Regio

Het vrouwenvoetbal in de lift: wat betekent dit voor het Belgische team?

BELGIE - Je hoort het steeds vaker, vrouwenvoetbal. Waar er voorheen nauwelijks aandacht aan werd geschonken, zit de laatste tijd het grootste gedeelte van Nederland en België te kijken naar vrouwenvoetbal. Door deze trend zie je ook steeds meer dat vrouwenvoetbal een sport wordt die door meer en meer vrouwen wordt uitgeoefend. Waar het vroeger bijzonder was om een vrouwenelftal te hebben, hebben de meeste voetbalclubs er wel meerdere. Maar wat betekent dit voor het Belgische team nu precies? In dit artikel zullen we hier kort bij stil staan zodat je precies weet wat voor effect de lift van vrouwenvoetbal heeft.

Opbloei van de sport

Zoals hier reeds beschreven heeft het Belgische team veel impact gehad op de ontwikkelingen als het gaat om Belgisch vrouwenvoetbal. Waar voorheen nauwelijks werd gesproken over vrouwenvoetbal, merk je tegenwoordig dat elke voetbalclub wel een vrouwenteam heeft. Daarnaast zie je ook aan de cijfers dat de sport ook vaker wordt bekeken door vrouwen en dat zowel mannen als vrouwen meer naar vrouwenvoetbal in het algemeen kijken. Kortom, mede door de Belgische vrouwenelftal is de opbloei van de sport veroorzaakt.

Wat levert het de dames zelf op?

Het is natuurlijk interessant om te weten wat het nu precies brengt voor de dames van het Belgische team. Als eerst heeft het er voor gezorgd dat er meer voetbal wordt gekeken wat heeft geresulteerd in hogere beloningen. Doordat meer mensen nu naar vrouwenvoetbal kijken is het mogelijk om de betreffende speelsters meer te belonen. Daarnaast heeft het Belgische team een goede indruk achtergelaten waardoor ze over het algemeen gescout worden voor grote clubs in het buitenland. Er is nog wel een discussie gaande omtrent de salarissen van de speelsters. Veel mensen vinden het niet eerlijk dat de vrouwen minder betaald krijgen dan de mannen. Over het algemeen zorgt men dat dit op nationaal niveau hetzelfde blijft, maar voor de competitie is dit niet mogelijk. De spelers worden namelijk betaald op basis van kijkcijfers en deze zijn bij de mannen nou eenmaal groter.

Tot slot zijn de social media kanalen van de speelsters van het Belgische elftal enorm gestegen. Dit is natuurlijk leuk voor persoonlijke doeleinden, maar ook voor potentiële sponsors. Onderzoeken hebben aangetoond dat de vrouwen hier ook geld mee verdienen en dat is natuurlijk lekker meegenomen.

Bron: Foto©Pixabay

Bekijk Ook

BREAKING

Morgen woensdag markt op de Burg in Brugge

BRUGGE - Op de Burg in Brugge wordt morgen de wekelijkse woensdagmarkt gehouden. De Markt moet immers vrij blijven voor de Turkse voetbalsupporters die mee reizen met hun ploeg voor de wedstrijd van morgen woensdag.  

BREAKING

Vandaag 100e weerfoto van Frank op het kleine scherm

BRUGGE - Heel wat Bruggelingen zijn bijzonder fier op de Brugse hobbyfotograaf Frank Vergucht. Hij heeft vandaag zijn 100e weerfoto mogen leveren voor het weerbericht van Eén. Het is telkens opnieuw een mooie publiciteit voor Brugge op televisie want het weerbericht wordt telkens veel bekeken.

BREAKING

Elke Pattyn weg bij VTM

VILVOORDE - Bij VTM nemen ze in onderling overleg afscheid van Elke Pattyn die vele jaren de nieuwsanker was van de televisiezender.  

BREAKING

Een heerlijk stoofpotje op de lunch vandaag

BRUGGE - Het Restaurant B-In op de site Oud Sint-Jan in Brugge pakt van dinsdag tot en met zaterdag dagelijks uit met een heerlijke en afwisselende lunch die geserveerd wordt aan 17 euro.   

BREAKING

Grootste zonnedak van het land bij Arcelor Mittal

GENT - Op de gebouwen van Arcelor Mittal in Gent werd het grootste zonnedak van ons land voorzien met 27.107 zonnepanelen. Die kunnen stroom voorzien voor 2900 gezinnen.  

BREAKING

Genk speelt morgen avond tegen Salzburg

GENK - Heel wat Genk supporters zijn meegereisd naar het Oostenrijkse Salzburg waar hun ploeg morgen avond om 21 uur moet spelen. 

BREAKING

Komend weekend kermis in Varsenare

VARSENARE - Het is komend weekend kermis in Varsenare. Zaterdag is er een wielerwedstrijd voor elite zonder contract vanaf 14 uur. Op zaterdagavond is er een Bacardi Night in het Oud Gemeentehuis.   

BREAKING

Ticketverkoop Kasteel van Sinterklaas start nu donderdag

BRUGGE - Na het succes van vorig jaar komt er een nieuwe editie van het Kasteel van Sinterklaas, dit maal in het Kasteel Tudor.

BREAKING

Rode Neuzen actie in Kapelle op den Bos

KAPELLE OP DEN BOS - In Kapelle op den Bos werd vandaag het startschot gegeven voor de nieuwe actie Rode Neuzen. De Rode Neuzendag is gepland op 29 november.

BREAKING

Gert Late Night terug vanuit thuishaven Antwerpen

ANTWERPEN - Na twee weken Oostende is Gert Late Night terug in thuishaven Antwerpen. Ze ontvangen telkens drie gasten die de ganse week aan boord blijven.  

Bekijk meer gerelateerde artikels