Regio

Dit is waarom een traplift in uw eigen woonst plezant is

BELGIE, NEDERLAND Naarmate u ouder wordt kan uw mobiliteit en fitheid afnemen. Hierdoor kan het steeds lastiger voor u worden om de trap op en af te geraken. Zeer ambetant, want u blijft natuurlijk het liefst zo lang mogelijk in uw eigen woonst. Gelukkig kan een traplift u soelaas bieden. We vernoemen een aantal voordelen van dit handige hulpmiddel in uw woning.

 

1. U hoeft niet te verhuizen

Als u een woonst heeft met meerdere verdiepen, moet u al snel verhuizen als u niet meer de trap op en af kunt geraken. Een verhuis kan stresserend zijn en ook nog eens veel geld kosten. Een traplift helpt u om naar boven en beneden te geraken, zodat u langer in uw eigen woning kan blijven.

Een hulplift in huis is vaak ook een pak voordeliger dan een verhuis. Het hulpmiddel kost gemiddeld namelijk tussen de € 3.900 en € 7.600. Een tweedehands exemplaar kost ongeveer € 3.000. En misschien bent u er wel minder voor kwijt doordat u in aanmerking komt voor subsidie.

 

2. U kunt de traplift altijd gebruiken

Hulpliften werken elektrisch en hebben een accu die automatisch wordt opgeladen via het lichtnet. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat de lift niet werkt als de stroom uitvalt. Doordat de accu meestal lange tijd meegaat, zult u de traplift over het algemeen gewoon kunnen blijven gebruiken. Van zodra u weer stroom heeft wordt de accu vanzelf weer opgeladen. U hoeft hier dus nooit zelf om te denken.

3. Uw familie hoeft zich geen zorgen om u te maken

Als u niet meer goed zelf de trap op en af kunt kan dat uw familie stresseren. Zij kunnen zich namelijk zorgen maken om uw welzijn. Met een traplift in uw woonst wordt het risico dat u van de trap valt een pak minder. Het kan uw familie geruststellen als ze weten dat u zelf veilig boven en beneden kunt geraken.

4. Een traplift wordt naar wens op maat gemaakt

Omdat er verschillende soorten trappen zijn, zoals rechte, gebogen of wenteltrappen, worden trapliften op maat gemaakt. Daardoor kan er ook een lift aan uw trap worden bevestigd. Er komt een expert bij u langs voor een gratis trapmeting. De expert beziet welke soort hulplift het beste bij uw woning past.

U kunt de hulplift helemaal naar uw eigen wensen aanpassen. U kunt meestal namelijk kiezen voor een handmatig of elektrisch gestuurd draaimechanisme. Ook zijn er verschillende soorten zetels: draaizetels, met of zonder arm- en voetensteun en klapzetels.

Bij het draaimodel kan de zetel draaien, zodat u uw voeten op een vaste ondergrond kunt zetten en veiliger op kunt staan. Een arm- en voetensteun zorgt ervoor dat u comfortabel zit. Bij het klapmodel kunt u de zetel inklappen, waardoor hij minder ruimte inneemt. Dit is vooral handig als u een smalle trap heeft. Best bespreekt u dus met de expert wat uw wensen en behoeften zijn. Zo krijgt u een traplift die plezant voor u is en ervoor zorgt dat u langer thuis kunt blijven wonen.

 

Bron: Foto┬ęStannah

Bekijk Ook

BREAKING

Nu zondag huwelijksbeurs in Oostende

OOSTENDE - Nu zondag 24 september is er een huwelijksbeurs in Oostende, dit op de Wellington Hippodroom. Je kan er terecht van 11 tot 17 uur. 

BREAKING

Laatste kans om in te schrijven bij Maak in Knokke

KNOKKE-HEIST - Het is de laatste week om in te schrijven bij Maak in Knokke. Ze bieden er een ruim aanbod rond muziek, woord, beeld en dans. 

BREAKING

Stad Brugge investeert in robotmaaiers voor sportvelden

BRUGGE - De stad Brugge investeert in robotmaaiers voor sportvelden. De eerste wordt al gebruikt in Lissewege. Later volgt nog Zeebrugge. Volgend jaar volgen nog andere sportvelden in de Brugse randgemeenten.   

BREAKING

Al heel wat bezwaren rond openbaar onderzoek Ventilus

VLAANDEREN - Nog tot  27 oktober loopt het Openbaar Onderzoek in het dossier van de hoogspanningslijn van Ventilus. Er zijn nu reeds 40 bezwaren binnen. 

BREAKING

Busreiziger gestoken met mes in Gent

GENT - Op de bus van De Lijn werd vrijdag in Gent een man gestoken met een mes, dit in de halsstreek. De verdachte kon door de politie overmeesterd worden. 

BREAKING

Belgian Rally vanmorgen gestart op het Zand in Brugge

BRUGGE - In Brugge zijn deze voormiddag een 100 tal gekke wagens gestart voor de Belgian Rally. De rally duurt drie dagen en doorkruist Zeeuws Vlaanderen en gans ons land.  

BREAKING

Nog dit weekend kermis in Aalter

AALTER - In Aalter is er ook nog dit weekend kermis waar je het lunapark Tiener Club kan vinden.  

BREAKING

Waterzooi van vis op de lunch in Bistro Flandria in Brugge

BRUGGE - In de Bistro Flandria aan de Katelijnebrug bij de jachthaven in Brugge kan je dagelijks genieten van een verzorgde lunch.  

BREAKING

Vandaag start van Lifestyle tuinbeurs in kasteeldomein Ooidonk

DEINZE- Op het kasteeldomein Ooidonk, vlakbij Deinze en Sint Martens Latem start vandaag een driedaagse Lifestyle tuinbeurs met maar liefst 110 exposanten. Het zal de grootste editie worden met een ruim aanbod aan standhouders met planten, tuinmeubilair, alles voor outdoor maar ook delicatessen.    

Bekijk meer gerelateerde artikels