Regio

Ook Torhout maakt zich op voor toeristisch seizoen

TORHOUT - Ook Torhout heeft deze zomer terug heel wat te bieden, zeker voor vakantie in eigen land. Naast hun drie kastelen hebben ze ook drie prachtige groendomeinen waar nu nieuwe wandelroutes voor ontwikkeld werden.

De musea in Torhout gaan intussen ook terug open. Het Mosterdmuseum kan je bezoeken vanaf tien personen. Dat kan op maandag, dinsdag en zaterdag. Het Museum voor Torhouts Aardewerk in het Kasteel Ravenhof start op 1 juli en het Kasteel van Wijnendale op 8 juli. Verder kan je city golf spelen door de binnenstad of kiezen voor een tochtje met de huifkar door het Houtland. Proef zeker van de Torhoutse streekproducten. Nieuw zijn de bieren van de Houtlandse Brouwers maar er is ook nog de gekende mosterd met heel wat afgeleide producten, de Wijnendale kazen en het bier de Thoroutenaere dat aanvankelijk in Kortemark gebrouwen werd.      

Bron: Foto©Visit Torhout

Bekijk Ook

BREAKING

Nu op meer plaatsen zonnepanelen mogelijk in Lissewege

LISSEWEGE - In Lissewege zijn er in de toekomst op meer plaatsen zonnepanelen mogelijk. Het dorp werd opgedeeld in zones. Op een kaartje is nu snel te vinden waar het mogelijk is.  

BREAKING

Klokken luiden vandaag voor Nepomucenus

BRUGGE - In Brugge zullen vanavond een aantal kerkklokken een half uur lang luiden vanaf 19.30 uur. De klokken zullen in de ganse wereld simultaan luiden. 

BREAKING

Nieuw in Koolskamp: Tropicplant

KOOLSKAMP - In de Lichterveldsestraat in Koolskamp-Ardooie is Tropicplant van start gegaan. De zaak is telkens open van woensdag tot en met zondag in de namiddag, dit vanaf 13.30 uur. 

BREAKING

Flink onweer zet straten blank

VLAANDEREN - Op tal van plaatsen was er vrijdagavond een flink onweer. De brandweer had de handen vol voor het pompen van water in ondergelopen straten.

BREAKING

Opknapbeurt voor Kasteel van Moerkerke

MOERKERKE - Vlaams Minister Diependaele trekt een premie van 56.419 euro uit voor opknapwerken aan het Kasteel van Moerkerke.

BREAKING

Nieuw shoppingplan voor Gouden Driehoek in Knokke

KNOKKE-HEIST - Ondanks de Coronacrisis daalt de leegstand in Knokke. De laatste weken openden heel wat nieuwe zaken hun deuren. 

BREAKING

TUI merkt remonte reservaties vliegvakanties

BELGIE - Touroperator TUI merkt een remonte van het aantal reservaties voor vliegvakanties naar de zon. De Belgen moesten maanden wachten door Corona.

BREAKING

Geslaagde zwerfvuilactie in Wingene

WINGENE - In Wingene stond de maand april in het teken van zwerfvuil. Door Corona moest alles anders georganiseerd worden. 

BREAKING

Hangbrug in gebruik in Provinciaal Domein Puyenbroeck

WACHTEBEKE - In het Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke werd vrijdag in de speelzone de hangbrug in gebruik genomen. De brug is 120 meter lang. 

BREAKING

Koninklijke serres Laken opnieuw open

BRUSSEL - Je kan ook dit jaar terug de Koninklijke serres van Laken bezoeken. Het is een ware buiten- en binnenbeleving.

Bekijk meer gerelateerde artikels