Regio

Kunst Adelt Steenbrugge viert 100 jarig bestaan

ASSEBROEK - De toneelkring Kunst Adelt Steenbrugge viert dit weekend hun honderd jarig bestaan. Ze zijn op tweede Paasdag 1919 gestart met hun eerste productie. Gisteren zaterdag was er de academische zitting en de opening van de tentoonstelling in de Zeven Torentjes.   

In de toneelschuur kan je vandaag de expo rond 100 jaar Kunst Adelt bezoeken. Michel Vanderostyne ging samen met het bestuur op zoek naar heel wat unieke foto's en documenten van de voorbije 100 jaar. De expo is deze namiddag gratis te bezoeken op de site van de Kinderboerderij. 

Bron: Foto©Het Nieuws Vandaag

Bekijk Ook

BREAKING

Steeds meer musea open in Brugge

BRUGGE - In Brugge zijn steeds meer musea open waarvoor je voordien moet reserveren. Sinds dinsdag is het Sint-Janshospitaal in de Mariastraat terug open. 

BREAKING

Paraplu gebruiken op regenachtige marktdagen

BRUGGE - Peter en Martine van de Echte Brugsche Lookworsten pakken uit met een heuse primeur. Ze lenen op de markten van Brugge, Oostkamp en Blankenberge regenschermen uit omdat hun klanten bij slecht weer niet onder een afkapping kunnen staan van een marktwagen.  

BREAKING

Afstappen op de Korenmarkt, opstappen in de Veldstraat in Gent

GENT - De tramhalte aan de begin van de Veldstraat in Gent wil De Lijn wat ontlasten. Het is er vaak zeer druk waarbij de social distancing niet meer kan gegarandeerd worden.   

BREAKING

Grote stroomonderbreking in Eeklo

EEKLO - In Eeklo  zitten sinds iets voor negen uur meer dan 500 gezinnen zonder stroom. Fluvius is op de hoogte en zal het nodige ondernemen.

BREAKING

E17 versperd in Destelbergen na ongeval met vijf vrachtwagens

DESTELBERGEN - De E17 snelweg richting Kortrijk is volledig versperd na een ongeval waarbij vijf vrachtwagens betrokken raakten.  

BREAKING

Ook in Oostkamp vandaag marktdag

OOSTKAMP - Ook in Oostkamp wordt deze voormiddag marktdag gehouden. De marktkramers zijn te vinden voor het Gemeentehuis en rond de kerk.

BREAKING

Vandaag marktdag in Tielt

TIELT - Aan de Sportlaan in Tielt vindt vandaag de wekelijkse marktdag plaats. Alle marktkramen staan op een rij zodat er geen kruisende passage is van de marktbezoekers.

Bekijk meer gerelateerde artikels