Regio

DNA test laten doen? Dit moet je weten

BELGIE/NEDERLAND - Een DNA test doen is de afgelopen tijd ook erg toegenomen in populariteit. Het is enige tijd een hype geweest om een DNA test te doen en erachter te komen welke afkomsten je hebt. Dit is namelijk heel simpel om te doen alleen zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten.

 

Hoe werkt zo een DNA test?

Een DNA test afkomst is net zoals een andere DNA test. Het is allemaal met een wattenstaafje dat je langs je wang moet halen om slijm erop te krijgen. Deze test is ervoor bedoeld om erachter te komen waar jouw voorouders vandaan kwamen. Vaak stopt ergens de kennis van de afkomst in de familie. Dan wordt daar geen waarde meer aan gehecht of het is pure onwetendheid. Met deze DNA test kun je daar dus achter komen. 

De twijfel over je afkomst kan door verschillende redenen komen. Misschien omdat er toch een bepaalde cultuur heerst in de familie of het is aan het uiterlijk te zien een bepaald kenmerk. Er kunnen vele factoren zijn die aantonen dat er een andere afkomst is bij mensen. Je hoeft hier ook geen kenmerken voor te hebben. De pure interesse is al voldoende en de test is super simpel dat het altijd waard is om te doen.

De test ontvang je per post nadat je hem besteld hebt. Je krijgt hierin dan een zakje met een wattenstaafje. Je haalt het wattenstaafje eruit en haalt hem langs je wangen zodat er speeksel op komt. Het speeksel is hetgeen waar de test op gebaseerd is en waar de DNA in gezien kan worden. Heb je dit gedaan dan kun je het wattenstaafje weer in de envelop doen en die stuur je op naar het laboratorium. Je ontvangt het resultaat dan per pdf online. 

Hoe ziet het resultaat eruit?

Je krijgt dus het resultaat in een PDF. Je krijgt dan als het ware een soort schema of tabel waarin allerlei afkomsten staan met een percentage. Dit percentage geeft aan hoeveel procent jij van die afkomst bent. Het is op basis van vier rasgroepen dit zijn: Oost-Aziatisch, Europees, Inheems Amerikaans en Sub-Sahara Afrikaans. Hierachter zie je dan de percentages hoeveel jij hiervan bent. 

Je kunt online zien wat deze afkomst betekent en waar jij aan zou kunnen denken. Je krijgt nog een uitgebreid rapport dat laat zien welke andere achtergronden er zijn. De informatie over bevolkingsgroepen waar jouw uitkomst het meest dichtbij komt krijg je er ook bij. Hierdoor ontvang je echt een meer uitgebreid rapport en kun je dus ook beter zien waar de uitkomst op gebaseerd is. 

Waarom je deze informatie nodig hebt is voor iedereen anders. De een wilt dit echt weten omdat er speculaties zijn bijvoorbeeld en de ander die is er gewoonweg benieuwd naar. Zo een test kan iedereen doen en daar zitten geen voorwaarden aan. Je kunt zo een test bestellen, afnemen en weer sturen om je uitslag te krijgen. Geen minimale vereisten dus.

Bron: Foto©Unsplash

Bekijk Ook

BREAKING

Grote reuzeparade in Nieuwpoort op zondag 10 juli

NIEUWPOORT - In Nieuwpoort gaan op zaterdag 9 en zondag 10 juli de Reuzefeesten door met op zondagnamiddag een grote parade met reuzen uit verschillende regio's. 

BREAKING

Brugse Avondrijders plannen een oldtimerrit op 28 augustus

BRUGGE - De Brugse Avondrijders of kortweg de BAR plannen op 28 augustus een oldtimerrit in Brugge ten voordele van het goede doel. Het geld gaat naar een ALS patiënt. 

BREAKING

Vandaag zondag Zandfeesten op het Zand in Brugge

BRUGGE - In Brugge kan je vandaag zondag naar de Zandfeesten. Reeds van in de vroege uurtjes komen de deelnemers toe. De eerste bezoekers komen al rond 6 uur neuzen.  

BREAKING

Gunsmoke trekt door West- Vlaanderen

WEST-VLAANDEREN - De ganse zomer kan je het schietkraam Gunsmoke vinden op tal van kermissen. 

BREAKING

Uitagenda voor vrijdag 8 juli

KUST/REGIO - Ook op vrijdag 8 juli kan je heel wat beleven aan de kust en in de regio. Naar de markt kan je alvast in Koksijde, Blankenberge, Nieuwpoort en Zeebrugge. 

BREAKING

Geen eventing dit jaar op Manège de Blauwe Zaal

BRUGGE - Er zal dit jaar geen Eventing gehouden worden in Brugge op de manège de Blauwe Zaal tussen Sint-Kruis en Damme.  

BREAKING

Heerlijke suggesties bij de Oesterput in Blankenberge

BLANKENBERGE - Een aan te raden adres in Blankenberge voor een lekker etentje is de Oesterput. De zaak van de familie De Vriendt krijgt al heel wat jaren positieve commentaren in tal van horecagidsen.  

BREAKING

Alain Meessen pakt uit met afhaalmenu in weekends

OEDELEM - Het Restaurant Alain Meessen kan nog niet terug open na de schouderoperatie van Petra. Daarom start Alain nu met een afhaalmenu op zaterdag en zondag. Het gaat om een take away viergangenmenu.  

BREAKING

Terug Autoloze Zondag in Brugge

BRUGGE - Er is dit jaar terug autoloze zondag in september. Voor het eerst zal ook een deel van de Brugse Ring afgesloten zijn. 

BREAKING

Een danspasje wagen op Benenwerk in Brugge

BRUGGE - In Brugge kan je in augustus terug naar Benenwerk, een avond dansen op de verschillende pleinen in de stad. 

Bekijk meer gerelateerde artikels