Maldegem

Defensie zoekt 500 burgers voor grote militaire oefening in regio Aalter

OOST-VLAANDEREN - Op 18 en 19 maart wordt in Oost-Vlaanderen een grote militaire oefening gehouden. De oefening zal plaats vinden in Aalter, Maldegem, Lievegem en Eeklo. 

Het scenario is een natuurramp waarbij Defensie ingezet wordt. De 500 burgers moeten die dagen kunnen meewerken en ook eventueel bereid zijn om er de nacht door te brengen. Op 5 februari om 19 uur is er een info moment voor geïnteresseerden in het gemeentehuis van Aalter.

Bron: Foto┬ęDefensie/Jurgen Braekevelt

Bekijk Ook

BREAKING

Kamp voor jonge treinliefhebbers in Maldegem

MALDEGEM - In het Stoomcentrum in Maldegem loopt deze week een kamp voor jonge treinliefhebbers. Ze komen meer te weten over het werken aan locomotieven en aan het spoor.  

BREAKING

Burenkijkdag op de vliegbasis van Kleine Brogel

PEER - Op vrijdag 10 september zal Defensie een burenkijkdag organiseren op de vliegtuigbasis van het Limburgse Kleine Brogel. Bewoners van twaalf omliggende gemeenten worden die vrijdag uitgenodigd voor een bezoek. 

BREAKING

Vandaag start van de kermis in Maldegem Kleit

MALDEGEM - In Maldegem Kleit gaat vandaag de foor van start. De attracties voor de zomerkermis zijn terug te vinden aan de Aalterbaan.   

BREAKING

Tir Stef vandaag nog op de Zeedijk in Zeebrugge

ZEEBRUGGE - Het schietkraam Tir Stef kan je vandaag nog met de andere attracties (lunapark Playtime, kindermolen en eendjesspel Veerle en Redgy) vinden op de Zeedijk in Zeebrugge. 

BREAKING

Nu woensdag is het Stoomcentrum in Maldegem open

MALDEGEM - Wie nog op zoek is naar een leuke activiteit nu woensdag 21 juli kan naar het Stoomcentrum in Maldegem.  

BREAKING

Zomeren in de shelter op de Maldegemse Markt

MALDEGEM - Vanaf vandaag tot eind augustus prijkt er een sfeervolle open tent op de markt in Maldegem. Een shelter om te onthaasten, te rusten op één van de Duizendpoten, schaduw te zoeken of om te schuilen voor de regen,…

 

BREAKING

Eeklo komt uit zijn kot

EEKLO - Eeklo komt uit zijn kot gaat vandaag van start op de Markt. Zes weken lang zijn er optredens gepland op verschillende locaties. Ze trekken onder meer naar de Jachthaven en Balgerhoeke.  

BREAKING

Kaashandel Chee(r)se uit Aalter heeft mooiste kaastoog

AALTER - De mooiste kaastoog van Vlaanderen is te vinden in de kaashandel Chee(r)se in Aalter. Ze werden beoordeeld op tien verschillende criteria.    

BREAKING

Marineschip Castor ingezet bij reddingsoperatie

KUST - Voor de kust werd het marineschip Castor dinsdagmorgen ingezet voor een reanimatie aan boord van een vissersbootje. Eén van de opvarenden was bewusteloos geraakt.  

BREAKING

Kasteel van Poeke in Vlaamse handen

POEKE - Het kasteel van Poeke komt in Vlaamse handen. Burgemeester Pieter De Crem heeft het kasteel voor een symbolische euro verkocht aan Toerisme Vlaanderen. 

Bekijk meer gerelateerde artikels