Regio

Meifoor in de kijker: reeds tien jaar op de Meifoor Brugge

BRUGGE - Op de Meifoor zijn heel wat attracties al heel wat jaren te vinden. Van de Gezondheidsapotheek worden reeds meldingen gemaakt van vlak na de Tweede Oorlog. Veel foorfamilies staan al gerneaties lang op deze Brugse foor.  

Voor Bjorn en Linda is het het tiende jaar Meifoor in Brugge. Ze staan dit jaar met beide schietkramen op het Zand aan de kant Steenstraat. Eeerder was Gunsmoke reeds te vinden op de Paasfoor in Kortrijk. Het is intussen reeds de vijfde generatie van de familie De Smet op de foor. De ouders van Bjorn stonden steeds met een autoscooter en een eendjesspel terwijl zijn grootouders jarenlang de autoscooter runden. Vergeet alvast uw bonnen niet uit te knippen uit Tam Tam Deze Week of Tips als u langs loopt op de kermis want je krijgt er kogels extra.   

Bron: Foto┬ęGunsmoke

Bekijk Ook

BREAKING

Nieuwe maatjes vanaf 12 juni in de vishandel

NEDERLAND - De nieuwe maatjes zullen dit jaar vanf vijdag 12 juni in de vishandel liggen. De veiling van het eerste tonnetje maatjes zal omwille van Corona niet plaats vinden. 

BREAKING

Stroomonderbreking in Gent en Wetteren

OOST-VLAANDEREN - Op twee plaatsen in Oost-Vlaanderen is er vanmorgen een stroomonderbreking.

BREAKING

Ook deze namiddag terug ijsjes in take away bij het Leenhof in Ver-Assebroek

ASSEBROEK - Omdat er nog steeds geen perspectief is voor de horeca gaan Grietje en Jeffrey van het Leenhof verder met hun take away in de namiddag. Ze staan in de tuin van hun zaak met ijsjes en frisdranken.  

BREAKING

Vandaag marktdag in Oostkamp

OOSTKAMP - Op het Gemeenteplein in Oostkamp wordt vandaag terug de wekelijkse marktdag gehouden. De markthandelaar staan rond de kerk. 

BREAKING

Marktdag op Sint-Elooi in Zedelgem

ZEDELGEM - In Zedelgem kan je deze voormiddag naar de marktdag. De marktkramers vind je aan de kerk van Sint-Elooi.   

BREAKING

Koksijde verdeelt vandaag 20.491 mondmaskers onder inwoners

KOKSIJDE - In Koksijde zullen vandaag meer dan honderd medewerkers van de gemeente Koksijde de mondmaskers verdelen bij hun inwoners. Woensdag werd al alles voorbereid voor de verdeling met het vullen van alle enveloppes. Ook de burgemeester kwam mee helpen.   

BREAKING

Extra dag tolvrije Westerscheldetunnel in december

ZEELAND (NEDERLAND) - Omiwlle van de Corona maatregelen werd de tolvrije dag in de Westerscheldetunnel van eind april geannuleerd. Die tolvrije dag werd nu toegevoegd aan de kalender en gepland voor 19 december.  

BREAKING

Straks naar de markt in Tielt

TIELT - Aan de Sportlaan in Tielt is er vandaag terug marktdag. Je kan er terecht vanaf 7.30 uur. De marktkramers staan ruim uit elkaar. 

BREAKING

Meer dan 100 Brugse speelpleinen terug open

BRUGGE - Sinds woensdag zijn er meer dan honderd Brugse speelpleinen terug open. Het was nog niet meteen een grote stormloop. De voorbije jaren zijn heel wat nieuwe speelpleinen er bij gekomen.  

Bekijk meer gerelateerde artikels