Verkeer

Vandaag toelichting over de nieuwe zeesluis voor Terneuzen

TERNEUZEN (NEDERLAND) - Heel wat havengebonden diensten en VOKA krijgen vandaag meer uitleg over de bouw van een nieuwe zeesluis voor de haven van Terneuzen. De nieuwe zeesluis moet klaar zijn tegen 2022. 

Het project zal 934 miljoen euro kosten. Er komt een sluis vergelijkbaar met die aan de Visartsluis in Zeebrugge, dit met een lengte van 427 meter, een breedte van 55 meter en een diepte van 16,4 meter. Het moet toelaten om nog meer schepen via het kanaal van Terneuzen naar Gent te kunnen krijgen. Ook Vlaanderen betaalt mee in dit project.   

Bron: Foto┬ęTerneuzen

Bekijk Ook

BREAKING

Nu vrijdagnacht asfalteringswerken op A12 snelweg

EKEREN - Op de A12 richting Antwerpen worden nu vrijdagnacht werken gepland ter hoogte van Ekeren.

BREAKING

Ernstige hinder op de N31 verwacht door werken

BRUGGE - Op 1 maart starten werken voor de heraanleg van een gedeelte van de N31 Expressweg dit tussen de brug Waggelwager en de brug Blankenbergsesteenweg.

BREAKING

Illegalen uit goederenwagon in Zeebrugge

ZEEBRUGGE - In de haven van Zeebrugge heeft de politie zes illegalen uit een goederenwagon gehaald. Die stond op de terminal van PSA en had als bestemming Zweden.

BREAKING

Opnieuw zes transmigranten in koeltransport in Zeebrugge

ZEEBUGGE - Voor de tweede maal in enkele dagen tijd werden terug transmigranten aangetroffen in een koeltransport. Nu ging het om zes personen van Koerdische afkomst. Ze waren in Frankijk aan boord geklommen. De ganse lading met broodjes moest vernietigd worden. 

BREAKING

Uitbater gezocht voor tennis en minigolf in Zeebrugge

ZEEBRUGGE - De stad Brugge zoekt naar een andere uitbater voor het clubhuis met tennis en minigolf. Aan de Stella Mariskerk is er ook nog eens petanque. Kandidaten moeten zich voor 8 maart melden. 

BREAKING

Fusie tussen havens van Antwerpen en Zeebrugge

ANTWERPEN/ZEEBRUGGE - De havens van Antwerpen en Zeebrugge zijn tot een fusie gekomen. Dat werd vanmorgen beslist in de schepencolleges van Antwerpen en Brugge.  

BREAKING

Seafront Zeebrugge terug open vanaf zaterdag

ZEEBRUGGE - Voor volgende week zijn heel wat indoor arrangementen in musea volboekt. De vraag is groot naar activiteiten met eigen bubbel. Aan de kust kan je naar het maritieme themapark Zeebrugge, dit in de hallen van de vroegere vismijn.

BREAKING

Baloise Ladies Tour start in Cadzand

CADZAND (NEDERLAND) - De Baloise Ladies Tour zal op 10 juli starten in Cadzand. Voor de tweede maal laat de gemeente Sluis de wedstrijd starten op hun grondgebied. 

BREAKING

Treinverkeer in Nederland volledig stil door winterweer

NEDERLAND - Door de sneeuw en het winters weer ligt het treinverkeer volledig stil in Nederland. Ze hebben voornamelijk last van vastgevroren wissels.

Bekijk meer gerelateerde artikels