Regio

De 3 sport trends in België om fit te blijven deze winter

BELGIE - De winter is vaak lang, koud en nat. Aangezien sporten als hardlopen en fietsen in de winter niet erg aantrekkelijk zijn, is het verleidelijk om de donkere dagen voor je televisie of achter je laptop te spenderen met thee en chocolade. Met deze nieuwe indoor sport trends wordt sporten in de winter echter een stuk leuker. Probeer een van de sporten uit en ga fitter dan ooit de lente in.

1. Boulderen:

Boulderen is ondertussen een van de geliefdste vormen van klimmen. In België en andere landen wint het indoor wandklimmen snel aan populariteit. Het is een toegankelijke sport, waarvoor je geen eigen materiaal nodig hebt – je kunt de klimschoenen vaak bij de klimhal lenen of voor een goede prijs online kopen – en je kunt het gemakkelijk alleen doen. Wanneer je voldoende getraind hebt in de winter, kun je in de lente of zomer je nieuwe vaardigheden testen  op een rotsblok in Frankrijk of Spanje! Lees hier meer informatie over het verschil tussen tussen klimmen en boulderen.

2. Aqua yoga

 

Water yoga of aqua yoga is een nieuwe yogavorm, waarbij je yogales krijgt in het water. Het grootste voordeel is dat je dat je gewichtloos bent en je lichaam dus een stuk flexibeler is en de poses dus eenvoudiger worden. Ondertussen bestaan er al meerdere varianten, zoals paddleboard aqua yoga – waarbij je de posities uitvoert op een SUP board of een surfboard - of floatfit: een combinatie van high intensity en yoga geïnspireerde klassen op een rechthoekige plank in het water. Een zeer leuke en goede workout, perfect voor in de winter!

3. Jumping Fitness

 

Een andere sporttrend in België is Jumping fitness, oftewel fitness op een trampoline. Dit is een zeer dynamische fitnesstraining waarbij je alle delen van je lichaam traint. Het is te vergelijken met een aerobic les – stappen en oefeningen op muziek – maar dan doe je alles springend op speciaal ontworpen trampolines. Een workout waar je gegarandeerd met een grote glimlach vandaan komt.

 

Bron: Foto©OWSL

Bekijk Ook

BREAKING

Brugge op zijn mooist in de vroege uurtjes

BRUGGE - Brugge is steeds op zijn  mooist in de vroege uurtjes als Frank Vergucht al terug op pad is om er de mooiste foto's te maken. 

BREAKING

Elke woensdagvoormiddag marktdag in Brugge

BRUGGE - De Markt in  Brugge wordt wekelijks op woensdagvoormiddag ingenomen door markthandelaars. Zij komen van her en der om er hun koopwaren aan te bieden.

BREAKING

Vier nieuwe vredesbomen voor Gent

GENT - In Gent zullen de schoolkinderen vier nieuwe vredesbomen aanplanten. Het is de afsluiter van het themajaar Gent 2014-2018 strijd mee voor vrede.  

BREAKING

Duvelse ruilbeurs in Sint-Joris

SINT-JORIS - In de Beernemse deelgemeente Sint-Joris wordt nu zaterdag voor de derde maal de Duvelse beurs gehouden. De beurs vindt plaats in café de Brug in Sint-Joris in de Lattenklieversstraat, dit van 9 tot 13 uur.  

BREAKING

Morgen naar de woensdagmarkt in De Haan

DE HAAN - In het centrum van De Haan wordt morgen woensdag de wekelijkse marktdag gehouden. Wekelijks op woensdagvoormiddag zakken heel wat markthandelaars af naar de Belle Epoque badplaats gekend voor hun tramstation.    

BREAKING

Vlaamse Visserijsector wordt morgen ontvangen op Kabinet Bourgeois

ZEEBRUGGE - De Vlaamse visserijsector zal morgen dinsdag ontvangen worden op het kabinet van Vlaams Minister President Geert Bourgeois. 

BREAKING

Brugge plant grote opkuiscampagne

BRUGGE - Het Brugse stadsbestuur plant een grote opkuiscampagne onder de noemer Fan van Brugge oltied schoane.   

BREAKING

Het gezellige Huidenvettersplein in Brugge

BRUGGE - De Brugse hobbyfotograaf Frank Vergucht trekt dagelijks door de stad en zoekt telkens weer nieuwe plaatsen op. Vandaag stopte hij even voor een foto op het Huidenvettersplein.    

BREAKING

Inbraak in woning in Beernem

BEERNEM - In de Bulskampstraat in Beernem hebben onbekenden ingebroken in een woning. Ze gingen in de woning op zoek naar waardevolle voorwerpen.

BREAKING

Aftellen naar de eerste grote foor in Aalst

AALST - Het is aftellen naar vrijdag voor de eerste grote foor, de Winterfoor in Aalst. Die wordt gehouden naar aanleiding van het carnaval dat er gevierd wordt van zondag 3 tot en met dinsdag 5 maart met de grote stoet op zondagnamiddag.  

Bekijk meer gerelateerde artikels