Regio

Kerstduik van de Brugse Ijsberen moet verhuizen van Rozenhoedkaai naar Carmersbrug

BRUGGE - Sinds 1973 organiseren de Brugse Ijsberen hun jaarlijkse kerstduik in Brugge. Deze editie kan hiet meer plaats vinden aan de Rozenhoedkaai na een dispuut tussen de Ijsberen en de bootjesuitbater. 

De bootjesuitbater vaart nu ook tijdens de maand december als er een massa volk in Brugge is. Hij kan beide zaken niet combineren en ziet minder volk. De Brugse Ijsberen betreuren dat toeristisch winstbejag de reden is. Ze betreuren ook dat er geen tussenkomsten zijn van de politiek in deze zaak. De Rozenhoedkaai was 35 jaar lang de plaats waar de kerstduik plaats vond en waarbij Brugge ook jaar na jaar de media haalde voor de prachtige zichten. Nu vrezen ze minder volk te zien aan de Carmersbrug want naast de vele Bruggelingen kwamen ook heel wat toeristen een kijkje nemen en werden er wel duizenden foto's gemaakt. De kerstduik in Brugge zal dit jaar plaatsvinden op zondag 17 december.       

Bron: Foto©Brugse Ijsberen

Bekijk Ook

BREAKING

Met de Tuk Tuk door Zeeland

GRAVENPOLDER - In 's Gravenpolder in Zeeland kan je op een bijzonder leuke manier de regio verkennen. Bij Tuk Tuk kan je één van de vier voertuigen huren waarbij tal van routes voorgesteld worden.   

BREAKING

Aantal passagiers in juni met 8,7% gestegen op Luchthaven Oostende

OOSTENDE - Op de luchthaven van Oostende is het aantal passagiers tijdens de maand juni opnieuw gestegen. Er is een stijging met 8,7%. 

BREAKING

Zo wat dagelijks activiteiten op het sportstrand in Zeebrugge

ZEEBRUGGE - Op het sportstrand in Zeebrugge is er zo wat dagelijks iets te beleven. Morgen donderdag kan je om 15 uur naar het senioren turnen. 

BREAKING

Haven Zeebrugge eerste zes maanden van dit jaar gegroeid met 6,3%

ZEEBRUGGE - De havendirectie van Zeebrugge is trots op de groei van haven tijdens de eerste zes maanden van dit jaar. Er is een groei met 6,3% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.  

BREAKING

23 transmigranten ingerekend tijdens actie in Zeebrugge

ZEEBRUGGE - Tijdens een controle actie onder de noemer Northpack heeft de lokale politie van Brugge in Zeebrugge 23 transmigranten ingerekend. Ze werden allemaal meegenomen naar het politie commissariaat. 

BREAKING

Vandaag start Fiësta Europa in Antwerpen

ANTWERPEN - De Europese markt Fiêsta Europa was de voorbije weken regelmatig te vinden aan de kust. Vandaag starten ze in Antwerpen op de Groenplaats.  

Bekijk meer gerelateerde artikels