGE - De buurt van de vroegere vismijn wordt grondig aangepakt waarbij heel wat nieuwe residenties opgetrokken worden. Nu heeft het schepencollege van Brugge op voorstel van schepen van ruimtelijke ordeniing Franky Demon het licht op groen gezet voor een bouwproject op die locatie.   

Op de nu bestaande parking aan de Tijdokstraat, Vismijnstraat en Noordhinderstraat in Zeebrugge zal een nieuw gebouwencomplex opgetrokken worden met 92 private appartementen en 35 sociale appartementen van de Brugse Maatschappij voor Huisvesting. Op de benedenverdieping zal er ook plaats zijn voor twee handelszaken om de mix van werken en wonen mogelijk te laten. Het is volgens schepen Franky Demon ook een buurt die heel veel toekomst heeft met de nieuwe cruiseterminal die er vlakbij komt en waar cruisetoeristen misschien in deze buurt zullen blijven als er genoeg winkels en horecazaken zijn.   

Bron: Foto©Keyimmo

Bekijk Ook

BREAKING

Met de Tuk Tuk door Zeeland

GRAVENPOLDER - In 's Gravenpolder in Zeeland kan je op een bijzonder leuke manier de regio verkennen. Bij Tuk Tuk kan je één van de vier voertuigen huren waarbij tal van routes voorgesteld worden.   

BREAKING

Aantal passagiers in juni met 8,7% gestegen op Luchthaven Oostende

OOSTENDE - Op de luchthaven van Oostende is het aantal passagiers tijdens de maand juni opnieuw gestegen. Er is een stijging met 8,7%. 

BREAKING

Zo wat dagelijks activiteiten op het sportstrand in Zeebrugge

ZEEBRUGGE - Op het sportstrand in Zeebrugge is er zo wat dagelijks iets te beleven. Morgen donderdag kan je om 15 uur naar het senioren turnen. 

BREAKING

Haven Zeebrugge eerste zes maanden van dit jaar gegroeid met 6,3%

ZEEBRUGGE - De havendirectie van Zeebrugge is trots op de groei van haven tijdens de eerste zes maanden van dit jaar. Er is een groei met 6,3% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.  

BREAKING

23 transmigranten ingerekend tijdens actie in Zeebrugge

ZEEBRUGGE - Tijdens een controle actie onder de noemer Northpack heeft de lokale politie van Brugge in Zeebrugge 23 transmigranten ingerekend. Ze werden allemaal meegenomen naar het politie commissariaat. 

Bekijk meer gerelateerde artikels