Brugge

Nieuw cruiseschip van Holland America Line in Zeebrugse haven

ZEEBRUGGE - In de haven van Zeebrugge zijn vanmorgen twee cruiseschepen van de Rotterdamse rederij Holland America Line (foto van de zetel van de rederij) binnen gelopen.

Het gaat om de Zuiderdam en het nieuwe cruiseschip Nieuw Statendam die cruisetoeristen naar de kust en Brugge brengen. He laatste schip werd in juni vorig jaar in de vaart genomen en kan 2650 passagies aan boord nemen. Er zijn 12 dekken en 9 restaurants. Uit de cruiseterminal in  Zeebrugge kan je beide cruiseschepen bewonderen. Je kan er ook binnen lopen in de cruiseterminalshop Portb waar je heel wat unieke geschenken kan vinden maar ook tal van bieren en dranken.   

Bron: Foto©Het Nieuws Vandaag

Bekijk Ook

BREAKING

Eerste vangsten verkocht voor het goede doel

ZEEBRUGGE - Het nieuwe vissersschip Z483 Jasmine is vrijdag de haven van Zeebrugge terug binnen gevaren. De reder wou zijn eerste vangsten veilen ten voordele van het goede doel.  

BREAKING

Assebroek rouwt om overlijden Hamed

ASSEBROEK - Heel wat Assebroekenaars reageren verslagen op het nieuws over het plotse overlijden van Hamed Fatir. Hij runde zijn zaak Pitta Effes op het Gaston Roelandtsplein. 

BREAKING

Spoorwegovergang Lissewege minder lang dicht

LISSEWEGE - De spoorwegovergang in Lissewege zal in de toekomst minder lang dicht blijven. Dat heeft Minister Gilkinet geantwoord op vraag van het Brugse Kamerlid Jasper Pillen.   

BREAKING

Nieuwe Facebook groep Sint-Kruis Leeft

SINT-KRUIS - In Sint-Kruis werd enkele weken terug de nieuwe Facebookgroep Sint-Kruis Leeft gelanceerd. Het initiatief gaat uit van drie vrouwelijke ondernemers die actief zijn in het Winkelcentrum aan de Moerkerkesteenweg.  

BREAKING

De kogel is door de kerk: Slagerij Vandecasteele overgenomen

SINT-KRUIS - De gekende slagerij Vandecasteele aan de Moerkerkesteenweg in Sint-Kruis komt in nieuwe handen. Jan en Claudine geven de fakkel door aan Jeroen Colpaert en Bieke Taveirne.   

BREAKING

Volgend weekend geen treinen tussen Zeebrugge en Brugge

BRUGGE/ZEEBRUGGE - Ook volgend weekend zal Infrabel werken aan de sporen maar dan tussen Brugge en Zeebrugge. Het ganse weekend zullen er dan geen treinen rijden.

BREAKING

Dit weekend geen treinen tusen Brugge en Lichtervelde

BRUGGE/LICHTERVELDE - Dit weekend zullen er geen treinen rijden tussen Brugge en Lichtervelde. Infrabel moet spoorwerken uitvoeren, onder meer aan de spoorwegbrug in Loppem. Dat zal ook zorgen voor hinder op de snelweg E40.  

BREAKING

Taste of Grill lanceert eigen dry rubs en sauzen

BRUGGE - De mensen van Taste of Grill hebben tijdens de Corona periode heel wat geëxperimenteerd met de barbecue. Met hun dry rubs willen ze nu zorgen dat je vlees een betere smaak krijgt.  

BREAKING

Stad Brugge legt voorwaarden op voor uitzenden EK voetbal

BRUGGE - Horecazaken en popupbars moeten geen aparte vergunning hebben voor het uitzenden van het EK voetbal op schermen. Ze mogen maximum 400 personen buiten toelaten die telkens per vier aan een tafel moeten zitten. 

Bekijk meer gerelateerde artikels