Regio

Provincie 0ost-Vlaanderen levert toch vergunning voor appartementencomplex Acacialaan

ZOTTEGEM, BEVEGEM - De plannen om de laagbouwvilla met bomen en vijver in de Acacialaan om te toveren in 15 appartementen, 3 bouwlagen en ondergronde garages werden eerder geweigerd door het schepencollege van de Stad Zottegem.  De deputatie van de Provincie Oost-Vlaanderen volgt de de beslissing van het schepencollege dus niet en verleent in haar beslissing in de beroepsprocedure toch een vergunning voor het project.

De actievoerende buren zijn teleurgesteld en hopen op een passende reactie van het schepencollege van Zottegem en schepen Lagaert. Begin 2022 keurde het het schepencollege van de Stad Zottegem nog de uitgangsprincipes van het Woonomgevingsplan (WOP) goed om het woonklimaat veilig te stellen voor de komende decennia. Zelfs zonder het WOP zijn er redenen genoeg om het project te weigeren menen de actievoerende buren. 

Bron: Foto©Kern 'Leefbaar Bevegem'

Bekijk Ook

BREAKING

Oesterput met afhaalpakket voor Vaderdag

BLANKENBERGE - De Oesterput pakt op Vaderdag 11 juni uit met een afhaalpakket. Je zal na bestelling kunnen afhalen in de zaak aan de haven in Blankenberge.    

BREAKING

Heel wat lekkers op Discover Thailand in Bruges

BRUGGE - Nog tot 20 uur kan je op het Zand in Brugge naar Discover Thailand in Bruges. Met het mooie weer was er al heel wat volk. Je kan er heel wat lekkers eten. 

BREAKING

Storing aan overweg zorgde even voor hinder in Wervik

WERVIK - In Wervik is er deze namiddag een tijdlang hinder geweest voor het treinverkeer. De oorzaak van de hinder was een storing van een spoorwegovergang.    

BREAKING

15 Air Wing Transport zet deuren open op Melsbroek

MELSBROEK - Op de luchthaven van Melsbroek was er dit weekend opender van 15 Air Wing Transport, de thuisbasis van transportvliegtuigen van Defensie maar ook van de politiehelikopters. Ze waren te bewonderen op de luchthaven.   

BREAKING

Nieuwe weeklunch bij Cafédraal

BRUGGE - Het Restaurant Cafdreaal in de Zilverstraat in Brugge pakt vanaf morgen maandag uit met een nieuwe weeklunch.  

BREAKING

Vandaag CM Urban Walk in Brugge

BRUGGE - De CM Urban Walk wordt gehouden in vijf Belgische steden. Vandaag was Brugge aan de beurt. Er kwamen heel wat deelnemers naar Brugge.   

BREAKING

Sinksenfoor in Antwerpen start met mooi weer

ANTWERPEN - in het Park Spoor Oost in Antwerpen is de jaarlijkse Sinksenfoor gestart. Het is de grootste kermis van het land met 150 attracties voor jong en oud. 

BREAKING

Nieuw Bourgondisch wafeltje voorgesteld in Brugge

BRUGGE - Nog tot 17 uur kan je in Brugge naar de Bourgondische markt op het binnenplein van het Gruuthusemuseum aan de Dyver in Brugge. Het event lokt heel wat volk.  

BREAKING

Nog tot en met morgen 55e editie Kesselse Feesten

KESSEL - In het Heuvelhofpark in Kessel is er nog tot en met morgen de 55e editie van de Kesselse Feesten met kermisattracties voor jong en oud.   

BREAKING

Leden Vlaamse Toervaartfederatie naar Damme

BRUGGE - In Brugge is er dit weekend de toervaartreünie van de Vlaamse Pleziervaart Federatie. De yachtjes komen uit alle hoeken van Vlaanderen. Ze doen heel wat uitstappen in en rond Brugge.  

Bekijk meer gerelateerde artikels