Regio

Bronzen beelden tafelen in Brugs sterrenrestaurant De Jonkman

SINT-KRUIS - Sinds zaterdag kunnen horeca-uitbaters opnieuw gasten ontvangen op het terras. In sterrenzaak De Jonkman in Brugge, uitgebaat door Filip Claeys en zijn vrouw Sandra, schoven inmiddels al een aantal beelden van kunstenaar Lavarenne de bronzen benen onder tafel om de horeca een hart onder de riem te steken. Op die manier reikt de cultuursector duidelijk de hand aan de horeca in Brugge.

 

De tafelende bronzen beelden zijn een waanzinnig initiatief van Annelies van Gallery Ysebaert. Het is een bijzondere periode geweest voor ons allemaal, maar vooral de cultuur- en horecasector hebben zwaar in de klappen gedeeld. Met deze stunt willen we de hand uitreiken naar alle restauranthouders en samen bouwen aan een post-corona tijdperk waarin mensen terug ten volle kunnen genieten van hun vrije tijd.” De bronzen bezoekers zijn nog steeds te bewonderen in Gallery Ysebaert. Meer info via https://galleryysebaert.be/ Info over tweesterrenrestaurant De Jonkman van Filip en Sandra vind je via www.dejonkman.be

Bron: Foto©Magalie Cottenie

Bekijk Ook

BREAKING

Begin juli open wijngaardfeesten in Heuvelland

HEUVELLAND - Tijdens het weekend van 3 en 4 juli zetten tien wijngaarden van het Heuvelland de deuren open. Wijnliefhebbers kunnen in de wijngaarden de suoer wijnen uit dit gebied degusteren.   

BREAKING

Op zondag 4 juli Zandfeesten in Brugge

BRUGGE - Op zondag 4 juli wordt Vlaanderens grootste rommel- en prondelmarkt gehouden. Alles vindt plaats op en rond het Zand. Na het overlijden van Eric Lowyck zet Hedwig Demeulenaere de organisatie verder.  

BREAKING

Duitse toeristen blijven ook dit jaar terug weg van Zeeland

ZEELAND (NEDERLAND) - De ganse toeristische sector in Zeeland (Nederland) leeft van de Duitse toeristen. Ze komen al jaren naar de gekende plaatsen waaronder Goes, Middelburg, Zierikzee en Domburg. 

BREAKING

Komend weekend braderie in de Smedenstraat in Brugge

BRUGGE - Komend weekend is er braderie in de Brugse winkelstraten. Ook de handelaars van de Smedenstraat nemen deel aan de braderie. 

BREAKING

Nu zondag Garnaalfeesten in Oostduinkerke

OOSTDUINKERKE - Nu zondag worden in Oostduinkerke Bad de Garnaalfeesten gehouden. Voor het tweede jaar op een rij wordt de grote Garnaalstoet geschrapt van de kalender omwille van Coronamaatregelen. 

BREAKING

Gemengde politie actie in de strijd tegen mensensmokkel

WESTKUST/FRANKRIJK - In de Dune Dewulf werd een gezamenlijke actie gehouden van de politie Westkust met de Franse politie van Duinkerke.    

BREAKING

Komend weekend kermis in Kluizen

EVERGEM - Komend weekend is er kemis in Kluizen, deelgemeente van Evergem. De foorattracties zijn open vanaf vrijdagavond. 

BREAKING

Drie keikopibissen geboren in Zoo Planckendael

MECHELEN - In de Zoo Planckendael in Mechelen pakken ze uit met een primeur. Er zijn drie noordelijke bedreigde keikopibissen geboren. Ze zijn te bewonderen in de wandelvoliière van het dierenpark.    

Bekijk meer gerelateerde artikels