Regio

Blauwalg in vijver in Hulst

HULST (NEDERLAND) - In het water van de vijver aan de Dullaertstraat in Hulst in Zeeland is blauwalg geconstateerd. Het advies is om contact met het water te voorkomen. Ter plaatste worden waarschuwingsborden geplaatst.Eind juli is ook reeds Blauwalg vastgesteld in de Binnenvest en het water van de Nieuwe Bierkaai in Hulst.

Het water waarin de blauwalgen voorkomen, stinkt en ziet er vies uit. Contact met dit oppervlaktewater, kan leiden tot huidirritatie, zoals jeuk en rode vlekken. Als mensen of dieren het water via de mond binnen krijgen, kan het maag- en darmklachten veroorzaken. Zwemmen wordt bijgevolg ontraden. Ook honden kunnen beter niet zwemmen in water met blauwalgen. Er wordt geadviseerd om niet te vissen.Mensen die toch in aanraking komen met het water, wordt geadviseerd om de normale hygiëne toe te passen, zoals het wassen van handen. Voor vragen kan men terecht bij Waterschap Scheldestromen, op tel. 088-2461000.

Bron: Foto©Pixabay

Bekijk Ook

BREAKING

Oktoberfoor Oostende pakt uit met drie nieuwe attracties

OOSTENDE - In Oostende gaat morgen vrijdag de Oktoberfoor van start. Er zijn 70 attracties voor jong en oud met drie nieuwe attracties waaronder de Remix.   

BREAKING

Cafédraal pakt uit met nieuwe herfstsuggesties

BRUGGE - Naast de lunch kan je nu ook tal van herfstsuggesties vinden op de kaart van het Restaurant Cafédraal in de Zilverstraat in Brugge. Uitbater Laurent zorgt voor een vlotte bediening.  

BREAKING

Bakkerijmuseum in Veurne wordt in nieuw kleedje gestopt

VEURNE - Voor het eerst in 37 jaar is het Bakkerijmuseum in Veurne gesloten. Het museum wordt in een nieuw kleedje gestopt. Exporanza uit Gent stond in voor het ontwerp. Ze mochten eerder al Koers in Roeselare realiseren.  

BREAKING

Operatie Proper

BRUGGE - In het Stadhuis werden woensdag jeugdbewegingen en schooldirecties ontvangen. Ze kregen allen een cheque voor hun inzet om zwerfvuil aan te pakken. 

BREAKING

Oesterput pakt deze maand uit met nieuw suggestiemenu

BLANKENBERGE - De Oesterput in Blankenberge pakt deze maand terug uit met een suggestiemenu aan 55 euro per persoon. Je krijgt dan een glaasje Pommery champagne als aperitief. 

BREAKING

Brasserie Surplace pakt uit met hoevepatrijs

BRUGGE - Het wildseizoen is begin oktober gestart. In tal van horecazaken zetten ze vanaf nu wildgerechten op de kaart. Chef Johan van Brasserie Surplace in de Sint-Amandsstraat in Brugge zet terug een klassieker op de kaart in deze herfstperiode.   

BREAKING

Jobfair voor Vlaaams Brabant op Brussels Airport

BRUSSEL - Op dinsdag 25 oktober wordt een Jobfair gehouden voor Vlaams Brabant. Daar staan er nu 9.309 vacatures open. In de Skyhall met zicht op de tarmac zullen 60 bedrijven hun vacatures voorstellen. Ze zoeken tal van profielen.  

BREAKING

Komend weekend paardenmateriaalbeurs bij Hippique Academy

ASSEBROEK - Komend weekend is er in Assebroek de derde editie van de paardenmateriaalbeurs van Hippique Academy aan de Astridlaan. 

BREAKING

Werken gestart aan de Promenade in Nieuwpoort

NIEUWPOORT - In Nieuwpoort zijn de werken gestart van de houten wandelpromenade naast de Havengeul. Er zijn herstellingen nodig aan de promenade.  

BREAKING

Waregem blijft stad van de koers

WAREGEM - In Waregem verwachten ze in 2028 het Belgisch Kampioenschap koers voor dames en heren. Volgend jaar mogen ze al het Belgisch Kampioenschap tijdrijden voor de jeugd verwelkomen. 

Bekijk meer gerelateerde artikels