Regio

Wallonië in Vlaanderen van 16 tot 18 maart

ANTWERPEN - Op de Groenplaats in Antwerpen wordt van vrijdag 16 tot en met zondag 18 maart de beurs Wallonië in Vlaanderren gehouden. Drie dagen lang vind je alle toeristische info over de vijf Waalse provincies.   

Eén van de provincies die heel wat te bieden heeft is Namen met de toeristische trekpleister Dinant waar heel wat Vlamingen een dagje door brengen. Dankzij Dinant Evasion is er heel wat te beleven. Van 1 april tot 15 oktober kan je met een fluisterbootje op de Maas varen. Verder kan je bij Dinant Evasion mee op rondvaart op de Maas met één van hun boten, op avontuur over touwbruggen in de bossen of een bezoek brengen aan de Citadel waar je een prachtig zicht krijgt over de Maasvallei en waar je de cellen en het wapenmuseum kan bezoeken. Ook een aanrader is het Maison Leffe in Dinant wat de oorsprong was van dit abdijbier die nu in handen is van Inbev. Na uw bezoek is er nog een degusatie voorzien.    

Bron: Foto©Dinant Evasion

Bekijk Ook

BREAKING

Dinsdagmarkt in Ninove lokt wekelijks heel wat volk

BRUGGE - Op de wekelijkse dinsdagmarkt in Ninove is het telkens gezellig druk. Reeds vele jaren trekt de markt heel wat volk. 

BREAKING

Met uw vereniging of als hobbyist gratis op Sint-Kruis kermis

SINT-KRUIS - In de Brugse deelgemeente Sint-Kruis lokt de kermiszondag aan de Moerkerkesteenweg jaarlijiks vele duizenden bezoekers, het ideale event om uw vereniging te promoten of uw werk te laten zien als hobbyist.   

BREAKING

Morgen dinsdag grote marktdag in Roeselare

ROESELARE - In het centrum van Roeselare wordt morgen dinsdag een grote marktdag gehouden. Er zijn heel wat markthandelaars met verse voeding, text!iel en tal van non food artikelen. 

BREAKING

Economische missie naar Zuid Korea

BRUGGE - Het Koningspaar is samen met 96 ondernemers naar Zuid Korea op economische missie. Ze gaan er ons land en onze producten promoten. 

BREAKING

Heel wat rode stickers bij de ophaling van PMD zakken vandaag

ASSEBROEK - Er worden nog steeds heel wat verkeerde zaken aangeboden in de blauwe PMD zakken. Het gaat om plastiek flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankflacons die in deze regio mogen aangeboden worden.

BREAKING

AZ Alma viert haar voorzitter Hugo Bulté

EEKLO - In het AZ Alma in Eeklo werd Hugo Bulté als voorzitter gevierd. Hij neemt afscheid na 27 jaar. 

BREAKING

Werviks Gebak reeds vijftig jaar een begrip op de kermis

WERVIK - Op de kermissen is het Werviks Gebak reeds meer dan vijftig jaar een begrip. Je kan hun kraam echter ook reserveren voor uw events, schoolfeesten of rusthuizen waarbij ze oliebollen komen bereiden tegen een afgesproken prijs. 

BREAKING

FAVV kondigt controles aan in Zottegem

ZOTTEGEM - In Zottegem wordt door het FAVV een controle actie gepland op voedingszaken en horecazaken. Om goed voorbereid te zijn op de controle wordt voordien een infosessie gegeven. 

BREAKING

Netbeheerder Fluvius neemt elektrische wagens in gebruik

MELLE - In het Oost-Vlaamse Melle mocht Vlaams Minister Lydia Peeters de sleutels overhandigen van 27 nieuwe elektrische voertuigen voor personeelsleden van Fluvius.  

BREAKING

Foto van de dag: duif op de Brugse Markt

BRUGGE - De Brugse hobbyfotograaf Frank Vergucht heeft een oog voor dieren in Brugge. Hij brengt regelmatig de zwanen, koetspaarden maar ook duiven in beeld.

Bekijk meer gerelateerde artikels