Regio

Ardennen in de kijker: Bastogne War Museum

BASTOGNE (ARDENNEN) - In de provincie Luxemburg in de Ardennen kan je nog echt genieten van de volle natuur met vele hectares bossen. Een plaats die gelinkt is met de Ardennen omwille van het Offensief is Bastogne.    

Bastogne trekt al vele jaren vele duizenden Vlamingen tijdens de maanden november en december. Een aanrader om te bezoeken is het Bastogne War Museum waar je alles te weten komt over de Tweede Wereldoorlog en de Slag om de Ardennen. Het museum is dagelijks open uitgezonderd op alle maandagen van november en december.     

Bron: Foto┬ęBastogne War Museum

Bekijk Ook

BREAKING

Gevaar voor aanvriezende mist - strooidiensten rijden uit

VLAANDEREN - De meeste strooidiensten zijn al opgeroepen om de komende nacht de wegen te strooien. Er is immers gevaar voor aanvriezende mist. Daarbij kan het morgen vroeg gevaarlijk glad worden.  

BREAKING

Groot aanbod aan bereide gerechten in Carrefour Market Scheepsdaele

BRUGGE - De Carrefour Market Scheepsdaele is de volgende drie zondagen speciaal open. Nu zondag tussen 8 en 13 uur en op 23 en 30 december van 9 tot 19 uur.

BREAKING

Verplegend en verzorgend personeel kan steeds binnen

SINT-KRUIS - Bij slotenmaker Johan kan je terecht voor alle oplossingen rond sloten gaande van het bijmaken van sleutels, het beveiligen van ramen en deuren, inbraakwerende kluizen tot sloten voor uw fiets en moto om diefstal te voorkomen. 

BREAKING

Gene Thomas dit jaar op de planken bij Kerstival

SINT-KRUIS - Op zaterdag 22 en zondag 23 december is het terug Kerstival in de Brugse deelgemeente Sint-Kruis. Ze hebben jaarlijks op zondag een topact met een Vlaamse zanger en dit jaar werd gekozen voor Gene Thomas.   

BREAKING

Dit jaar reeds meer dan 50 mensensmokkelaars aangehouden in het Brugse

ZEEBRUGGE - De haven van Zeebrugge blijft maar mensensmokkelaars aantrekken die transmigranten naar Engeland willen laten vertrekken.  

BREAKING

Kerstbomen worden aangekleed in Zeebrugge

ZEEBRUGGE - In Zeebrugge vroeg iedereen naar meer kerstsfeer zodat in de vier wijken iets terug te vinden is van kerst. De stad zorgt voor veertien kerstbomen voor Zeebrugge en Kelly Boussemaere ging op zoek naar sponsors voor de kerstbomen.    

BREAKING

Foto van de dag: Begijnhof in Brugge

BRUGGE - Het Begijnhof in Brugge wordt dagelijks bezocht door vele duizenden toeristen. In de lente komen ze massaal naar de bloeiende paaslelies kijken. We kozen deze van Frank Vergucht alvast als foto van de dag.

BREAKING

Morgen woensdag kerstmarkt in Woonzorgcentrum De Vliedberg

BRUGGE - In het Brugse woonzorgcentrum de Vliedberg vlakbij aan het AZ Sint-Jan wordt morgen woensdag een kermtmarkt gehouden waarbij heel wat leuke zaken te koop zijn maar waar mensen ook gezellig iets kunnen drinken of eten.   

BREAKING

Laatste formatie vlucht van Seaking helikopters op 19 december

KOKSIJDE/BRUGGE - De Seaking helikopters van Koksijde zullen op woensdag 19 december voor het laatst in formatie vliegen. Ze zullen die voormiddag meerdere plaatsen aandoen die belangrijk waren voor de heli en de bemanning. 

BREAKING

Weinebrugge pakt van 21 tot 23 december uit met Unie-Kerstmarkt

SINT-MICHIELS - Het hotel restaurant Weinebrugge pakt van vrijdag 21 tot en met zondag 23 december uit met hun Unie-Kerstmarkt, dit in een tent voor de zaak. De opbrengst is bestemd voor Ons Erf - Unie-K. 

Bekijk meer gerelateerde artikels