Regio

Aantal inwoners gestegen in Diksmuide

DIKSMUIDE - Het aantal inwoners in Diksmuide is gestegen met 114 in vergelijking met het jaar 2020. Nu woonden op 1 januari 16.927 personen in de Boterstad.  

In Esen is het aantal inwoners gedaald met 16. Verder werden er 153 geboortes genoteerd en is het aantal echtscheidingen gedaald van 75 in het jaar 2020 naar 13 in het jaar 2021. 

Bron: Foto┬ęBernine Deramoudt

Bekijk Ook

BREAKING

Horeca in Brussel ziet minder klanten door thuiswerk

BRUSSEL - De maand januari is normaal al kalm voor de horeca maar in Brussel klagen ze nu over de extra kalmte. Door thuiswerk zien ze geen lunchers. 

BREAKING

Morgen maandag start nieuwe reeks salsa solo en voor koppel

ASSEBROEK - Danssschool Ramon in de Vossensteert in Assebroek pakt vanaf morgen maandag uit met een nieuwe reeks salsa dansen met William. 

BREAKING

Morgen maandag herstart boetseerlessen in Sint-Kruis

SINT-KRUIS - In het atelier van Nancy Calmeyn in het winkelcentrum in Sint-Kruis herstarten morgen maandag de boetseerlessen.  

BREAKING

Zware branden in Berlaar Heikant en Lokeren

BERLAAR HEIKANT/LOKEREN - Het heeft zondagavond gebrand in Berlaar-Heikant en Lokeren. 

BREAKING

Wijzersterk is blijver in Sint-Katelijne-Waver

SINT-KATELIJNE-WAVER - De overeenkomst tussen vzw Wijzersterk en het gemeentebestuur Sint-Katelijne-Waver gaat al zijn vierde werkjaar in en wordt verlengd. Ook in 2022 zullen dus cliënten van vzw Wijzersterk één voormiddag per maand als vrijwilliger aan de slag gaan op het gemeentehuis. 

BREAKING

Restauratie Sint-Hubertuskerk Schaffen gaat van start

DIEST - Na vele jaren van overleg, studie en planning kondigt de kerkraad van Sint-Hubertus te Schaffen bij Diest aan dat vanaf maandag 24 januari 2022 het kerkgebouw in de steigers wordt gezet voor een volledige restauratie. De werken gaan zes maanden in beslag nemen. Tijdens de werken gaan de activiteiten in de kerk gewoon door.

BREAKING

Grote Pluim voor Koen Crucke

DE HAAN - Koen Crucke, die op 11 februari 70 jaar wordt, ontving zondag de allereerse Grote Pluim van de gemeente De Haan. Crucke woont al een aantal jaar in De Haan en ontpopte zich als een schitterende ambassadeur voor de gemeente. De Grote Pluim werd in De Haan in het leven geroepen om verdienstelijke inwoners in de bloemetjes te zetten. 

BREAKING

Gratis Tai Chi proeflessen in Deinze

DEINZE - Op vrijdag 4 en dinsdag 8 februari 2022 van 19.30 uur tot 21 uur organiseert Tai Chi school “De Zachte Kracht” gratis proeflessen in Deinze in de turnzaal van basisschool De Kleurenplaneet, P. Benoitlaan 10 (ingang Schutterijstraat).  Starten met een cursus Tai Chi kan een heel belangrijke stap zijn om wekelijks een moment tot rust te komen.  Lesgeefster van dienst in Deinze is Petra Bulcke.

BREAKING

Cercle won op Eupen met 0-2 cijfers

BRUGGE - Cercle Brugge doet het goed. Vandaag hebben ze opnieuw gewonnen. Ze moesten uit spelen op Eupen. 

BREAKING

26% te snel tijdens snelheidscontrole

BERINGEN/HAM/TESSENDERLO - De politie van de zone BHT heeft zaterdag een snelheidscontrole gehouden in Beringen, Ham en Tessenderlo. 

Bekijk meer gerelateerde artikels