Regio

Tekenwedstrijd van de bib in Ronse

RONSE - Tijdens de jeugdboekenmaand heeft de bib van Ronse uitgepakt met een tekenwedstrijd voor kinderen van het lager onderwijs. 

De prijzen werden uitgereikt volgens drie prijscategorieën. Er waren nooit eerder zoveel inzendingen voor de tekenwedstrijd. 

Bron: Foto©Sad Ronse

Bekijk Ook

BREAKING

Fanclub uit Moerzeke bouwt WK reus voor tijdrijder Stefan Küng

MOERZEKE - Sinds 2018 is er in Moerzeke een fanclub voor de Zwitserse hardrijder Stefan Küng, de King Küng Freunde. Omdat het WK wielrennen dit jaar in Vlaanderen doorgaat, maakte de fanclub een reus.

BREAKING

Eerste cruiseschip terug in Zeebrugge sinds 11 maart 2020

ZEEBRUGGE - Meer dan anderhalf jaar kwam er geen cruiseschip meer naar Zeebrugge. Nu is 48% van de cruisevloot terug in de vaart. De nodige Coronamaatregelen worden goed toegepast aan boord.    

BREAKING

Leenwoorden vinden vlot hun weg naar het Nederlands

BELGIE/NEDERLAND - 2021 is het jaar dat de ANS voor het eerst sinds 1997 nog eens een update kreeg. Vierentwintig jaar is lang en sommige regels werden al langer niet meer toegepast. Taal evolueert en dat hebben ook de woordenboeken gemerkt. Sinds 1997 zagen talloze nieuwe woorden het levenslicht, gaande van de SD-kaart over videochatten tot de virtualrealitybril: vaak gaat het om leenwoorden die met de IT-golf werden meegebracht. Het lijkt wel alsof we steeds sneller dergelijke leenwoorden opnemen, maar eigenlijk doen we dat al veel langer. Het kolonialisme was bijvoorbeeld een belangrijke leverancier van leenwoorden, net als de internationale handel en sport. Voor onze rubriek Kunst & Cultuur dompelen we je onder in de boeiende wereld van de leenwoorden.

 

BREAKING

Klimaathelden gehuldigd in Leuven

LEUVEN - Elk jaar selecteert de stad Leuven vijf duurzame helden. Dit jaar ligt de focus op klimaathelden, mensen en organisaties die duurzaam bijdragen aan de pijler ‘planeet’ of die een duurzame ecologische impact nastreven.

BREAKING

Morgen dinsdag Prinsjesdag in Nederland

DEN HAAG (NEDERLAND) - Het is morgen dinsdag Prinsjesdag in Nederland. Het wordt in Den Haag terug een aangepast programma gezien de Coronamaatregelen.      

BREAKING

Koning Filip komt nu woensdag naar WK

BRUGGE -Nu woensdag komt Koning Filip naar het Wk tijdrijden tussen Knokke en Brugge. Dan is er de gemengde ploegentijdrit. 

BREAKING

Extra toezicht van politie in de Overpoortwijk in Gent

GENT - In de Overpoortwijk in Gent wordt vanavond extra volk verwacht. De hogescholen zijn vandaag gestart en volgende week start de Universiteit. Het is meteen drukker in de straat. 

BREAKING

Nu zondag Proevertjesmarkt in Leisele

LEISELE - Nu zondag is er in Leisele de elfde editie van de Proevertjesmarkt. Je kan er vanaf 11 uur terecht op de Markt. 

BREAKING

Haaltert start met Fietsbib Op Wielekes

HAALTERT - Op zondag 19 september startte Op Wielekes in Haaltert met een fietsbib, dat is een deelsysteem voor kinderfietsen. Bij Op Wielekes kunnen gezinnen met kinderen tussen 3 en 12 jaar kinderfietsen lenen. Er wordt een waarborg gevraagd van 40 euro per kind met een maximum van 100 euro per gezin.

 

BREAKING

Kees Visser uit Zierikzee beste kok op Bocuse d'Or in Rotterdam

ROTTERDAM/ZIERIKZEE (NEDERLAND) - De gekende chef Kees Visser uit Zierikzee (Zeeland) heeft in Rotterdam de gekende kookwedstrijd Bocuse d'Or gewonnen. Het is een enorme erkenning. 

Bekijk meer gerelateerde artikels