Regio

Minder onderhoud met PVC ramen

BELGIE -  PVC ramen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Vooral bij de verbouw of renovatie van een woning wordt vaak gekozen voor pvc ramen in plaats van aluminium of hout. De reden hiervoor is logisch: pvc ramen zijn vrijwel onderhoudsvrij, en verder is de isolatiewaarde van de nieuwe generatie ramen zeer hoog. Doordat er gebruik gemaakt is de modernste technieken kan de hoogste isolatiewaarde worden behaald waardoor dit type raam voor bijna alle woningen geschikt is. Een investering in een goed PVC raam verdient zichzelf daarom terug door de lagere energierekening.

 

Het glas en de isolatiewaarde van pvc ramen

Kunststof ramen hebben een groot voordeel ten opzichte van een houten of aluminium raam. Zo ligt de isolatiewaarde van PVC ramen al snel tussen de 1.0 en 2.0. We noemen dit de U-waarde. Ter vergelijking: een houten raam heeft een gemiddelde U-waarde van 2.4 en voor een aluminium raam kan je uit gaan van een U-waarde van 1.8 tot 2.7. Dit betekent in de praktijk dat een raam van kunststof de warmte in huis beter vast kan houden en de kou juist buiten kan laten. Kortom, de kachel kun je een flink stuk lager zetten waardoor de energierekening een stuk lager zal worden. Op jaarbasis kan je dan enkele honderden euro’s besparen. De aanschaf heb je er dus snel terug verdiend.

Het verschil tussen dubbel glas en HR++ glas

De beste en dus laagste U-waarde bereik je door te kiezen voor dubbel glas. In de praktijk hebben we het dan over HR++glas. Het aantal plusjes geeft aan hoe goed het glas isoleert. Naast de vaak gebruikte term van HR++, heb je ook nog HR+++. Dit type glad heeft de beste isolatiewaarde, maar is vaak ook een stuk duurder. Dit wordt dan ook vaak toegepast in nieuwbouw waarbij de woning zo veel mogelijk energiearm moet zijn. Het verschil tussen ‘gewoon’ dubbel glas en HR++ glas, zit in de vulling tussen de twee glaslagen. Bij het gewone dubbel glas is dit gevuld met lucht, terwijl er bij HR++ glas sprake is van gas. Is het realiseren van een flinke besparing op de energierekening een essentieel punt, ga dan voor de hoogste besparing door te kiezen voor HR++ glas.

Het installeren van een PVC raam

Natuurlijk is alles wat je zelf kan doen ideaal. Je bespaart veel geld op die manier. Daar zit echter wel een voorwaarde aan vast: je zult moeten weten wat je moet doen. Het installeren van pvc ramen is namelijk iets gecompliceerder dan het plaatsen van een tuinhek of het vervangen van een lamp. Ben je een (zeer) ervaren doe-het-zelver, dan is het een klus die je zeker moet kunnen uitvoeren. Als je echter twijfelt of je de klus tot een goed einde kan brengen, begin er dan niet aan, maar laat het over aan de specialist. Het voordeel van het laten plaatsen van je nieuwe pvc ramen door een professional is dat je verzekerd bent van een uitstekend resultaat. Je voorkomt ongewenste effecten tocht en vochtophoping, bovendien heb je altijd garantie op de installatie.

Bron: Foto©DB/CR

Bekijk Ook

BREAKING

Nieuwe editie van Tien om te Zien in Middelkerke

MIDDELKERKE - Op 25 augustus pakt VTM uit met hun Tien om te Zien op het Epernayplein in Middelkerke. Voor deze avond woden vijfduizend toeschouwers toegelaten.   

BREAKING

Lotto Muziekshow vandaag in Sint-Idesbald

SINT-IDESBALD - In Sint-Idesbald, deelgemeente van Koksijde is vandaag de Lotto Muziekshow te gast.  

BREAKING

Vandaag in De Haan

DE HAAN - Ook vandaag donderdag kan je in De Haan en Wenduine genieten van een leuke vakantiedag. In de voormiddag is er marktdag in Wenduine. 

BREAKING

Vrachtwagen kantelde in gracht in Wingene

WINGENE - Langs de Beernemsesteenweg in Wingene is een vrachtwagen in de gracht gekanteld. De lading bestond uit dierenvoer en alles moest overgeladen worden. 

BREAKING

Dertig arrestaties rond illegale sigarettenhandel

AARTSELAAR - Op tien verschillende locaties is de Douane woensdag binnen gevallen in het kader van een illegale sigarettenhandel.   

BREAKING

Uit tip voor de provincie Oost-Vlaanderen: Park Harry Malter

HEUSDEN - In de provincie Oost-Vlaanderen is het park Harry Malter nog steeds leuk om te doen met kinderen. Het is een park zonder coasters maar waar de kleinsten kunnen genieten van dieren en van leuke attracties.  

BREAKING

Voor de vierde maal wateroverlast in Meise

MEISE - In Meise heeft het woensdagavond fel geregend. Al snel stonden enkele straten blank en in tal van woningen liep het water binnen. 

BREAKING

Een dagje Koksijde

KOKSIJDE - Ook Koksijde heeft vandaag terug heel wat te bieden. Met de kinderen kan je naar de Lego expo in CC Casino of naar de voorstelling met clown Rocky in Oostduinkerke. 

BREAKING

Lunchen in het Stadspark in Veurne

VEURNE - In he Stadspark van Veurne is er vandaag terug Open Kiosk. Vanaf 12 uur zijn er drie optredens gepland. Drie uur lang is er live muziek. 

BREAKING

Vandaag in Blankenberge

BLANKENBERGE -  In Blankenberge verwachten ze vandaag Jacques Vermeire op de Pier voor een meet and greet met de bezoekers van de expo rond zijn tv carrière. Aan het Havenplein kan je een rondje draaien op het reuzenrad.  

Bekijk meer gerelateerde artikels