Regio

Fi(e)to de verkeersclown doet een spectaculaire come back in Brugge

BRUGGE - Drie maanden nadat Fi(e)to de verkeersclown vanuit het straatbeeld verdween in Christus-Koning in Brugge omwille van het onduidelijke statuut van gemachtigd opzichters, is de trouwe en knotsgekke opzichter terug.

 

Clown Fi(e)to zorgt er al jarenlang voor dat de voetgangers in alle verkeersdrukte veilig kunnen oversteken in de Leopold I laan. Na 3 maanden én het feit dat verkeersveiligheid aan de schoolpoort nu weer hoog op de agenda staat, is clown Fi(e)to alias Stefaan Vergaerde opnieuw present aan de Kerk van Christus-Koning. Vanaf 26 mei zal hij er staan in een gloednieuw pak. Het schoolteam van Christus-Koning is hem hiervoor bijzonder erkentelijk.

Bron: Foto©Frank Vergucht/The Bruges Feeling by Frank

Bekijk Ook

BREAKING

Begin juli open wijngaardfeesten in Heuvelland

HEUVELLAND - Tijdens het weekend van 3 en 4 juli zetten tien wijngaarden van het Heuvelland de deuren open. Wijnliefhebbers kunnen in de wijngaarden de suoer wijnen uit dit gebied degusteren.   

BREAKING

Op zondag 4 juli Zandfeesten in Brugge

BRUGGE - Op zondag 4 juli wordt Vlaanderens grootste rommel- en prondelmarkt gehouden. Alles vindt plaats op en rond het Zand. Na het overlijden van Eric Lowyck zet Hedwig Demeulenaere de organisatie verder.  

BREAKING

Duitse toeristen blijven ook dit jaar terug weg van Zeeland

ZEELAND (NEDERLAND) - De ganse toeristische sector in Zeeland (Nederland) leeft van de Duitse toeristen. Ze komen al jaren naar de gekende plaatsen waaronder Goes, Middelburg, Zierikzee en Domburg. 

BREAKING

Komend weekend braderie in de Smedenstraat in Brugge

BRUGGE - Komend weekend is er braderie in de Brugse winkelstraten. Ook de handelaars van de Smedenstraat nemen deel aan de braderie. 

BREAKING

Nu zondag Garnaalfeesten in Oostduinkerke

OOSTDUINKERKE - Nu zondag worden in Oostduinkerke Bad de Garnaalfeesten gehouden. Voor het tweede jaar op een rij wordt de grote Garnaalstoet geschrapt van de kalender omwille van Coronamaatregelen. 

BREAKING

Gemengde politie actie in de strijd tegen mensensmokkel

WESTKUST/FRANKRIJK - In de Dune Dewulf werd een gezamenlijke actie gehouden van de politie Westkust met de Franse politie van Duinkerke.    

BREAKING

Komend weekend kermis in Kluizen

EVERGEM - Komend weekend is er kemis in Kluizen, deelgemeente van Evergem. De foorattracties zijn open vanaf vrijdagavond. 

BREAKING

Drie keikopibissen geboren in Zoo Planckendael

MECHELEN - In de Zoo Planckendael in Mechelen pakken ze uit met een primeur. Er zijn drie noordelijke bedreigde keikopibissen geboren. Ze zijn te bewonderen in de wandelvoliière van het dierenpark.    

Bekijk meer gerelateerde artikels