Regio

De 3 sport trends in België om fit te blijven deze winter

BELGIE - De winter is vaak lang, koud en nat. Aangezien sporten als hardlopen en fietsen in de winter niet erg aantrekkelijk zijn, is het verleidelijk om de donkere dagen voor je televisie of achter je laptop te spenderen met thee en chocolade. Met deze nieuwe indoor sport trends wordt sporten in de winter echter een stuk leuker. Probeer een van de sporten uit en ga fitter dan ooit de lente in.

1. Boulderen:

Boulderen is ondertussen een van de geliefdste vormen van klimmen. In België en andere landen wint het indoor wandklimmen snel aan populariteit. Het is een toegankelijke sport, waarvoor je geen eigen materiaal nodig hebt – je kunt de klimschoenen vaak bij de klimhal lenen of voor een goede prijs online kopen – en je kunt het gemakkelijk alleen doen. Wanneer je voldoende getraind hebt in de winter, kun je in de lente of zomer je nieuwe vaardigheden testen  op een rotsblok in Frankrijk of Spanje! Lees hier meer informatie over het verschil tussen tussen klimmen en boulderen.

2. Aqua yoga

 

Water yoga of aqua yoga is een nieuwe yogavorm, waarbij je yogales krijgt in het water. Het grootste voordeel is dat je dat je gewichtloos bent en je lichaam dus een stuk flexibeler is en de poses dus eenvoudiger worden. Ondertussen bestaan er al meerdere varianten, zoals paddleboard aqua yoga – waarbij je de posities uitvoert op een SUP board of een surfboard - of floatfit: een combinatie van high intensity en yoga geïnspireerde klassen op een rechthoekige plank in het water. Een zeer leuke en goede workout, perfect voor in de winter!

3. Jumping Fitness

 

Een andere sporttrend in België is Jumping fitness, oftewel fitness op een trampoline. Dit is een zeer dynamische fitnesstraining waarbij je alle delen van je lichaam traint. Het is te vergelijken met een aerobic les – stappen en oefeningen op muziek – maar dan doe je alles springend op speciaal ontworpen trampolines. Een workout waar je gegarandeerd met een grote glimlach vandaan komt.

 

Bron: Foto©OWSL

Bekijk Ook

BREAKING

Vandaag zondag aan de kust te beleven

KUST - Ook vandaag is er terug heel wat aan de kust te beleven. Met het mooie zomerse weer met temperaturen tot dertig graden zullen velen nog genieten van een dagje strand.

BREAKING

Nieuwpoort bakt duizend visjes ten voordele van de MUG Heli

NIEUWPOORT - In Nieuwpoort zijn de Bernardusfeesten vandaag aan de laatste dag toe. Op het Hendrikaplein kan je vandaag genieten van vers gebakken visjes. Ze worden verkocht aan 5 euro.

BREAKING

Fin de Saison Party bij de Old Steamer Zeebrugge

ZEEBRUGE - In Zeebrugge kan je vandaag op het terras van de Old Steamer naar de Fin de Saison Party. Er zijn vanaf 12 uur live optredens en je kan heerlijks smullen bij de Dia Marco's Seafood Truck.   

BREAKING

Voldoende drinken bij de hittegolf

BRUGGE - Het is met het warme weer belangrijk om voldoende te drinken. Het hitteplan is actief waarbij kinderen en senioren aangespoord worden om genoeg te drinken.  

BREAKING

Foto van de dag in Brugge

BRUGGE - We hebben vandaag terug gekozen voor een foto van de dag. Frank Vergucht trok naar het Stil Ende waar tal van Brugse zwanen zitten.    

BREAKING

Twee dagen harmoniemuziek op de Brugse Markt

BRUGGE - Op de Brugse Markt is er vandaag en morgen zondag twee dagen harmoniemuziek. Morgen zullen alle Brugse muziekkorpsen in de namiddag één groot concert brengen.  

BREAKING

Morgen start van expo van Denise Dewit in Lokeren

LOKEREN - In de Hoekstraat in Lokeren gaat morgen zondag de expo van start met schilderijen en upcycled art van Denise Dewit. De kunstenares zal morgen de ganse dag aanwezig zijn om meer uitleg te geven bij haar werk. 

BREAKING

Sint-Kruis maakt zich op voor het kermisweekend

SINT-KRUIS - Tijdens het weekend van 14 en 15 september wordt het kermisweekend gehouden in Sint-Kruis. Beide dagen is er heel wat te beleven. Op zaterdag is er een grote rommelmarkt, een wandelconcert, optreden van Belle Perez en vuurwerk.

BREAKING

Heel wat vacatures op de website van AZ Sint-Lucas

ASSEBROEK - Op de website van het AZ Sint-Lucas Assebroek kan je steeds de vacatures raadplegen.

BREAKING

Begin september veertig jaar Ziekenhuisomroep Zenith

ASSEBROEK - De ziekenhuisomroep Zenith actief in het AZ Sint-Lucas in Assebroek viert begin september hun veertig jarig bestaan. Ze zijn gestart op 1 september 1979 onder toedoen van Johan De Caluwé na zijn bezoek aan de ziekenhuisomroep in Roeselare.  

Bekijk meer gerelateerde artikels