Regio

Bronzen beelden tafelen in Brugs sterrenrestaurant De Jonkman

SINT-KRUIS - Sinds zaterdag kunnen horeca-uitbaters opnieuw gasten ontvangen op het terras. In sterrenzaak De Jonkman in Brugge, uitgebaat door Filip Claeys en zijn vrouw Sandra, schoven inmiddels al een aantal beelden van kunstenaar Lavarenne de bronzen benen onder tafel om de horeca een hart onder de riem te steken. Op die manier reikt de cultuursector duidelijk de hand aan de horeca in Brugge.

 

De tafelende bronzen beelden zijn een waanzinnig initiatief van Annelies van Gallery Ysebaert. Het is een bijzondere periode geweest voor ons allemaal, maar vooral de cultuur- en horecasector hebben zwaar in de klappen gedeeld. Met deze stunt willen we de hand uitreiken naar alle restauranthouders en samen bouwen aan een post-corona tijdperk waarin mensen terug ten volle kunnen genieten van hun vrije tijd.” De bronzen bezoekers zijn nog steeds te bewonderen in Gallery Ysebaert. Meer info via https://galleryysebaert.be/ Info over tweesterrenrestaurant De Jonkman van Filip en Sandra vind je via www.dejonkman.be

Bron: Foto©Magalie Cottenie

Bekijk Ook

BREAKING

Stad Brugge wil terrastaks tot eind dit jaar opheffen

BRUGGE - De stad Brugge wil de horeca een extra boost geven met het opheffen van de terrastaks tot eind dit jaar. Heel wat horecazaken mochten eerder al hun terrassen uitbreiden ten gevolge van Corona. 

BREAKING

Bromfietsdieven aangehouden

BREDENE - In de nacht van zaterdag op zondag waren bromfietsdieven actief in Bredene. Het voertuig van de dieven kon snel onderschept worden door de Federale Wegpolitie. Ze kregen bijstand van de lokale politie. 

BREAKING

Brugse politie zal terug nieuwe krachten aantrekken

BRUGGE - Op de gemeenteraad in Brugge heeft de Brugse burgemeester Dirk De fauw voorgesteld om terug een aantal plaatsen vacant te stellen in het politiekorps. In totaal gaat het om 22 nieuwe krachten.      

BREAKING

Ook Quirina gaat voor kroontje

HEIST OP DEN BERG - De 19 jarige Quirina Piscaer uit Heist op den Berg dingt mee naar het kroontje van Queen of the Models 2021. Ze wijst er op dat het niet gaat om een missverkiezing maar om een modellenwedstrijd. De kandidates kunnen punten verdienen met opdrachten, onder meer de pers halen.  

BREAKING

Geslaagde Abba namiddag in Brugse Stadsschouwburg

BRUGGE - Er was zondag een geslaagde Abba namiddag in de Stadsshoiwburg in Brugge. Met Abba Tribute konden de muziekliefhebbers nog eens genieten van de nummers van deze populaire groep die nu na vele jaren terug komen.   

BREAKING

Vlaanderen investeert fors in Gent

GENT/VLAANDEREN - Vlaanderen zal fors investeren in Gent. Ze trekken 465 miljoen euro uit. 

BREAKING

Deinze moet op zoek naar andere locatie voor vaccinatiecentrum

DEINZE - In Deinze moeten ze op zoek naar een andere locatie voor het vaccinatiecentrum. Het is nu zeker dat de 65 plussers opgeroepen zullen worden voor een derde prik.   

Bekijk meer gerelateerde artikels