Regio

Kerstduik van de Brugse Ijsberen moet verhuizen van Rozenhoedkaai naar Carmersbrug

BRUGGE - Sinds 1973 organiseren de Brugse Ijsberen hun jaarlijkse kerstduik in Brugge. Deze editie kan hiet meer plaats vinden aan de Rozenhoedkaai na een dispuut tussen de Ijsberen en de bootjesuitbater. 

De bootjesuitbater vaart nu ook tijdens de maand december als er een massa volk in Brugge is. Hij kan beide zaken niet combineren en ziet minder volk. De Brugse Ijsberen betreuren dat toeristisch winstbejag de reden is. Ze betreuren ook dat er geen tussenkomsten zijn van de politiek in deze zaak. De Rozenhoedkaai was 35 jaar lang de plaats waar de kerstduik plaats vond en waarbij Brugge ook jaar na jaar de media haalde voor de prachtige zichten. Nu vrezen ze minder volk te zien aan de Carmersbrug want naast de vele Bruggelingen kwamen ook heel wat toeristen een kijkje nemen en werden er wel duizenden foto's gemaakt. De kerstduik in Brugge zal dit jaar plaatsvinden op zondag 17 december.       

Bron: Foto©Brugse Ijsberen

Bekijk Ook

BREAKING

Vanaf morgen zondag shoppingzondagen in Mechelen

MECHELEN - In Mechelen starten vanaf morgen de shoppingzondagen voor de feesten. Alle winkels zijn dan open. De shoppingzondagn lopen tot 7 januari 2018 met de start van de wintersolden. 

BREAKING

Drie doelpunten in tien minuten tijd

WESTERLO/BRUGGE - In de voetbalwedstrijd Westerlo tegen Cercle Brugge werden in tien minuten tijd al drie doelpunten gescoord. 

BREAKING

Zesde editie van de Nocturne Aquashow in het Boudewijn Seapark

BRUGGE - Het Boudewijn Seapark in de Brugse deelgemeente Sint-Michiels zal tijdens de komende kerstvakantie terug heel wat volk trekken met hun Nocturne Aquashow in het Dolfinarium.  

BREAKING

Heel wat leuke doe tips tijdens de Kerstvakantie

WAREGEM - Tijdens de kerstvakantie kunnen jonge gezinnen met kinderen heel wat leuke dingen doen. Wij zullen u alvast heel wat tips geven. 

BREAKING

Eerste skipistes open in de Oostkantons

OOSTKANTONS - Wie wil skiën in eigen land kan dit weekend naar de Oostkantons trekken. Daar zijn de eerste skipistes open. 

BREAKING

Dit weekend zijn controleurs van De Lijn actief in Vlaams Brabant

KORTENBERG/VILVOORDE - Dit weekend zullen de controleurs van De Lijn in actie zijn in de provincie Vlaams Brabant.   

BREAKING

Dit weekend alcohol- en drugscontroles in Blankenberge en Zuienkerke

BLANKENBERGE/ZUIENKERKE - Tijdens dit weekend kunt u maar best een BOB meenemen wie vandaag in Blankenberge of Zuienkerke moet zijn. Er zijn alcohol- en drugscontroles gepland.  

Bekijk meer gerelateerde artikels