Verkeer

Vandaag toelichting over de nieuwe zeesluis voor Terneuzen

TERNEUZEN (NEDERLAND) - Heel wat havengebonden diensten en VOKA krijgen vandaag meer uitleg over de bouw van een nieuwe zeesluis voor de haven van Terneuzen. De nieuwe zeesluis moet klaar zijn tegen 2022. 

Het project zal 934 miljoen euro kosten. Er komt een sluis vergelijkbaar met die aan de Visartsluis in Zeebrugge, dit met een lengte van 427 meter, een breedte van 55 meter en een diepte van 16,4 meter. Het moet toelaten om nog meer schepen via het kanaal van Terneuzen naar Gent te kunnen krijgen. Ook Vlaanderen betaalt mee in dit project.   

Bron: Foto┬ęTerneuzen

Bekijk Ook

BREAKING

P&O schrapt de ferrylijn tussen Zeebrugge en Hull

ZEEBRUGGE - De rederij P&O heeft vandaag het personeel van hun vestiging in Zeebrugge verwittigd dat de ferrylijn tussen Zeebrugge en Hull geschrapt wordt. Door de Corona tijden reizen nog amper Britten naar ons land maar ook omgekeerd niet.  

BREAKING

71% minder buitenlandse toeristen in Nederland

NEDERLAND - Door het Corona virus is het internationaal toerisme in Nederland sterk gedaald. Het gaat om een daling met 71%;   

BREAKING

Volgende week zondag jobdag bij de Marine

ZEEBRUGGE - In de Marinebasis van Zeebrugge wordt volgende week zondag een jobdag gehouden. De Marine zoekt immers heel wat nieuwe krachten. 

BREAKING

Morgen autovrije zondag in Leuven

LEUVEN - In Leuven wordt morgen zondag voor de twaalfde maal de Autovrije Zondag gehouden. Je kan morgen overal vrij wandelen en fietsen zonder verkeer.

BREAKING

Pop-up ginbar The Message blijft nog tot volgend jaar

ZEEBRUGGE - De stad Brugge wou iets doen met het vroegere Zandlopertje op de Zeedijk in Zeebrugge. Nu wil Heinz Van Roye werken uitvoeren aan het pand maar tegelijk ook nog tot eind september volgend jaar blijven. 

BREAKING

Marinefregat Leopold I vertrekt nu zondag voor oefening in Schotland

ZEEBRUGGE - Het marinefregat de Leopol I vertrekt nu zondag voor een internationale oefening in Schotland. Ze gaan er samen oefenen met andere marineschepen.

BREAKING

Geen carnavalsstoeten dit jaar in Lissewege en Zeebrugge

LISSEWEGE/ZEEBRUGGE - Nadat Heist en Blankenberge hun carnavalsstoet geannuleerd hebben voor 2021 schrappen nu ook andere gemeenten hun stoet. De groepen maken immers geen nieuwe kostuums en er zijn ook geen nieuwe wagens. 

BREAKING

Corona alarmbellen gaan af in Zeeland

ZEELAND - In Zeeland gaan de alarmbellen af nadat de signaalwaarde voor Corona besmettingen overschreden is. Er zijn immers 27 nieuwe besmettingen. Nieuwe maatregelen worden dan ook niet uitgesloten. 

BREAKING

Marine haalt drie transmigranten van rubberbootje in zee

ZEEBRUGGE - Een koopvaardijschip sloeg vandaag alarm toen ze een rubberbootje hadden opgemerkt met drie opvarenden. Meteen werd het marineschip de Castor uitgestuurd. Die konden de drie jonge mannen aan boord nemen. 

Bekijk meer gerelateerde artikels