Regio

De 3 sport trends in België om fit te blijven deze winter

BELGIE - De winter is vaak lang, koud en nat. Aangezien sporten als hardlopen en fietsen in de winter niet erg aantrekkelijk zijn, is het verleidelijk om de donkere dagen voor je televisie of achter je laptop te spenderen met thee en chocolade. Met deze nieuwe indoor sport trends wordt sporten in de winter echter een stuk leuker. Probeer een van de sporten uit en ga fitter dan ooit de lente in.

1. Boulderen:

Boulderen is ondertussen een van de geliefdste vormen van klimmen. In België en andere landen wint het indoor wandklimmen snel aan populariteit. Het is een toegankelijke sport, waarvoor je geen eigen materiaal nodig hebt – je kunt de klimschoenen vaak bij de klimhal lenen of voor een goede prijs online kopen – en je kunt het gemakkelijk alleen doen. Wanneer je voldoende getraind hebt in de winter, kun je in de lente of zomer je nieuwe vaardigheden testen  op een rotsblok in Frankrijk of Spanje! Lees hier meer informatie over het verschil tussen tussen klimmen en boulderen.

2. Aqua yoga

 

Water yoga of aqua yoga is een nieuwe yogavorm, waarbij je yogales krijgt in het water. Het grootste voordeel is dat je dat je gewichtloos bent en je lichaam dus een stuk flexibeler is en de poses dus eenvoudiger worden. Ondertussen bestaan er al meerdere varianten, zoals paddleboard aqua yoga – waarbij je de posities uitvoert op een SUP board of een surfboard - of floatfit: een combinatie van high intensity en yoga geïnspireerde klassen op een rechthoekige plank in het water. Een zeer leuke en goede workout, perfect voor in de winter!

3. Jumping Fitness

 

Een andere sporttrend in België is Jumping fitness, oftewel fitness op een trampoline. Dit is een zeer dynamische fitnesstraining waarbij je alle delen van je lichaam traint. Het is te vergelijken met een aerobic les – stappen en oefeningen op muziek – maar dan doe je alles springend op speciaal ontworpen trampolines. Een workout waar je gegarandeerd met een grote glimlach vandaan komt.

 

Bron: Foto©OWSL

Bekijk Ook

BREAKING

Vandaag controles op zwartrijders in provincie Vlaams Brabant

VLAAMS BRABANT - De controleurs van De Lijn zijn vandaag ondanks de feestdag te vinden in de provincie Vlaams Brabant. Er is controle op de lijnen 344 en 345. 

BREAKING

Brouwerij Bourgogne des Flandres vandaag uitzonderlijk open op maandag

BRUGGE - Op maandag blijft de poort  van de brouwerij Bourgogne des Flandres normaal gesloten maar niet op feestdagen. Vandaag kan je dus terecht in de brouwerij gelegen tussen de Markt en de Dyver waar opnieuw gebrouwen wordt.

BREAKING

Toeristische sector aan de kust tevreden over paasvakantie

KUST - Na een tegenvallende koude week de eerste week van de paasvakantie kwam er uiteindelijk warmer weer dat heel wat volk lokte naar zee. Sinds donderdag war er heel wat volk aan zee en werden er last minute nog heel wat hotels gereserveerd.

BREAKING

Oostendenaar was even kritiek na steekpartij

OOSTENDE - Een 31 jarige man uit Middelkerke zal voorgeleid worden voor de Onderzoeksrechter in Brugge voor een steekpartij langs de Brugsesteenweg in Oostende.

BREAKING

Drie nieuwe attracties op Paasfoor Kortrijk lokken heel wat volk

KORTRIJK - Op de Paasfoor in Kortrijk, nog tot en met zondag 5 mei,; zijn er drie nieuwe attracties die heel wat volk lokken.  

BREAKING

Morgen maandag komt Yves Segers naar de Paasfoor in Zelzate

ZELZATE - Nog tot en met maandag 29 april is er paasfoor in het centrum van Zelzate. In het kader van de foor is er morgen terug heel wat randanimatie.

BREAKING

Nog tot en met woensdag 24 april Paasfoor in Diksmuide

DIKSMUIDE - Op de Grote Markt van Diksmuide is er nog tot en met woensdagavond Paasfoor. De foorhouders verwachten morgen en woensdag nog heel wat volk.

BREAKING

Morgen maandag speciale marktdag in Diksmuide in het kader van de paasfoor

DIKSMUIDE - In Diksmuide is er nog tot en met woensdagavond Paasfoor. In het kader van de foor zijn er heel wat events met morgen de speciale marktdag in de boterstad.   

BREAKING

Veilig in het zandkasteel voor de zee

WENDUINE - De Brugse hobbyfotograaf Frank Vergucht trok vandaag naar zee met het mooie weer. Hij heeft een fotoreportage gemaakt in Wenduine waar het gezellig druk was.  

BREAKING

Veel volk voor schattenjacht op strand van Wenduine

WENDUINE - Op het strand van Wenduine was er vandaag een schattenjacht naar paaseieren. Er kwamen heel wat kinderen met hun ouders naar het strand om te zoeken naar lekkers. 

Bekijk meer gerelateerde artikels