Verkeer

Vandaag toelichting over de nieuwe zeesluis voor Terneuzen

TERNEUZEN (NEDERLAND) - Heel wat havengebonden diensten en VOKA krijgen vandaag meer uitleg over de bouw van een nieuwe zeesluis voor de haven van Terneuzen. De nieuwe zeesluis moet klaar zijn tegen 2022. 

Het project zal 934 miljoen euro kosten. Er komt een sluis vergelijkbaar met die aan de Visartsluis in Zeebrugge, dit met een lengte van 427 meter, een breedte van 55 meter en een diepte van 16,4 meter. Het moet toelaten om nog meer schepen via het kanaal van Terneuzen naar Gent te kunnen krijgen. Ook Vlaanderen betaalt mee in dit project.   

Bron: Foto┬ęTerneuzen

Bekijk Ook

BREAKING

Omrijden in Kortenberg omwille van stormschade

KORTENBERG - In Kortenberg zijn er momenteel twee straten afgesloten omwille van stormschade. Het verkeer wordt er tot morgen plaatselijk omgeleid.

BREAKING

Druk voor brandweer in Zeeland

ZEELAND (NEDERLAND) - In Zeeland is het al bijzonder druk geweest voor de brandweer. Ze kregen reeds heel wat meldingen van schade binnen. 

BREAKING

Club 69 mag de carnavalsstoet openen in Zeebrugge

ZEEBRUGGE - Op zaterdag 29 februari organiseert de Orde van de Zeesluffers de carnavalsstoet in Zeebrugge. De loting is gebeurd voor de volgorde van de wagens en groepen. 

BREAKING

Hinder op het spoor

LANGDORP/BEERNEM/OOSTKAMP - De spoorwegen kampen momenteel met hinder op twee spoorlijnen.

BREAKING

Carnavalsfoor in Zeebrugge start reeds volgend weekend

ZEEBRUGGE - Volgende week zaterdag gaat de carnavalsfoor van start op het Marktplein in Zeebrugge. De foorhouders blijven er staan tot en met zondag 1 maart. 

BREAKING

Zestien groepen voor carnavalsstoet in Zeebrugge

ZEEBRUGGE - Op zaterdag 29 februari is er de carnavalsstoet in Zeebrugge in een organisatie van de Orde van de Zeesluffers. Het wordt een hoogdag voor Prinses Carnaval Sassen.

BREAKING

Katelijnepoort en Katelijnestraat vanaf maandag afgesloten

BRUGGE - De Katelijnepoort en Katelijnestraat zal vanaf nu maandag 17 februari gesloten zijn voor het verkeer. De aannemer start dan met de rioleringswerken. In de eerste fase wordt er gewerkt tussen de brug en de Visspaanstraat.

BREAKING

Blankenberge wil meer treinen

BLANKENBERGE - Verschillende politieke partijen in Blankenberge willen in de toekomst meer treinen. Nu is er nog slechts één trein om het uur vanuit de badstad.

Bekijk meer gerelateerde artikels