Regio

Kerstduik van de Brugse Ijsberen moet verhuizen van Rozenhoedkaai naar Carmersbrug

BRUGGE - Sinds 1973 organiseren de Brugse Ijsberen hun jaarlijkse kerstduik in Brugge. Deze editie kan hiet meer plaats vinden aan de Rozenhoedkaai na een dispuut tussen de Ijsberen en de bootjesuitbater. 

De bootjesuitbater vaart nu ook tijdens de maand december als er een massa volk in Brugge is. Hij kan beide zaken niet combineren en ziet minder volk. De Brugse Ijsberen betreuren dat toeristisch winstbejag de reden is. Ze betreuren ook dat er geen tussenkomsten zijn van de politiek in deze zaak. De Rozenhoedkaai was 35 jaar lang de plaats waar de kerstduik plaats vond en waarbij Brugge ook jaar na jaar de media haalde voor de prachtige zichten. Nu vrezen ze minder volk te zien aan de Carmersbrug want naast de vele Bruggelingen kwamen ook heel wat toeristen een kijkje nemen en werden er wel duizenden foto's gemaakt. De kerstduik in Brugge zal dit jaar plaatsvinden op zondag 17 december.       

Bron: Foto©Brugse Ijsberen

Bekijk Ook

BREAKING

De zondag starten met vers geperst sinaasappelsap

OOSTKAMP - Sinds eind vorig jaar heeft Oostkamp nu een heuse buurtwinkel door de komst van een Carrefour Express in het centrum, meer bepaald in de Kortrijksestraat. 

BREAKING

Openingsweekend in Domein Raversijde

OOSTENDE - Na de winterstop heeft het Provinciaal Domein Raversijde aan de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende terug de deuren geopend. 

BREAKING

Morgen tweede dag van ooievaarsweekend in Zwin Knokke

KNOKKE - In het Natuur Park het Zwin in Knokke wordt dit weekend het Ooievaarsweekend gehouden dat vandaag aan de tweede dag toe is. Er zijn momenteel dertien nesten op de nestpalen in het park waarop de ooievaars hun plaats hebben ingenomen. 

BREAKING

Morgen heel wat indoor rommelmarkten om de warmte op te zoeken

DE HAAN/GENT/OEDELEM - Het blijft nog enkele dagen bijzonder koud en heel wat mensen zoeken dan ook evenementen op die binnen plaats vinden waar het gezelllig warm is. . 

BREAKING

Inghelburch viert dertigjarig bestaan

BRUGGE - Naar aanleiding van de Dag van de Zorg zetten morgen zondag heel wat instellingen de deuren open voor het pubiek. Eén van de deelnemers is Inghelburch die net hun dertig jarig bestaan vieren.   

BREAKING

Werken op N202 in Grimbergen lopen vertraging op

GRIMBERGEN - De werken op de N202 Brusselsesteenweg in Grimbergen lopen vertraging op. De asfalteringswerken kunnen pas uitgevoerd worden als het warm genoeg is.  

BREAKING

Overdekte markt vanaf nu zaterdag 24 maart in Ledegem

LEDEGEM - De vleessector verliest de laatste dagen heel wat geloofwaardigheid. Daarom hebben een tiental landbouwers beslist om in Ledegem te starten met het Boerhof.  

BREAKING

Bengaals vuur in stations en voetbalstadion

BRUSSEL/LUIK - Vanavond wordt in Brussel de bekerwedstrijd van Genk tegen Standaard Luik gespeeld.  

BREAKING

Trein negeerde rood sein op spoorlijn 96

DOORNIK - Het spoorverkeer op de spoorlijn  96 is momenteel onderbroken dit nadat een trein tussen de stations van Doornik en Aat een rood licht genegeerd heeft.  

Bekijk meer gerelateerde artikels