Regio

Steeds meer mensen kiezen voor het plaatsen van rolluiken

VLAANDEREN  -  Het laten plaatsen van rolluiken zit duidelijk weer in de lift. Niet vreemd als u bedenkt welke voordelen ermee verbonden zijn. De investering verdient u meer dan terug en het is vandaag de dag bovendien ook perfect mogelijk om een rolluik te kiezen die helemaal aansluiten bij de stijl van uw woning. Zeker dat laatste was lange tijd een obstakel, het zou het uitzicht van de woning minder aantrekkelijk maken, maar dat werd intussen vakkundig opgelost.

 

De voordelen van rolluiken

Het plaatsen van een rolluik mag dan wel met een kostenplaatje komen, de voordelen die er op verschillende vlakken tegenover staan, maakt het meer dan het overwegen waard.

Rolluik is zonwerend

Tijdens de warme zomermaanden, zeker als de zon de hele dag op uw ramen schijnt, wordt het binnen in uw woning al snel te warm. Door uw rolluiken overdag naar beneden te laten, kunt u uw woning heerlijk fris houden. Ideaal om 's avonds te genieten na een drukke dag of na een warme autorit.

Rolluik is isolerend

Tijdens de koude wintermaanden kunt u er dankzij uw rolluiken voor zorgen dat de opgewekte warmte langer in uw woning blijft. Een groot voordeel dat onmiddellijk op te merken valt op uw energierekening en waarmee u alvast een deel van uw investering kunt terugverdienen. U bespaart en u levert op hetzelfde moment ook een bijdrage aan milieuvriendelijker leven en wonen door minder te stoken.

Rolluik is geluidwerend

Vooral als u in een drukke buurt of langs een drukke weg woont, zal dit voordeel u vast en zeker aanspreken. Rolluiken zorgen er namelijk voor dat het lawaai van buiten ook effectief buiten blijft en u niet hindert als u van uw welverdiende rust of slaap geniet. Ook voor wie kleine kinderen heeft die moeilijk slapen als er lawaai is, is deze oplossing perfect geschikt. Dit werkt natuurlijk ook in de omgekeerde richting, lawaai in uw woning blijft ook binnen en hindert buren en voorbijgangers niet.

Rolluik werkt inbraak vertragend

Woninginbraken zijn aan de orde van de dag en dat wilt u bij u thuis natuurlijk liever vermijden. Een rolluik biedt hier gelukkig op 2 manieren bescherming tegen. Ze werken inbraak vertragend omdat het moeilijker is om de woning binnen te raken en meer tijd vraagt. Verder verhindert het de inbreker ook om bij u binnen te kijken en zo te zien wat de situatie is op het moment dat hij zijn gang wil gaan.

De beste keuze voor u

Aluminium en PVC zijn veruit de meest gebruikte materialen voor rolluiken. Ze bieden de hierboven aangehaalde voordelen en kunnen bovendien aan iedere stijl woning aangepast worden. Naast de materiaalkeuze is het ook belangrijk om te kiezen tussen een bevestiging op het kozijn aan de binnenzijde van de woning of op de muur aan de buitenzijde. Vervolgens kunt u dan ook nog kiezen handmatige of elektrische bediening. In het geval van elektrische bediening kunt u zelf kiezen voor een systeem dat u vanop afstand met uw smartphone kunt bedienen. U merkt dat er toch wel enkele aandachtspunten zijn voor u effectief kunt bestellen. Een vakman helpt u hier natuurlijk graag mee verder.

Bron: Foto©Pixabay

Bekijk Ook

BREAKING

Proxy Delhaize Zarren terug open na brand

ZARREN - De Proxy Delhaize in Zarren is één maand na de zware brand terug open. Alles moest grondig gereinigd worden en de rekken opnieuw aangevuld worden. Ze kregen in Zarren steun van mensen van de hoofdzetel.  

BREAKING

Geslaagd braderieweekend in Sint-Truiden

SINT-TRUIDEN - In Sint-Truiden was er een geslaagd braderieweekend. Er was heel wat volk voor de koopjes. 

BREAKING

Avondmarkten op woensdag in Blankenberge

BLANKENBERGE - De komende zomer krijgt Blankenberge dan toch avondmarkten. Ze zullen telkens doorgaan op woensdag. 

BREAKING

Kermisweekend in Lissewege

LISSEWEGE - In Lissewege is er komend weekend kermis. Op vrijdagavond is er een optreden van Jacco Ricardo en op zaterdag is er barbecue met optreden op het plein Onder de Toren.  

BREAKING

NMBS zoekt treinbestuurders voor Brugge

BRUGGE - De NMBS is momenteel op zoek naar drie nieuwe treinbestuurders voor Brugge. Kandidaten kunnen zich melden via de website van de VDAB. 

BREAKING

Deinze pakt uit met feesten van 20 tot 31juli

DEINZE - In Deinze pakken ze van 20 tot en met 31 juli uit met de jaarlijkse feesten. Op woensdag 20 juli starten de feesten met een jaarmarkt, kppenworp en koers voor elite dames. Op vrijdag 22 juli opent de kermis.  

BREAKING

Nu zondag Ommegang in Poperinge

POPERINGE - In Poperinge is er nu zondag de jaarlijkse Ommegang. Die Ommegang zal om 15.30 uur door de straten trekken. 

BREAKING

Komend weekend Europafeesten in Tielt

TIELT - Komend weekend zijn er de Europafeesten in Tielt. Er is het ganse weekend braderie, kermis en straatanimatie. Verder zijn er tal van optredens. 

BREAKING

Nieuw toeristisch seizoen kan starten in Zeebrugge

ZEEBRUGGE - In Zeebrugge kan het toeristisch seizoen starten. Vanaf komend weekend zullen de foodtrucks terug open zijn met heel wat lekkers op de Zeedijk.   

BREAKING

Tijdelijke gratis zomerparking voor Middelkerke

MIDDELKERKE - In Middelkerke wordt aan de Rietstraat een tijdelijke gratis zomerparking in gebruik genomen. Er zal plaats zijn voor 550 wagens.  

Bekijk meer gerelateerde artikels