Regio

Een dikke pluim voor Benny en Tim voor het halen van de eindstreep in de Dodentocht

BORNEM - Benny Cattoor uit Zuienkerke en Tim Ost uit Bredene zijn er in geslaagd om de honderd kilometer te stappen binnen 24 uren in de Dodentocht. Ze zijn vrijdagavond vertrokken uit Bornem om na een vermoeiende tocht daar vanavond terug aan te komen.   

Ze hebben de ganse nacht  doorgestapt. Samen met 13.009 andere wandelaars zijn ze gestart. Daarvan zijn er vandaag 9755 op tijd aangekomen. Ondanks pijn in benen en voeten bleven beiden op de tanden bijten en volharden. Ze deden het dan ook voor het goede doel want ze zamelden nu reeds 3100 euro in voor de vzw Glek.Met hun behaalde resultaat hopen ze nu nog andere mensen te vinden die ook hun steentje willen bijdragen. Het kan gaan om lezers van onze website maar ook zelfstandigen. De vzw organiseert activiteiten voor geplaatste kinderen en jongeren die telkens een onvergetelijke dag kunnen beleven. Namens onze redactie willen wij dan ook beide wandelaars feliciteren met hun resultaat. Ook u kan ze via onze Facebookpagina feliciteren.    

Bron: Foto©vzw Glek

Bekijk Ook

BREAKING

Treinverkeer terug normaal tussen Zolder en Zonhoven

ZOLDER/ZONHOVEN - Het treinverkeer tussen Zolder en Zonhoven rijdt terug normaal. Eerder op de avond liepen de treinen op de spoorlijn 15 vertragingen op tussen beide stations.  

BREAKING

Politie houdt vanavond toezicht in de Overpoortstraat in Gent

GENT - De burgemeester van Gent was dinsdag niet te spreken over de houding van de studenten op de eerste avond van het nieuwe academiejaar. Ze hebben zich totaal niet gehouden aan de Corona maatregelen. 

BREAKING

VTI heeft grafzekerken oudstrijders in Oostkamp onder handen genomen

OOSTKAMP - Op de begraafplaats de Warande in Oostkamp werden de grafzerken van de oudstrijders van 1940-1945 aangepakt en gerestaureerd. Het waren leerlingen van het Brugse VTI die deze klus geklaard hebben. 

BREAKING

Westtoer brengt vandaag hulde aan Bredense zwemmer Matthieu Bonne

BREDENE - De 27 jarige Bredense zwemmer Matthieu Bonne zal vandaag door Westtoer gehuldigd worden voor zijn prestatie bij het afzwemmen van de ganse kustlijn.

BREAKING

350 studenten Europacollege Brugge in quarantaine

BRUGGE - De start van het academiejaar van het Europacollege in Brugge is in mineur gestart. Alle 350 studenten zitten op zeven locaties in de stad in quarantaine. Ze mogen enkel hun kamer verlaten voor boodschappen.

BREAKING

Cercle Brugge wint met 3-0 cijfers tegen Sint-Truiden

BRUGGE - Cercle Brugge moest vanavond in het Jan Breydelstadion spelen tegen Sint-Truiden. Het was de eerste wedstrijd van groenzwart met publiek. 

BREAKING

Komend weekend kermis in Beernem

BEERNEM - In Beernem is er komend weekend kermis. De kermis start nu vrijdag en duurt tot en met zondag. Er is geen avondmarkt dit jaar op de Rozenfeesten maar er zijn wel optredens.  

BREAKING

Recyclagepark in Edegem tijdelijk gesloten na Corona besmetting

EDEGEM - Een personeelslid van het recyclagepark in Edegem heeft een Corona besmetting opgelopen. Hierdoor gaan zijn collega's nu tijdelijk in quarantaine en worden getest.

BREAKING

Geen Kerstival dit jaar door Corona maatregelen

SINT-KRUIS - Er zal dit jaar geen Kerstival georganiseerd worden in Sint-Kruis. Steeds is er een tweedaags programma met concert en kerstmarkt met optreden aan de kerk bij de Moerkerkesteenweg. 

Bekijk meer gerelateerde artikels