Regio

Het vrouwenvoetbal in de lift: wat betekent dit voor het Belgische team?

BELGIE - Je hoort het steeds vaker, vrouwenvoetbal. Waar er voorheen nauwelijks aandacht aan werd geschonken, zit de laatste tijd het grootste gedeelte van Nederland en België te kijken naar vrouwenvoetbal. Door deze trend zie je ook steeds meer dat vrouwenvoetbal een sport wordt die door meer en meer vrouwen wordt uitgeoefend. Waar het vroeger bijzonder was om een vrouwenelftal te hebben, hebben de meeste voetbalclubs er wel meerdere. Maar wat betekent dit voor het Belgische team nu precies? In dit artikel zullen we hier kort bij stil staan zodat je precies weet wat voor effect de lift van vrouwenvoetbal heeft.

Opbloei van de sport

Zoals hier reeds beschreven heeft het Belgische team veel impact gehad op de ontwikkelingen als het gaat om Belgisch vrouwenvoetbal. Waar voorheen nauwelijks werd gesproken over vrouwenvoetbal, merk je tegenwoordig dat elke voetbalclub wel een vrouwenteam heeft. Daarnaast zie je ook aan de cijfers dat de sport ook vaker wordt bekeken door vrouwen en dat zowel mannen als vrouwen meer naar vrouwenvoetbal in het algemeen kijken. Kortom, mede door de Belgische vrouwenelftal is de opbloei van de sport veroorzaakt.

Wat levert het de dames zelf op?

Het is natuurlijk interessant om te weten wat het nu precies brengt voor de dames van het Belgische team. Als eerst heeft het er voor gezorgd dat er meer voetbal wordt gekeken wat heeft geresulteerd in hogere beloningen. Doordat meer mensen nu naar vrouwenvoetbal kijken is het mogelijk om de betreffende speelsters meer te belonen. Daarnaast heeft het Belgische team een goede indruk achtergelaten waardoor ze over het algemeen gescout worden voor grote clubs in het buitenland. Er is nog wel een discussie gaande omtrent de salarissen van de speelsters. Veel mensen vinden het niet eerlijk dat de vrouwen minder betaald krijgen dan de mannen. Over het algemeen zorgt men dat dit op nationaal niveau hetzelfde blijft, maar voor de competitie is dit niet mogelijk. De spelers worden namelijk betaald op basis van kijkcijfers en deze zijn bij de mannen nou eenmaal groter.

Tot slot zijn de social media kanalen van de speelsters van het Belgische elftal enorm gestegen. Dit is natuurlijk leuk voor persoonlijke doeleinden, maar ook voor potentiële sponsors. Onderzoeken hebben aangetoond dat de vrouwen hier ook geld mee verdienen en dat is natuurlijk lekker meegenomen.

Bron: Foto©Pixabay

Bekijk Ook

BREAKING

Komende zondag topper Avanti tegen Koksijde

ASSEBROEK - In Sport Vlaanderen wordt nu zondag de topper gespeeld tussen de Brugse basketbalclub Avanti Brugge en Koksijde. Koksijde staat tweede in het klassement.   

BREAKING

Sint kwam ook langs in de Zoo van Antwerpen

ANTWERPEN - De Sint kwam ook langs in de Zoo van Antwerpen. Daar werden de dieren verwend met lekkers. Alles werd geleverd in jutezakken. 

BREAKING

File op de E403 richting Kortrijk

LICHTERVELDE - Op de E403 snelweg richting Kortrijk is er momenteel file na een verkeersongeval. Er is een moeilijke doorgang ter hoogte van Lichtervelde.  

BREAKING

Nu zaterdag Bal van de Burgemeester in Blankenberge

BLANKENBERGE - In Blankenberge wordt nu zaterdag 7 december het Bal van de Burgemeester gehouden. De dresscode is zwart en wit.

BREAKING

Vandaag tweede dag Bedrijvencontactdagen in Kortrijk

KORTRIJK - Vandaag is er de tweede dag van de Bedrijvencontactdagen in Kortrijk Xpo die reeds aan de 17e editie toe is. Er zijn 600 bedrijven te vinden. 

BREAKING

Warmathon ten voordele van de MUG Heli in Assebroek

ASSEBROEK - De zaak Textiel Destrooper uit de Vossensteert in Assebroek pakt uit met een Warmathon ten voordele van de MUG Heli. Op zondag 22 december kan je vanaf 14.45 uur stappen op lopen in de buurt.

BREAKING

Heerliijk lunchen in Brugge

BRUGGE - In Brugge kan je deze middag heerlijk lunchen in Restaurant B-In op de site Oud Sint-Jan in Brugge. Van dinsdag tot en met zaterdag wordt een lunch geserveerd aan 17 euro.

BREAKING

Kreeftenfestijn en suggesties in Oesterput Blankenberge

BLANKENBERGE - In het Restaurant Oesterput in Blankenberge loopt momenteel een Kreeftenfestijnmenu aan 55 euro per persoon.

BREAKING

Vandaag Dag van de Vrijwilligers

VLAANDEREN - Het is vandaag de dag van de vrijwilligers. Wij willen langs deze weg alle vrijwilligers even in de bloemetjes zetten. Ze verzetten heel wat werk.

Bekijk meer gerelateerde artikels