Regio

Dit is waarom een traplift in uw eigen woonst plezant is

BELGIE, NEDERLAND Naarmate u ouder wordt kan uw mobiliteit en fitheid afnemen. Hierdoor kan het steeds lastiger voor u worden om de trap op en af te geraken. Zeer ambetant, want u blijft natuurlijk het liefst zo lang mogelijk in uw eigen woonst. Gelukkig kan een traplift u soelaas bieden. We vernoemen een aantal voordelen van dit handige hulpmiddel in uw woning.

 

1. U hoeft niet te verhuizen

Als u een woonst heeft met meerdere verdiepen, moet u al snel verhuizen als u niet meer de trap op en af kunt geraken. Een verhuis kan stresserend zijn en ook nog eens veel geld kosten. Een traplift helpt u om naar boven en beneden te geraken, zodat u langer in uw eigen woning kan blijven.

Een hulplift in huis is vaak ook een pak voordeliger dan een verhuis. Het hulpmiddel kost gemiddeld namelijk tussen de € 3.900 en € 7.600. Een tweedehands exemplaar kost ongeveer € 3.000. En misschien bent u er wel minder voor kwijt doordat u in aanmerking komt voor subsidie.

 

2. U kunt de traplift altijd gebruiken

Hulpliften werken elektrisch en hebben een accu die automatisch wordt opgeladen via het lichtnet. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat de lift niet werkt als de stroom uitvalt. Doordat de accu meestal lange tijd meegaat, zult u de traplift over het algemeen gewoon kunnen blijven gebruiken. Van zodra u weer stroom heeft wordt de accu vanzelf weer opgeladen. U hoeft hier dus nooit zelf om te denken.

3. Uw familie hoeft zich geen zorgen om u te maken

Als u niet meer goed zelf de trap op en af kunt kan dat uw familie stresseren. Zij kunnen zich namelijk zorgen maken om uw welzijn. Met een traplift in uw woonst wordt het risico dat u van de trap valt een pak minder. Het kan uw familie geruststellen als ze weten dat u zelf veilig boven en beneden kunt geraken.

4. Een traplift wordt naar wens op maat gemaakt

Omdat er verschillende soorten trappen zijn, zoals rechte, gebogen of wenteltrappen, worden trapliften op maat gemaakt. Daardoor kan er ook een lift aan uw trap worden bevestigd. Er komt een expert bij u langs voor een gratis trapmeting. De expert beziet welke soort hulplift het beste bij uw woning past.

U kunt de hulplift helemaal naar uw eigen wensen aanpassen. U kunt meestal namelijk kiezen voor een handmatig of elektrisch gestuurd draaimechanisme. Ook zijn er verschillende soorten zetels: draaizetels, met of zonder arm- en voetensteun en klapzetels.

Bij het draaimodel kan de zetel draaien, zodat u uw voeten op een vaste ondergrond kunt zetten en veiliger op kunt staan. Een arm- en voetensteun zorgt ervoor dat u comfortabel zit. Bij het klapmodel kunt u de zetel inklappen, waardoor hij minder ruimte inneemt. Dit is vooral handig als u een smalle trap heeft. Best bespreekt u dus met de expert wat uw wensen en behoeften zijn. Zo krijgt u een traplift die plezant voor u is en ervoor zorgt dat u langer thuis kunt blijven wonen.

 

Bron: Foto┬ęStannah

Bekijk Ook

BREAKING

Treinverkeer tussen Brugge en Zeebrugge Dorp terug normaal

BRUGGE/ZEBRUGGE - Het treinverkeer tussen Brugge en Zeebrugge Dorp heeft woensdagnamiddag een tijdlang hinder opgelopen. De oorzaak was storing van de seinen.  

BREAKING

Komend weekend Lentefoor in Beernem

BEERNEM - Op het Stationsplein in Beernem is er komend weekend de lentefoor. Er zijn tal van attracties voor jong en oud. 

BREAKING

Hinder voor treinverkeer op spoorlijn 50 na aanrijding

OOSTKAMP - Het treinverkeer van en naar Oostkamp loopt momenteel hindr op. Rond 18.40 uur was er een aanrijding op de sporen.  

BREAKING

Heerlijk kermisgebak bij de Gezondheidsapotheek in Sint-Kruis

SINT-KRUIS - Nog tot en met zondag 2 april vind je heerljk kermisgebak bij de Gezondheidsapotheek op de Lentefoor in Sint-Kruis bij Barbara en John. Daarna trekken ze naar de Paasfoor op de Markt in Brugge. De Paasfoor in Brugge start op 8 april.    

BREAKING

Nu zaterdag tolvrije zaterdag in de Westerscheldetunnel

ZEELAND (NEDERLAND) - In Zeeland in Nederland zal de Westerscheldetunnel nu zaterdag 1 april tolvrij zijn. Jaarlijks zijn er telkens een aantal tolvrije zaterdagen. 

BREAKING

Avondmarkt in Sleidinge

SLEIDINGE - In Sleidinge wordt op zaterdag 22 april een avondmarkt gehouden naar aanleiding van 800 jaar Sleidinge. De avondmarkt start die avond om 18 uur. 

BREAKING

Reddingstrappen, reddingsboeien en AED toestel voor Yachtclub Flandria

BRUGGE - In de Yachtclub Flandria aan de Katelijnebrug in Brugge werden de nodige voorbereidingswerken uitgevoerd voor het komen seizoen, dit rond veilgheid.  

BREAKING

Katelijnepoort in Brugge was twee uur lang buiten werking

BRUGGE - De Katelijnepoort in Brugge was vandaag twee uur lang buiten werking. Alle verkeer moest er omrijden.   

BREAKING

Nog tot en met zondag 2 april Lentefoor in Sint-Kruis

SINT-KRUIS - De kinderen zijn vanmiddag thuis van school en worden dan ook verwacht op de Lentefoor op de kleine parking aan de voorkant van het winkelcentrum aan de Moerkerkesteenweg in Sint-Kruis. De foor staat er nog tot en met zondag 2 april.  

Bekijk meer gerelateerde artikels