Regio

Wallonië in Vlaanderen van 16 tot 18 maart

ANTWERPEN - Op de Groenplaats in Antwerpen wordt van vrijdag 16 tot en met zondag 18 maart de beurs Wallonië in Vlaanderren gehouden. Drie dagen lang vind je alle toeristische info over de vijf Waalse provincies.   

Eén van de provincies die heel wat te bieden heeft is Namen met de toeristische trekpleister Dinant waar heel wat Vlamingen een dagje door brengen. Dankzij Dinant Evasion is er heel wat te beleven. Van 1 april tot 15 oktober kan je met een fluisterbootje op de Maas varen. Verder kan je bij Dinant Evasion mee op rondvaart op de Maas met één van hun boten, op avontuur over touwbruggen in de bossen of een bezoek brengen aan de Citadel waar je een prachtig zicht krijgt over de Maasvallei en waar je de cellen en het wapenmuseum kan bezoeken. Ook een aanrader is het Maison Leffe in Dinant wat de oorsprong was van dit abdijbier die nu in handen is van Inbev. Na uw bezoek is er nog een degusatie voorzien.    

Bron: Foto©Dinant Evasion

Bekijk Ook

BREAKING

Gevaar voor aanvriezende mist - strooidiensten rijden uit

VLAANDEREN - De meeste strooidiensten zijn al opgeroepen om de komende nacht de wegen te strooien. Er is immers gevaar voor aanvriezende mist. Daarbij kan het morgen vroeg gevaarlijk glad worden.  

BREAKING

Groot aanbod aan bereide gerechten in Carrefour Market Scheepsdaele

BRUGGE - De Carrefour Market Scheepsdaele is de volgende drie zondagen speciaal open. Nu zondag tussen 8 en 13 uur en op 23 en 30 december van 9 tot 19 uur.

BREAKING

Verplegend en verzorgend personeel kan steeds binnen

SINT-KRUIS - Bij slotenmaker Johan kan je terecht voor alle oplossingen rond sloten gaande van het bijmaken van sleutels, het beveiligen van ramen en deuren, inbraakwerende kluizen tot sloten voor uw fiets en moto om diefstal te voorkomen. 

BREAKING

Gene Thomas dit jaar op de planken bij Kerstival

SINT-KRUIS - Op zaterdag 22 en zondag 23 december is het terug Kerstival in de Brugse deelgemeente Sint-Kruis. Ze hebben jaarlijks op zondag een topact met een Vlaamse zanger en dit jaar werd gekozen voor Gene Thomas.   

BREAKING

Dit jaar reeds meer dan 50 mensensmokkelaars aangehouden in het Brugse

ZEEBRUGGE - De haven van Zeebrugge blijft maar mensensmokkelaars aantrekken die transmigranten naar Engeland willen laten vertrekken.  

BREAKING

Kerstbomen worden aangekleed in Zeebrugge

ZEEBRUGGE - In Zeebrugge vroeg iedereen naar meer kerstsfeer zodat in de vier wijken iets terug te vinden is van kerst. De stad zorgt voor veertien kerstbomen voor Zeebrugge en Kelly Boussemaere ging op zoek naar sponsors voor de kerstbomen.    

BREAKING

Foto van de dag: Begijnhof in Brugge

BRUGGE - Het Begijnhof in Brugge wordt dagelijks bezocht door vele duizenden toeristen. In de lente komen ze massaal naar de bloeiende paaslelies kijken. We kozen deze van Frank Vergucht alvast als foto van de dag.

BREAKING

Morgen woensdag kerstmarkt in Woonzorgcentrum De Vliedberg

BRUGGE - In het Brugse woonzorgcentrum de Vliedberg vlakbij aan het AZ Sint-Jan wordt morgen woensdag een kermtmarkt gehouden waarbij heel wat leuke zaken te koop zijn maar waar mensen ook gezellig iets kunnen drinken of eten.   

BREAKING

Laatste formatie vlucht van Seaking helikopters op 19 december

KOKSIJDE/BRUGGE - De Seaking helikopters van Koksijde zullen op woensdag 19 december voor het laatst in formatie vliegen. Ze zullen die voormiddag meerdere plaatsen aandoen die belangrijk waren voor de heli en de bemanning. 

BREAKING

Weinebrugge pakt van 21 tot 23 december uit met Unie-Kerstmarkt

SINT-MICHIELS - Het hotel restaurant Weinebrugge pakt van vrijdag 21 tot en met zondag 23 december uit met hun Unie-Kerstmarkt, dit in een tent voor de zaak. De opbrengst is bestemd voor Ons Erf - Unie-K. 

Bekijk meer gerelateerde artikels