Regio

Over rioolproblemen en oplossingen

Jouw rioolprobleem snel verholpen

Rioolproblemen komen in allerlei verschillende vormen voor. Van een verstopte afvoer in de keuken tot een verstopping in het toilet. Met welk rioolprobleem je ook te maken hebt, vaststaat dat een snelle oplossing wenselijk is. Rioolproblemen kunnen namelijk voor veel overlast zorgen. Je moet hierbij denken aan sanitaire voorzieningen die onbruikbaar worden. Maar ook aan een sterke rioollucht in huis. Kamp jij met een rioolprobleem? Laat deze dan snel verhelpen door een rioolspecialist.

Welke rioolproblemen zijn er?

Op verschillende plekken in huis kun je te maken met rioolproblemen. De meeste bekende rioolproblemen zijn een verstopping van het toilet of de douche. Maar er zijn nog meer plekken waar verstoppingen kunnen ontstaan. Je moet hierbij denken aan een verstopping van de afvoer in de keuken. Maar ook bij de wasmachine kun je te maken krijgen met een rioolprobleem. Gelukkig kun je bij deze rioolproblemen altijd een beroep doen op de rioolspecialisten. Zij beschikken over kennis, ervaring en goed materieel. Hierdoor kunnen ze ieder rioolprobleem snel en vakkundig oplossen. Daarnaast zijn er ook nog overige riooldiensten waarvoor je een rioolspecialist in kunt schakelen. Van het aanleggen van de riolering tot het repareren of verleggen van de riolering. De rioolspecialist kan het allemaal.

Waarom adequaat optreden belangrijk is

Niet iedereen onderneemt direct actie bij de eerste tekenen van een verstopte riolering. Wanneer het water in de douche wat moeizaam wegloopt, lijkt het probleem immers niet zo erg. Zolang je de douche nog kunt gebruiken is er niets aan de hand, toch? Dit lijkt misschien het geval, maar deze veronderstelling is eigenlijk niet correct. Je dient namelijk juist snel op te treden bij de eerste signalen die duiden op een verstopping. Doe je dit niet? Dan is de kans groot dat je jouw sanitaire voorzieningen uiteindelijk helemaal niet meer kunt gebruiken. En dat is een situatie die je uiteraard liever voorkomt. Schakel dus altijd tijdig een rioolspecialist in en voorkom (verdere) overlast. 

Rioolproblemen in de toekomst voorkomen

Alle mogelijke rioolproblemen zijn vervelend en dus voorkom je ze liever. Maar kan dit wel? In veel gevallen wel. Er zijn uiteraard situaties denkbaar waarin overmacht een rol speelt. Maar ervaring leert dat veel rioolproblemen voorkomen kunnen worden. Om de kans op rioolproblemen te verkleinen, dien je goed met de riolering om te gaan. Maar wat houdt dat in? Het is belangrijk dat je geen materialen in de riolering deponeert die er niet thuishoren. Heb je na een middag verven nog verf over? Spoel deze dan niet door de wc. De riolering is hier namelijk niet tegen bestand. Met deze oplettendheid verklein je de kans op rioolproblemen aanzienlijk.

Bron: Foto©Pixabay

Bekijk Ook

BREAKING

Staatssecretaris Mahdi te gast op WK in Brugge

BRUGGE - De Brugse burgemeester Dirk De fauw mocht dinsdag Staatssecretaris Madhi verwelkomen op het WK in Brugge.  

BREAKING

Modernste studentenrestaurants bij Thomas More

MECHELEN - Vanaf de start van dit academiejaar gaat de grootste hogeschool van Vlaanderen Thomas More opnieuw in zee met Sodexo voor de uitbating van de studentenrestaurants. Dit gebeurt volgens een eigentijds concept qua inrichting en aanbod. 

BREAKING

Beleef de herfst in provinciaal domein Het Leen

EEKLO - De herfst bereidt de natuur voor op de winter. De herfstkleuren, de paddenstoelen, de zaden en vruchten vormen een mooie gelegenheid om je wandelschoenen aan te trekken en een flinke boswandeling te maken. Dit kan in het provinciaal domein Het Leen, een provinciaal boscomplex in Lievegem en Eeklo.

 

BREAKING

Wielerkoorts stijgt in Leuven

LEUVEN - Afgelopen weekend is het WK wielrennen gestart in Knokke en Brugge met de tijdritten. Vanaf donderdag is Leuven aan de beurt. 

BREAKING

Bezoek deze week de bloemenexpo in Alden Biesen

BILZEN - Indien je een echte bloemenfanaat bent, moet je zeker de bloemenexpo ‘Fleur Floral Fashion’ in Alden Biesen bezoeken

BREAKING

Museumpas al één miljoen keer gebruikt

BELGIE - Drie jaar na de lancering werd de museumpas voor de miljoenste keer gebruikt. Het grootste museumabonnement van het land, waarmee je intussen al 204 musea kan binnenwandelen, groeide in korte tijd uit tot de motor achter de museumbezoeken in België. 

BREAKING

Lingerie Ultime stelt nieuwe collectie voor op Fashion Night

SINT-KRUIS/SIJSELE - De nieuwe collectie voor herfst en winter zijn al een tijdje te vinden in de winkelrekken bij Lingerie Ultime in het winkelcentrum in Sint-Kruis. Nu zullen ze ook voorgesteld worden op de Fashion Night van nu vrijdag in Sijsele. 

BREAKING

Live-uitzending van ‘De Madammen’ vanuit de Zwinstreek

KNOKKE-HEIST - ‘De Madammen’ van Radio 2 zakken donderdag af richting Knokke-Heist om daar een live-uitzending te voorzien vanuit Hoeve Hazegras. De vurige dames Anja Daems, Cathérine Vandoorne en Siska Schoeters, zullen de bijzondere Zwinstreek beleven van op de eerste rij, in het kader van de Week van de Zwinstreek 

 

BREAKING

Bpost plaatst twee pakjesautomaten in Bredene

BREDENE - Bredenaars kunnen voortaan pakjes ontvangen, verzenden en retourneren via twee pakjesautomaten van Bpost. De pakjesautomaten staan op het dorpsplein in Bredene-dorp en op de parking van Meeting Center Staf Versluys. Ze zijn 24/7 beschikbaar. Om de pakjesautomaat te bedienen maak je gebruik van de app ‘mybpost’.

 

Bekijk meer gerelateerde artikels