Regio

Gemeenteraad Ronse stemt motie voor verder open houden stationsloket

RONSE - De spoorwegen willen in 44 stations in ons land de loketten sluiten. Daarbij is ook het station van Ronse. 

Alle partijen in Ronse zijn het eens dat het loket in het station open moet blijven. Niet alle reizigers kunnen immers omgaan met een ticketautomaat. Ook in Torhout verzette ze zich tegen de sluiting van het loket.

Bron: Foto©NMBS

Bekijk Ook

BREAKING

Oproep voor brand in Oostende

OOSTENDE - In Oostende werd de brandweer vrijdagvoormiddag om 11.13 uur opgeroepen voor een woningbrand. De brand werd veroorzaakt door een kortsluiting van een oven. 

BREAKING

Gentse belleman overleden

GENT - Op 70 jarige leeftijd is de Gentse belleman Jean-Pierre Van De Perre overleden. Hij was sinds 2016 de belleman voor de stad. 

BREAKING

Belangrijkste vleermuizenverblijf zet deuren open

OELEGEM - Het Fort van Oelegem, deelgemeente van Ranst, zet nu zondag de deuren open van 11 tot 16 uur, dit voor een kort bezoek met gids.  

BREAKING

652 boetes voor het niet dragen van mondmasker op openbaar vervoer in Brussel

BRUSSEL - Op het openbaar vervoer in Brussel werden in twaalf maanden tijd 652 boetes opgesteld voor reizigers die aan boord van de MIVB voertuigen geen mondasker gedragen hebben.

BREAKING

Fietsendief aangehouden

BRUGGE/KNOKKE-HEIST - De Onderzoeksrechter in Brugge heeft een 52 jarige Portugees aangehouden voor het plegen van fietsdiefstallen in Knokke-Heist. De feiten dateren van 1 mei.

BREAKING

Zwaar ongeval in Loppem

LOPPEM - In het centrum van Loppem deed zich deze namiddag een zwaar verkeersongeval voor, dit tussen een moto en een bestelwagen.

BREAKING

Feestzalen wachten op meer duidelijkheid

BELGIE - Na de aankondiging van de vele Coronaversoepelingen blijven de uitbaters van feestzalen wachten op meer duidelijkheid. 

BREAKING

SAR operaties met 40% gedaald door Corona

KOKSIJDE -Het aantal oproepen en interventies is volgens de Brugse politicus Jasper Pillen vorig jaar ferm gedaald door Corona. Ze kregen in totaal 54 oproepen binnen waarbij 16 personen gered werden.

BREAKING

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een fietsvakantie in België

Uit de Nederlandse Kerncijfers Fietsvakanties 2020-2021 (Landelijk Fietsplatform) blijkt dat 2,5 miljoen Nederlanders vorig jaar in eigen land op fietsvakantie gingen. Allen samen gaven ze zo'n 413 miljoen euro uit. Vooral het aantal fietstrektochten, zo'n 885.000 Nederlanders ondernamen zo'n trektocht in eigen land, is opvallend hoog. Daarnaast lijkt ook België steeds vaker in de smaak te vallen bij onze noorderburen, hoewel corona het hen wat moeilijker maakte.

Dat zoveel Nederlanders kiezen voor een fietsvakantie in eigen land, heeft natuurlijk veel te maken met de coronapandemie. De onderzoekers vroegen dan ook in welke mate corona invloed heeft gehad op de keuze voor een fietsvakantie in eigen land. Voor maar liefst 52% van de ondervraagden speelde corona wel degelijk een rol. Bij 24% ging het zelfs om een "grote invloed". Opvallend: bij trektochtfietsers liggen deze percentages zelfs nog hoger. Zo'n 74% van hen geeft aan dat corona hun keuze heeft beïnvloed. Met andere woorden: velen onder hen zouden anders misschien wel in het buitenland op fietsvakantie zijn gegaan. Geheel representatief zijn de cijfers dus niet.

BREAKING

Drukke feestdag voor MUG Heli team

BRUGGE - Het was vandaag een drukke feestdag voor het team van de MUG Heli. Ze moesten vandaag al vier maal opstijgen voor dringende medische tussenkomsten. 

Bekijk meer gerelateerde artikels