Regio

Kerstduik van de Brugse Ijsberen moet verhuizen van Rozenhoedkaai naar Carmersbrug

BRUGGE - Sinds 1973 organiseren de Brugse Ijsberen hun jaarlijkse kerstduik in Brugge. Deze editie kan hiet meer plaats vinden aan de Rozenhoedkaai na een dispuut tussen de Ijsberen en de bootjesuitbater. 

De bootjesuitbater vaart nu ook tijdens de maand december als er een massa volk in Brugge is. Hij kan beide zaken niet combineren en ziet minder volk. De Brugse Ijsberen betreuren dat toeristisch winstbejag de reden is. Ze betreuren ook dat er geen tussenkomsten zijn van de politiek in deze zaak. De Rozenhoedkaai was 35 jaar lang de plaats waar de kerstduik plaats vond en waarbij Brugge ook jaar na jaar de media haalde voor de prachtige zichten. Nu vrezen ze minder volk te zien aan de Carmersbrug want naast de vele Bruggelingen kwamen ook heel wat toeristen een kijkje nemen en werden er wel duizenden foto's gemaakt. De kerstduik in Brugge zal dit jaar plaatsvinden op zondag 17 december.       

Bron: Foto©Brugse Ijsberen

Bekijk Ook

BREAKING

Inbrekers op pad tijdens verkiezingsweekend in Limburg

LIMBURG - Op meerdere plaatsen in Limburg werd afgelopen weekend ingebroken. 

BREAKING

Gedeeld burgemeesterschap en voorzitterschap in Zottegem

ZOTTEGEM - in Zottegem werd een coalitie gemaakt tussen de CD&V en de N-VA;  

BREAKING

Heel wat nieuwe burgemeesters in West-Vlaanderen

WEST-VLAANDEREN - Meerdere gemeenten in West-Vlaanderen kennen vandaag de naam van hun nieuwe burgemeester. In De Haan wordt Wilfried Vandaele de nieuwe burgemeester. Hij vormt een coaltie met Vooruit. 

BREAKING

Ieper krijgt een liberale burgemeester

IEPER - In de kattenstad Ieper krijgen ze een liberale burgemeester, namelijk Emmily Talpe. Zij droomt er van om een ondergrodnse garage te realiseren in het centrum van Ieper, ideaal voor shoppers en toeristen. 

BREAKING

Blankenberge krijgt een nieuwe bestuursploeg

BLANKENBERGE - In Blankenberge heeft de Open VLD zondag heel wat stemmen verloren. Toch waren ze nog de grootste partij in de badstad. 

BREAKING

Jos Sypré mag de fakkel overnemen van Johan De Rycke in Beernem

BEERNEM - In Beernem heeft de CD&V het bijzonder goed gedaan. Jos Sypré, leerkracht in Wonderwijs Assebroek, wordt er de nieuwe burgemeester. 

BREAKING

Absolute meerderheid voor de CD&V in Wingene

WINGENE - In Wingene kan Hendrik Verkest vanaf nieuwjaar verder burgemeester zijn. Hij haalde met zijn CD&V de absolute meerderheid met 68,4% . De burgemeester haalde 2.112 voorkeurstemmen.      

BREAKING

Annick Vermeulen kan burgemeester blijven in Zedelgem

ZEDELGEM - In Zedelgem kan Annick Vermeulen verder burgemeester blijven. Met CD&V - Nieuw behaalde ze vandaag 58,7 %.    

BREAKING

In Oostkamp zijn bijna alle stemmen geteld

OOSTKAMP -In Oostkamp zijn bijna alle stemmen geteld. Daarbij scoort de CD&V 47,1% waardoor ze drie zetels meer krijgen. Jan De Keyser kan dus burgemeester blijven.   

BREAKING

Groen Brugge haalt vijf zetels binnen

BRUGGE - De keuze van Groen in Brugge voor een jonge kandidaat als lijsttrekker is geslaagd. De jonge student Raf Reuse uit Assebroek haalde 1.554 voorkeurstemmen, de 22e meeste van alle kandidaten voor deze gemeenteraadsverkiezingen. 

Bekijk meer gerelateerde artikels