Verkeer

Vandaag toelichting over de nieuwe zeesluis voor Terneuzen

TERNEUZEN (NEDERLAND) - Heel wat havengebonden diensten en VOKA krijgen vandaag meer uitleg over de bouw van een nieuwe zeesluis voor de haven van Terneuzen. De nieuwe zeesluis moet klaar zijn tegen 2022. 

Het project zal 934 miljoen euro kosten. Er komt een sluis vergelijkbaar met die aan de Visartsluis in Zeebrugge, dit met een lengte van 427 meter, een breedte van 55 meter en een diepte van 16,4 meter. Het moet toelaten om nog meer schepen via het kanaal van Terneuzen naar Gent te kunnen krijgen. Ook Vlaanderen betaalt mee in dit project.   

Bron: Foto©Terneuzen

Bekijk Ook

BREAKING

Duitse toeristen blijven ook dit jaar terug weg van Zeeland

ZEELAND (NEDERLAND) - De ganse toeristische sector in Zeeland (Nederland) leeft van de Duitse toeristen. Ze komen al jaren naar de gekende plaatsen waaronder Goes, Middelburg, Zierikzee en Domburg. 

BREAKING

Politie Leuven controleert zwaar vervoer

LEUVEN - De verkeersdienst van de Leuvense politie zette tijdens een gerichte actie 21 vrachtwagens aan de kant voor controle en dat in samenwerking met de Vlaamse Belastingdienst, de Omgevingsinspectie en de FOD Mobiliteit. Alle controlediensten samen schreven voor 8.811 euro aan boetes uit.

 

 

BREAKING

Roompot en Landal Greenparks bundelen hun vakantieaanbod

BELGIE/NEDERLAND - Landal Greenparks en Roompot bundelen de krachten om samen het aantrekkelijkste en meest diverse vakantieaanbod in Europa te vormen. Hun huidig kwalitatief sterke aanbod is erg verschillend en opvallend complementair.

 

BREAKING

De bodemcultuurmosselen waren nog nooit zo vroeg

ZEELAND - De Zeeuwse bodemcultuurmosselen worden al verdeeld naar de horecazaken. Ze kunnen ze in prirmeur serveren. De mosselen zijn een maand vroeger dan verwacht.    

BREAKING

Café Flandrine van start in Brugge

BRUGGE - Op het Kraanplein in Brugge is het nieuwe café Flandrine gestart. Het zal uitgebaat worden door Liesbeth De Reyghere die al de bierbrasserie Cambrinus runt in de Hoogstraat. 

BREAKING

Damse Vaart Zuid onderbroken van 21 juni tot midden september

BRUGGE - Op maandag 21 juni starten werken aan de Damse Vaart Zuid dit tussen Brugge en de grens met Damme. Het wegdek moet volledig vernieuwd worden.  

BREAKING

Eerste vangsten verkocht voor het goede doel

ZEEBRUGGE - Het nieuwe vissersschip Z483 Jasmine is vrijdag de haven van Zeebrugge terug binnen gevaren. De reder wou zijn eerste vangsten veilen ten voordele van het goede doel.  

BREAKING

Volgend weekend geen treinen tussen Zeebrugge en Brugge

BRUGGE/ZEEBRUGGE - Ook volgend weekend zal Infrabel werken aan de sporen maar dan tussen Brugge en Zeebrugge. Het ganse weekend zullen er dan geen treinen rijden.

BREAKING

Elektrische auto’s thuis goedkoper opladen door corona

BELGIE/ NEDERLAND - Elektrisch rijden heeft veel voordelen. Voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Uit recent onderzoek blijkt dat mensen met een laadpaal thuis door de coronacrisis zelfs nog voordeliger uit zijn. Dit komt doordat de tarieven voor elektriciteit flink gedaald zijn.

De kosten van thuisladen sinds corona

De Belgische website Egear, die alles deelt op het gebied van elektrisch rijden, doet elk jaar onderzoek naar de kosten van het thuis opladen van elektrische auto’s voor Vlaamse gezinnen. Wat bleek? Ten opzichte van 2019 was in 2020 het thuisladen tot 17% goedkoper. Dit komt doordat de elektriciteitstarieven naar een dieptepunt zijn gezakt. Daarom is dit het ideale moment om eens naar je energiecontract te kijken, zeker wanneer je een elektrische auto en eigen laadpaal hebt.

 

Bekijk meer gerelateerde artikels