Regio

Grote verkeerscontrole bij politiezone RIHO op zondag

ROESELARE - Afgelopen zondag voerde de verkeersdienst van politiezone RIHO (Roeselare-Izegem-Hooglede) op 3 plaatsen een verkeerscontrole uit.  Acht rijbewijzen werden voor 15 dagen ingetrokken.

 

Tijdens de eerste controle in de Meensesteenweg te Roeselare werden er 1156 voertuigen op hun snelheid gecontroleerd.  108 bestuurders reden te vlug. De tweede controle vond plaats in de Dirk Martenslaan te Izegem. Hier werden 412 voertuigen gecontroleerd en 46 ervan reden te snel. Eén bestuurder reed 105 km/u terwijl de toegelaten snelheid 50 km/u is. Een derde en laatste halte werd gehouden langsheen de rijksweg te Izegem. Van de 1557 gecontroleerde voertuigen reden er daar 406 of maar liefst 26% te vlug. Op de 3 plaatsen werden naast snelheidsovertredingen nog andere verkeersinbreuken (niet dragen van veiligheidsgordel, verzekering, rijden onder invloed…) vastgesteld.

Bron: Foto┬ęPolitiezone Riho

Bekijk Ook

BREAKING

Nieuwe uitbaters voor Proxy Delhaize Male

SINT-KRUIS - Er zijn nieuwe uitbaters voor de Proxy Delhaize supermarkt in Male, op de hoek van de Brieversweg met de Malehoeklaan. Emiel en Billy nemen de fakkel over van de twee Nico's die dertien jaar lang hun winkel hebben gerund.     

BREAKING

Gemeentelijk rampenplan tijdlang afgekondigd in Oudenburg

OUDENBURG - In Oudenburg werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. In de Vaartstraat was een middendrukleiding van de gas geraakt. Fluvius en de brandweer werden ter plaatse gestuurd.   

BREAKING

Hotel Martin's Brugge zoekt versterking

BRUGGE - Het Hotel Martin's aan de Oude Burg in Brugge is op zoek naar versterking. Ze zoeken personeel voor het onderhoud van de publieke gedeelten en voor het onderhoud van de kamers.  

BREAKING

Winterfoor in Aalst met 110 attracties

AALST - In Aalst start op vrijdag 10 februari de Winterfoor. De foor duurt tot en met zondag 26 februari. Er zijn 110 attracties voor jong en oud met 24 grote attracties. Ze staan verspreid in de stad. Het is één van de eerste grote foren in het land.    

BREAKING

Valentijn vieren in Koksijde

KOKSIJDE - In Koksijde kan je Valentijn vieren. De Zeelaan wordt herdoopt in een Chaussée d' Amour met sfeerverlichting en romantische muziek. Op zaterdag 11 februari verwachten ze heel wat verliefde stelletjes.  

BREAKING

Havengeul in Blankenberge wordt terug uitgebaggerd

BLANKENBERGE - In Blankenberge moet de havengeul terug uitgebaggerd worden. Door de verzanding dreigen bootjes terug vast te lopen bij het in- en uitvaren van de haven.   

BREAKING

Opbrengst Brugse kaasmarkt naar De Kantel

BRUGGE - De opbrengst van de Brugse Kaasmarkt gaat dit jaar naar De Kantel. Zij zetten zich in Male in voor mensen die het financieel moeilijk hebben. In het Kantelcafé bereiden ze met voedseloverschotten maaltijden.  

BREAKING

Plopsa op zoek naar 500 medewerkers

DE PANNE - Plopsa De Panne is op zoek naar 500 nieuwe medewerkers. Ze zijn nu immers ook tijdens de wintermaanden in de weekends open maar ook de komende Krokusvakantie. Er is een jobdag in Plopsa De Panne op zaterdag 18 februari.     

BREAKING

Slagerij Colpaert lanceert Valentijnsarrangement

SINT-KRUIS - Slagerij Colpaert aan de Moerkerkesteenweg in Sint-Kruis lanceert voor 11,12 en 14 februari een Valentijnsarrangement. Je kan het arrangement bestellen tot 8 februari.   

BREAKING

Het was maandag genieten in de winterzon

BRUGGE - De winterterrassen op de Markt in Brugge liepen maandagnamiddag snel vol. Iedereen wou genieten van een beetje zon. Pas in april keren de grote terrassen voor de Brugse horecazaken terug. Door Corona mochten die terrassen twee winters blijven staan. 

Bekijk meer gerelateerde artikels