Regio

Olva Steenbrugge houdt vandaag schoolfeest

ASSEBROEK - Voor de leerlingen van het Onze Lieve Vrouwecollege afdeling Steenbrugge is het vandaag schoolfeest. Door het mooie weer was er bijzonder veel volk. De plaatselijke fanfare zorgde voor de muzikale noot.   

Er was ook het afscheid van directeur Peter Mergaert. Hij gaat na meer dan 22 jaar op rust. Vandaag mocht hij samen met Benny Scott het Brugs volkslied zingen. Het was Olivier Neese van de Krant van West-Vlaanderen die bij het stadsbestuur ging aandringen om het lied te erkennen. De gemeenteraad was unaniem akkoord. Sinds kort is ik k'en Brugge in m'n herte immers te horen op de Brugse beiaard.    

Bron: Foto©Het Nieuws Vandaag

Bekijk Ook

BREAKING

Brugge Plus pakt komende zomer terug uit met Film op het strand

ZEEBRUGGE - Komende zomer pakt Brugge Plus uit met Film op het strand. Elke donderdag van de maanden juli en augustus zijn er in de namiddag twee films voor kinderen en jongeren. 

BREAKING

Dit jaar 59e editie van Sint-Andriese Feesten

SINT-ANDRIES - De Sint-Andriese Feesten zijn dit jaar aan de 59e editie toe. De feesten worden gespreid over twee zondagen, dit op 12 en 19 juni.  

BREAKING

Morgen is het Stoomcentrum open in Maldegem

MALDEGEM - Morgen donderdag kan je naar het Stoomcentrum in Maldegem. Driemaal per dag zijn er ritten met de stoomtreinen. De eerste trein vertrekt om 12 uur vanuit Maldegem. 

BREAKING

Brugs schepencollege weigert dossier Les Acacias

SINT-ANDRIES - Het dossier rond het kasteeltje Les Acacias in de Hogeweg in Sint-Andries sleept nu reeds jaren aan. Het gebouw staat steeds verder te verkommeren.  

BREAKING

Ook nog een groene Michelin ster voor De Jonkman

SINT-KRUIS - Filip Claeys van de Jonkman uit Sint-Kruis is bijzonder tevreden. Naast zijn twee Michelin sterren krijgt hij nu nog eens een groene Michelin ster. 

BREAKING

Bistro Old Steamer pakt uit met maatjesfestijn in Zeebrugge

ZEEBRUGGE - Halverwege juni start terug het nieuwe maatjesseizoen. Captain Dirk wil terug een maatjesfestijn houden aan zijn zaak.  

Bekijk meer gerelateerde artikels