Regio

Nu donderdag Blindekensprocessie in Brugge

BRUGGE - Nu donderdag 15 augustus is er terug de Blindekensprocessie. De processie trekt nog steeds te weinig mensen. Spijtig genoeg is de processie ook niet vermeld in de zomeragenda van de stad Brugge de we in de brievenbus kregen.

Nog te weinig Bruggelingen hebben al deze processie gezien, wellicht ook te maken met het vroege aanvangsuur op een feestdag. De processie vertrekt immers al om 9.30 uur aan de kapel van Blindekens en trekt door de stad richting Potteriekerk waar een mis gehouden wordt. Het is de Brugse belofte die nagekomen wordt dat de kaars jaarlijks zou mee gedragen worden in een processie. Die belofte dateert van 1304.      

Bron: Foto©Het Nieuws Vandaag

Bekijk Ook

BREAKING

Week van het bos: Waggelwater

SINT-ANDRIES - Het Waggelwaterbos is een bos dat minder gekend is maar toch de moeite is om te bezoeken. In het minder dan zeven hectare grote bos is er een speelbos en een visvijver. Je kan er genieten van de vele watervogels die er zich ophouden.

BREAKING

Blankenberge in het teken van Halloween tijdens herfstvakantie

BLANKENBERGE - De stad Blankenberge staat in het teken van Halloween tijdens de komende herfstvakantie.  Er zal heel wat te beleven zijn vanaf zaterdag 26 oktober. 

BREAKING

Naaicafé De Stoffemiekes in Assebroek lokte meteen heel wat volk

ASSEBROEK - In café Het Nieuw Gemeentehuis op het Gaston Roelandtsplein in Assebroek werd het naaicafé gehouden van de Stoffemiekes. Ze komen nu regelmatig samen om te naaien.   

BREAKING

Al winterfoto 105 voor Frank vandaag

BRUGGE - De Brugse hobbyfotograaf Frank Vergucht haalde vandaag zijn 105e weerfoto op het kleine scherm. Het is een foto van de Brugse Markt met een blauwe lucht want er waren vandaag al snel opklaringen. 

BREAKING

Vijf nieuwe winkels in K in Kortrijk

KORTRIJK - In het shoppingcentrum K in Kortrijk zijn er vijf nieuwe winkels en er lopen nog gesprekken met andere bedrijven om zich daar te vestigen.   

BREAKING

Voorbereidingen voor Wintergloed aan Minnewaterpark

BRUGGE - Aan het Minnewaterpark in Brugge zijn de voorbereidingen gestart voor Wintergloed, het winterse event voor Brugge. 

Bekijk meer gerelateerde artikels