Regio

Het vrouwenvoetbal in de lift: wat betekent dit voor het Belgische team?

BELGIE - Je hoort het steeds vaker, vrouwenvoetbal. Waar er voorheen nauwelijks aandacht aan werd geschonken, zit de laatste tijd het grootste gedeelte van Nederland en België te kijken naar vrouwenvoetbal. Door deze trend zie je ook steeds meer dat vrouwenvoetbal een sport wordt die door meer en meer vrouwen wordt uitgeoefend. Waar het vroeger bijzonder was om een vrouwenelftal te hebben, hebben de meeste voetbalclubs er wel meerdere. Maar wat betekent dit voor het Belgische team nu precies? In dit artikel zullen we hier kort bij stil staan zodat je precies weet wat voor effect de lift van vrouwenvoetbal heeft.

Opbloei van de sport

Zoals hier reeds beschreven heeft het Belgische team veel impact gehad op de ontwikkelingen als het gaat om Belgisch vrouwenvoetbal. Waar voorheen nauwelijks werd gesproken over vrouwenvoetbal, merk je tegenwoordig dat elke voetbalclub wel een vrouwenteam heeft. Daarnaast zie je ook aan de cijfers dat de sport ook vaker wordt bekeken door vrouwen en dat zowel mannen als vrouwen meer naar vrouwenvoetbal in het algemeen kijken. Kortom, mede door de Belgische vrouwenelftal is de opbloei van de sport veroorzaakt.

Wat levert het de dames zelf op?

Het is natuurlijk interessant om te weten wat het nu precies brengt voor de dames van het Belgische team. Als eerst heeft het er voor gezorgd dat er meer voetbal wordt gekeken wat heeft geresulteerd in hogere beloningen. Doordat meer mensen nu naar vrouwenvoetbal kijken is het mogelijk om de betreffende speelsters meer te belonen. Daarnaast heeft het Belgische team een goede indruk achtergelaten waardoor ze over het algemeen gescout worden voor grote clubs in het buitenland. Er is nog wel een discussie gaande omtrent de salarissen van de speelsters. Veel mensen vinden het niet eerlijk dat de vrouwen minder betaald krijgen dan de mannen. Over het algemeen zorgt men dat dit op nationaal niveau hetzelfde blijft, maar voor de competitie is dit niet mogelijk. De spelers worden namelijk betaald op basis van kijkcijfers en deze zijn bij de mannen nou eenmaal groter.

Tot slot zijn de social media kanalen van de speelsters van het Belgische elftal enorm gestegen. Dit is natuurlijk leuk voor persoonlijke doeleinden, maar ook voor potentiële sponsors. Onderzoeken hebben aangetoond dat de vrouwen hier ook geld mee verdienen en dat is natuurlijk lekker meegenomen.

Bron: Foto©Pixabay

Bekijk Ook

BREAKING

Smedenpoort in Brugge week lang afgesloten voor verkeer

BRUGGE - De Smedenpoort in Brugge zal vanaf morgen tot en met vrijdag 18 oktober over dag afgesloten zijn voor de buitenschilderwerken. 

BREAKING

Olva Assebroek in rouw

ASSEBROEK - Op 89 jarige leeftijd is de gekende leerkracht wiskunde Robert Hoste overleden. Hij was van bij de start van het Onze Lieve Vrouwecollege in Assebroek betrokken bij de school.

BREAKING

Spoorlopers in metro Brussel

BRUSSEL - In Brussel werden er spoorlopers gesignaleerd op de metrolijn 1 tussen de stations Joseph Charlotte en Stokkel.

BREAKING

Nu zaterdag Proef Moerbrugge

MOERBRUGGE - Op het plein aan de kerk van Moerbrugge wordt nu zaterdag 19 oktober Proef Moerbrugge gehouden.

BREAKING

Handelaars Nieuwstraat Maldegem pakken uit met kraslotactie

MALDEGEM - De handelaars van de Nieuwstraat in Maldegem pakken van 18 tot en met 26 oktober uit met een kraslotactie. De deelnemende handelaars zijn te vinden op de Facebookpagina. 

BREAKING

Een verzorgde kaasschotel voor de winterse avonden

SINT-KRUIS - Sinds vorige week pakt Culinala (broodjeszaak op de hoek van de Fortuinstraat met de Veltemweg) uit met kazen in hun aanbod. Je kan ze los kopen in plakjes of stukjes maar ook tussen een heerlijk broodje. 

BREAKING

Dodelijk ongeval in Damme

DAMME - Langs de Damse Vaart Oost is het vanmorgen tot een dodelijk ongeval gekomen. Een man verloor de controle over zijn stuur en kwam tegen een boom terecht.   

BREAKING

Zes fietsen gestolen in Lauwe

LAUWE - In Lauwe hebben onbekenden ingebroken in een ondergrondse garage van een appartement aan de Leiestraat.  

BREAKING

Vandaag kermiszondag in Moerkerke

MOERKERKE - In Moerkerke is er vandaag kermiszondag waar er terug zoals de voorgaande jaren een massa volk verwacht wordt. Ze hopen daar dat het droog blijft deze namiddag.  

BREAKING

Avanti Brugge wint Brugse derby met 88-57 cijfers

BRUGGE - De Brugse basketbalploeg Avanti Brugge moest vandaag in de Valkaart in Oostkamp de Brugse derby spelen tegen Racing Brugge.

Bekijk meer gerelateerde artikels