Regio

Wallonië in Vlaanderen van 16 tot 18 maart

ANTWERPEN - Op de Groenplaats in Antwerpen wordt van vrijdag 16 tot en met zondag 18 maart de beurs Wallonië in Vlaanderren gehouden. Drie dagen lang vind je alle toeristische info over de vijf Waalse provincies.   

Eén van de provincies die heel wat te bieden heeft is Namen met de toeristische trekpleister Dinant waar heel wat Vlamingen een dagje door brengen. Dankzij Dinant Evasion is er heel wat te beleven. Van 1 april tot 15 oktober kan je met een fluisterbootje op de Maas varen. Verder kan je bij Dinant Evasion mee op rondvaart op de Maas met één van hun boten, op avontuur over touwbruggen in de bossen of een bezoek brengen aan de Citadel waar je een prachtig zicht krijgt over de Maasvallei en waar je de cellen en het wapenmuseum kan bezoeken. Ook een aanrader is het Maison Leffe in Dinant wat de oorsprong was van dit abdijbier die nu in handen is van Inbev. Na uw bezoek is er nog een degusatie voorzien.    

Bron: Foto©Dinant Evasion

Bekijk Ook

BREAKING

Openingsweekend in Domein Raversijde

OOSTENDE - Na de winterstop heeft het Provinciaal Domein Raversijde aan de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende terug de deuren geopend. 

BREAKING

Morgen tweede dag van ooievaarsweekend in Zwin Knokke

KNOKKE - In het Natuur Park het Zwin in Knokke wordt dit weekend het Ooievaarsweekend gehouden dat vandaag aan de tweede dag toe is. Er zijn momenteel dertien nesten op de nestpalen in het park waarop de ooievaars hun plaats hebben ingenomen. 

BREAKING

Morgen heel wat indoor rommelmarkten om de warmte op te zoeken

DE HAAN/GENT/OEDELEM - Het blijft nog enkele dagen bijzonder koud en heel wat mensen zoeken dan ook evenementen op die binnen plaats vinden waar het gezelllig warm is. . 

BREAKING

Inghelburch viert dertigjarig bestaan

BRUGGE - Naar aanleiding van de Dag van de Zorg zetten morgen zondag heel wat instellingen de deuren open voor het pubiek. Eén van de deelnemers is Inghelburch die net hun dertig jarig bestaan vieren.   

BREAKING

Werken op N202 in Grimbergen lopen vertraging op

GRIMBERGEN - De werken op de N202 Brusselsesteenweg in Grimbergen lopen vertraging op. De asfalteringswerken kunnen pas uitgevoerd worden als het warm genoeg is.  

BREAKING

Overdekte markt vanaf nu zaterdag 24 maart in Ledegem

LEDEGEM - De vleessector verliest de laatste dagen heel wat geloofwaardigheid. Daarom hebben een tiental landbouwers beslist om in Ledegem te starten met het Boerhof.  

BREAKING

Bengaals vuur in stations en voetbalstadion

BRUSSEL/LUIK - Vanavond wordt in Brussel de bekerwedstrijd van Genk tegen Standaard Luik gespeeld.  

BREAKING

Trein negeerde rood sein op spoorlijn 96

DOORNIK - Het spoorverkeer op de spoorlijn  96 is momenteel onderbroken dit nadat een trein tussen de stations van Doornik en Aat een rood licht genegeerd heeft.  

BREAKING

Brandje in Oostende

OOSTENDE - In de kelders van het voormalige cinemacomplex Rialto aan de Langestraat in Oostende is brand uitgebroken. 

BREAKING

Mummies Expo vanaf zaterdag 31 maart in Oud Sint-Jan

BRUGGE  - Op de site van het Oud Sint-Jan gaat op zaterdag 31 maart een nieuwe tijdelijke tentoonstelling van het Xpo Center Bruges van start. Tot 11 november zal je er een expo kunnen bezoeken rond Mummies.     

Bekijk meer gerelateerde artikels