Regio

16 kilogram cannabis in auto gevonden na achtervolging

DEINZE/DEERLIJK - De politie heeft een achtervolging ingezet op een wagen van Deinze tot in Deerlijk. Daar kwam de man met zijn wagen tegen een gevel terecht. Hij poogde nog weg te lopen.

De politie kon hem vatten en in zijn wagen werd 16 kilogram cannabis aangetroffen. Een 21 jarige Nederlander, bestuurder van de wagen, werd zondag voorgeleid bij de Onderzoeksrechter. 

Bron: Foto©Pixabay

Bekijk Ook

BREAKING

Regenboogzebrapaden in Lede

LEDE -  Het gemeentebestuur van Lede besliste, als antwoord op een burgervraag, twee zebrapaden aan het station te vervangen door regenboogversies. Dit is net op tijd voor de Internationale dag tegen Homofobie en Transfobie op 17 mei.

 

BREAKING

North Seaport Talent brengt bedrijven en werkzoekenden dichter bij elkaar

GENT/ZEELAND (NEDERLAND) - Ondanks de coronacrisis blijft het voor ondernemingen in het grensoverschrijdende havengebied North Sea Port, die goed is voor 100.000 jobs, een uitdaging om vacatures voor technische profielen in te vullen. Het gaat onder meer om technici voor productieprocessen, industriële automatisering, machineoperatoren edm. Het project ‘North Sea Port Talent’ zal daarop een antwoord bieden.

 

BREAKING

Duffel lanceert regenboogproject 2021

DUFFEL - Het lokaal bestuur Duffel hangt op 17 mei de regenboogvlag uit voor de dag tegen homofobie, bifobie, transfobie en interseksefobie. Duffel is een regenbooggemeente die streeft naar verdraagzaamheid Dit jaar tref je in Duffel ook twee regenboogbabbelbanken aan op het pleintje in de Kiliaanstraat en een regenboogzebrapad in de Bruul.

 

BREAKING

Plan voor herinrichting N308 Poperinge - Ieper

IEPER/POPERINGE -  Het Agentschap Wegen en Verkeer plant een grondige herinrichting van de Poperingseweg/Ieperseweg (N308) tussen de ring van Poperinge en de dorpskern van Vlamertinge. Met de herinrichting wil men de gewestweg, die ook het gehucht de Brandhoek doorkruist, veiliger maken voor het verkeer. Daarbij ligt de focus op een goede fiets- en voetgangersinfrastructuur, een overzichtelijke weginrichting en een aantrekkelijk omgevingsbeeld.

BREAKING

Ruim 2.500 bezoekers voor de Hedendaagse Primitieven in Brugge

BRUGGE - De expo Hedendaagse Primitieven van fotograaf Alex Vanhee en auteur Benedikte Van Eeghem zit erop. Van 22 april tot 9 mei konden Bruggelingen en andere cultuurliefhebbers in DE TANK en Exporuimte Burg 40 portretten van Brugse artistieke durvers ontdekken. In totaal brachten 2.546 mensen, gespreid over de beide locaties, een bezoek aan de expo van Cultuurcentrum Brugge.

 

BREAKING

20 jaar Beeldbank Brugge

BRUGGE - Beeldbank Brugge, the online place to be voor wie oude en minder oude afbeeldingen van Brugge zoekt, blaast dit jaar twintig verjaardagskaarsjes uit. De oprichting ervan in 2001 was een primeur voor België. De Brugse Beeldbank is nog steeds springlevend, ze bevat intussen ruim 87.000 afbeeldingen. Het leeuwendeel daarvan komt uit de fotoverzameling van het Stadsarchief Brugge dat instaat voor de coördinatie van Beeldbank Brugge.

 

BREAKING

Ook dit jaar geen Zeewijding in Zeebrugge

ZEEBRUGGE - Er is ook dit jaar geen zeewijding. Het stond gepland op zondag 27 juni maar kan opnieuw niet doorgaan omwille van de Coronamaatregelen.

BREAKING

Bar Bistrol kiest voor herbruikbare Billie Cups voor take away

OOSTENDE - De Bar Bistrol blijft verder leven op het Leopold I plein in Oostende. Charlott'e en Bruce willen het werk van Roland die er dertig jaar actief was, verder zetten. 

BREAKING

Nu dinsdag aftrap Internationale Museumdag in Gent

GENT -Het is nu dinsdag 18 mei internationale museumdag. De aftrap wordt gegeven voor Vlaams Minister Diependaele. Hij trekt daarvoor naar Gent.

BREAKING

Trekking eindejaarsactie Sluis pas nu door Corona

SLUIS - De eindejaarsactie in het grensstadje Sluis liep vandaag pas af. Tot vrijdag werden er nog loten gegeven bij de handelaars. Door de Coronalockdown werd de trekking uitgesteld.

Bekijk meer gerelateerde artikels