Regio

Epoxy gietvloeren een investering voor jarenlang woonplezier

BELGIE/NEDERLAND - Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt zeker als je in je huis nieuwe vloeren gaat leggen. Zowel in vloer- als wandbekleding is er op dit ogenblik een enorme variatie aan mogelijkheden. Ben je al langer van plan om de boel een upgrade te geven dan is nu het moment om aan de slag te gaan. De laatste tijd is het vooral een trend om een duurzame investering te doen waar je jarenlang woonplezier van hebt.

 

 

 

Duurzaam

De huidige tijd staat in het teken van een duurzame manier van leven. Dat laat zich zien op vele vlakken van het dagelijks bestaan. Daarbij valt het op dat steeds meer mensen producten uit hun eigen land kopen, biologische groenten uit de buurt of hun oude diesel inruilen voor een elektrisch voertuig. Alles om de persoonlijke co2 uitstoot te beperken. Ga je aan de slag met je huis dan is duurzaam niet alleen een toverwoord voor mensen met veel geld, je kunt met kleine stapjes je eigen huis en leefomgeving duurzaam inrichten. Middels isolatie of het aanbrengen van een epoxy vloer bespaar je op je energiekosten en geef je je interieur bovendien een uniek karakter.

Budget

Het is belangrijk om eerste een solide plan van aanpak te maken, waarin je alle stappen en kosten voor jezelf op een rijtje zet. Als je een bepaald budget kunt besteden dan kun je gedurende het verbouwingsproces precies in de gaten houden of je binnen je begroting en tijdspad blijft. Bij duurzaamheid wordt vaak eerst gedacht aan isolatie of zonnepanelen. Veel huisbezitters schaffen tegenwoordig ook een warmtepomp aan om zo afscheid te nemen van verwarming middels fossiele brandstoffen. Een vloer met een hoog isolerende werking zoals de expoxy gietvloer is een mooie start om tot energiebesparing te komen.

Vloer en muur

De ontwikkeling van de vloerbedekking heeft de afgelopen honderd jaar een hele ontwikkeling ondergaan. Veel meer dan zeil op de vloer of een tapijt was er in vroegere huizen niet te bekennen, al was een houten of tegelvloer natuurlijk ook heel gangbaar. Door de jaren heen werd de variatie echter steeds groter. Daarbij moet je denken aan het soort materiaal als vinyl, pvc, parket of kurk. Het materiaal op de muur dat jarenlang de huiskamers domineerde was het behang. In het verleden waren oude kranten of linnen de ondergrond vanaf waar men begon te werken, voordat het uiteindelijke behang werd geplakt. Behang heeft er door de jaren heen als concurrent de muurverf bijgekregen. Vaak wordt dit op basis van één egale kleur op wanden of plafonds aangebracht.

Wil je graag een interieur op basis van een industrial look inrichten dan is de epoxy gietvloer een perfecte invulling hiervoor. Heb je al een betonnen vloer in huis dan is het voor de handige doe het zelver uitstekend aan te brengen. Heb je nog laminaat of oud parket liggen dan dien je dat eerst te verwijderen, omdat deze materialen door temperatuurswisselingen kunnen gaan werken en dus scheuren in je expoxy vloer kunnen veroorzaken.

Je kunt de betonlook of het industriële karakter van de vloer ook heel goed doortrekken op de muren. Dit staat bekend onder de naam beton circé. Hierbij creëer je een unieke sfeer die nog maar weinig in huiskamers wordt gezien.

Ben je niet een enorm handige klusser, dan moet je je daardoor niet uit het veld slaan. Je kunt bijvoorbeeld wel je eigen sloopwerk uitvoeren en alles schoon opleveren zodat een expert het professionele werk voor jou kan uitvoeren.

Bron: Foto©Epoxy

Bekijk Ook

BREAKING

Proxy Delhaize Zarren terug open na brand

ZARREN - De Proxy Delhaize in Zarren is één maand na de zware brand terug open. Alles moest grondig gereinigd worden en de rekken opnieuw aangevuld worden. Ze kregen in Zarren steun van mensen van de hoofdzetel.  

BREAKING

Geslaagd braderieweekend in Sint-Truiden

SINT-TRUIDEN - In Sint-Truiden was er een geslaagd braderieweekend. Er was heel wat volk voor de koopjes. 

BREAKING

Avondmarkten op woensdag in Blankenberge

BLANKENBERGE - De komende zomer krijgt Blankenberge dan toch avondmarkten. Ze zullen telkens doorgaan op woensdag. 

BREAKING

Kermisweekend in Lissewege

LISSEWEGE - In Lissewege is er komend weekend kermis. Op vrijdagavond is er een optreden van Jacco Ricardo en op zaterdag is er barbecue met optreden op het plein Onder de Toren.  

BREAKING

NMBS zoekt treinbestuurders voor Brugge

BRUGGE - De NMBS is momenteel op zoek naar drie nieuwe treinbestuurders voor Brugge. Kandidaten kunnen zich melden via de website van de VDAB. 

BREAKING

Deinze pakt uit met feesten van 20 tot 31juli

DEINZE - In Deinze pakken ze van 20 tot en met 31 juli uit met de jaarlijkse feesten. Op woensdag 20 juli starten de feesten met een jaarmarkt, kppenworp en koers voor elite dames. Op vrijdag 22 juli opent de kermis.  

BREAKING

Nu zondag Ommegang in Poperinge

POPERINGE - In Poperinge is er nu zondag de jaarlijkse Ommegang. Die Ommegang zal om 15.30 uur door de straten trekken. 

BREAKING

Komend weekend Europafeesten in Tielt

TIELT - Komend weekend zijn er de Europafeesten in Tielt. Er is het ganse weekend braderie, kermis en straatanimatie. Verder zijn er tal van optredens. 

BREAKING

Nieuw toeristisch seizoen kan starten in Zeebrugge

ZEEBRUGGE - In Zeebrugge kan het toeristisch seizoen starten. Vanaf komend weekend zullen de foodtrucks terug open zijn met heel wat lekkers op de Zeedijk.   

BREAKING

Tijdelijke gratis zomerparking voor Middelkerke

MIDDELKERKE - In Middelkerke wordt aan de Rietstraat een tijdelijke gratis zomerparking in gebruik genomen. Er zal plaats zijn voor 550 wagens.  

Bekijk meer gerelateerde artikels