Regio

vzw Glek zoekt naaisters in het kader van de Warmste Week

ZUIENKERKE - De vzw Glek uit Zuienkerke heeft zich terug aangemeld voor de Warmste Week. De actie is anders dan gewoonlijk. De vzw Glek is nu al op zoek naar naaisters voor het maken van zakken. Deze vzw zet zich al jaren in voor events voor geplaatste kinderen en jongeren. Zo waren er recent nog de ballonvaarten.  

Wie niet kan naaien kan ook stof aanbieden voor het maken van de zakken. Vaak hebben mensen nog stof over van het maken van mondmaskers. De zakken kunnen dan permanent gebruikt worden waarbij Glek in het straatbeeld komt en mensen geen papieren of plastieken zakjes meer moeten gebruiken. De vzw Glek pakt alvast in het weekend van 14-15 november uit met hun pop-up shop in The Box in de Academiestraat in Brugge en niet in de Sint-Jacobsstraat zoals eerder aangekondigd. Kandidaat naaisters kunnen zich melden bij de vzw Glek.    

Bron: Foto©vzw Glek

Bekijk Ook

BREAKING

Tijdelijk bezoekverbod in het AZ Sint-Lucas verlengd

ASSEBROEK - In het AZ Sint-Lucas in Assebroek doen ze er alles aan om het Corona virus buiten te houden. De voorbije weken werd een tijdelijk bezoekverbod ingevoerd.

BREAKING

Plannen voor twee nieuwe supermarkten in Genk

GENK - Aan de Hasseltweg in Genk zullen weldra vijf supermarkten actief zijn. Twee ketens hebben alvast een aanvraag ingediend voor een nieuwe winkel.   

BREAKING

Gemeente Haaltert pakt uit met broodzakkenactie

HAALTERT - De gemeente Haaltert pakt uit met een broodzakkenactie rond mentale gezondheidszorg.

BREAKING

Stad Damme wil dinsdagmarkt Sijsele zelf verder organiseren

DAMME/SIJSELE - De Damse deelgemeente Sijsele kreeg een wekelijkse marktdag op dinsdagnamiddag aan de kerk. De markt lokte al snel heel wat volk. Door Corona en het afhaken van de organisator wil de stad Damme de draad nu terug oppikken.  

BREAKING

AWV heeft 314 strooiwagens klaar

VLAANDEREN - AWV houdt vandaag 314 strooiwagens klaar om de gewest- en snelwegen in Vlaanderen sneeuw- en ijsvrij te houden. Tegen de middag wordt een sneeuwzone verwacht vanaf het westen.

BREAKING

Boerderij van KSA Ter Straeten onder handen genomen

SINT-ANDRIES - Het Brugse stadsbestuur heeft flink geïnvesteerd in de renovatie van de boerderij van KSA Ter Straeten aan de Fazantenlaan in Sint-Andries.  

BREAKING

Brugs bedrijf Stardekk schenkt 500 euro aan CKG Sint-Clara

BRUGGE - Het Brugse bedrijf Stardekk van Vincent Goemaere heeft vrijdag in aanwezigheid van schepen voor sport Franky Demon een cheque van 500 euro geschonken aan CKG Sint-Clara. Het CKG is in Brugge actief op vlak van kinderzorg en gezinsondersteuning. 

Bekijk meer gerelateerde artikels