Regio

Wanneer kan ik het beste mijn ruitenwissers vervangen?

BELGIE/NEDERDAND Regelmatig onderhoud van uw auto is essentieel om veilig op de weg te blijven. Een belangrijk, maar vaak over het hoofd gezien onderdeel van uw voertuig zijn de ruitenwissers. Deze ogenschijnlijk eenvoudige componenten spelen een cruciale rol bij het handhaven van een helder zicht tijdens regenachtig weer of bij andere weersomstandigheden. Maar wanneer is het nu eigenlijk het beste moment om uw ruitenwissers te vervangen?

 

Het is verleidelijk om te wachten tot u merkt dat de ruitenwissers strepen achterlaten of geluid maken voordat u actie onderneemt. Echter, het is belangrijk te begrijpen dat ruitenwissers periodiek moeten worden vervangen, zelfs als ze geen duidelijke tekenen van slijtage vertonen. Experts raden aan om uw ruitenwissers minstens één keer per jaar te vervangen, bij voorkeur voor de herfst en winter.

De reden hiervoor is dat zomerse hitte en winterse koude temperaturen beide schadelijk kunnen zijn voor uw ruitenwissers. In de zomer kan het rubber van de wisserbladen uitdrogen en barsten, terwijl winterse omstandigheden het rubber kunnen verharden, waardoor de flexibiliteit verloren gaat. Beide situaties leiden tot verminderde prestaties en een verminderd zicht.

Een andere factor die van invloed is op de levensduur van uw ruitenwissers is het gebruik ervan. Als u ze vaak gebruikt, bijvoorbeeld bij intensieve regenval, slijten ze sneller. Het is raadzaam om uw ruitenwissers regelmatig te controleren en indien nodig schoon te maken, vooral na het rijden door modderige of stoffige omgevingen. Vuilophoping kan het rubber beschadigen en de efficiëntie van de ruitenwisser verminderen.

Een goed moment om uw ruitenwissers te vervangen is wanneer u merkt dat ze niet meer effectief zijn in het verwijderen van regen of ander vuil van uw voorruit. Als de wisserbladen strepen achterlaten, geluid maken of delen van het raam overslaan, is het hoog tijd voor vervanging. Het is belangrijk te benadrukken dat het behouden van een helder zicht op de weg een cruciaal aspect van de verkeersveiligheid is.

Bij het vervangen van uw ruitenwissers is het verstandig om kwalitatieve producten te kiezen. Goedkopere alternatieven kunnen misschien aantrekkelijk lijken, maar hoogwaardige ruitenwissers gaan over het algemeen langer mee en presteren beter in verschillende weersomstandigheden. Investeer in ruitenwissers van een gerenommeerd merk om de veiligheid van uw rijervaring te waarborgen.

Samengevat, het beste moment om uw ruitenwissers te vervangen is minstens één keer per jaar, bij voorkeur voor de herfst en winter. Let op tekenen van slijtage, zoals strepen op uw voorruit, geluiden tijdens gebruik, of overslaan van delen van het raam. Door regelmatig onderhoud en tijdige vervanging zorgt u ervoor dat uw ruitenwissers optimaal blijven functioneren, waardoor u een helder zicht op de weg behoudt en uw veiligheid op de eerste plaats komt.

Bron: Foto©Asta Spiders

Bekijk Ook

BREAKING

Stoomfestival zorgt voor heropening Stoomcenrtum Maldegem

MALDEGEM - Het Stoomcentrum in Maldegem heropent begin mei het nieuwe seizoen mer rtten met de stoomocomotief van Maldegem via Balgerhoeke richting Eeklo waar je kan genieten van wat vrije tijd met een wandeling, shopping of genieten in één va de vele horecazaken.    

BREAKING

Stroomonderbreking in Loppem

LOPPEM - In de Stationsstrat in Loppem is er een stroomonderbreking geweest. Meer dan 500 bewoners zaten een tijdlang zonder stroom. Er waren vandaag ook gelijkaardige problemen in de Afons de Baeckestraat en Rijselstraat in Sint-Michiels. 

BREAKING

Lang oliespoor in Herdersem

HERDERSEM - De brandweer posten van Aalst en Lede werden opgeroepen voor een lang oliespoor. Het is nog niet duidelijk die de olievervuiling veroorzaakt heeft.   

BREAKING

Oproep voor een brand in Brugge

BRUGGE - De brandweer werd deze namiddag opgroepen naar het bedrijf Pemco aan de Pathoekeweg in Brugge. Er was brand ontstaan in het bedrijf. 

BREAKING

Van zaterdag 2 tot 17 maart Carnavalskermis in Halle

HALLE - Van vrijdag 2 tot en met zondag 17 maart is er carnavalsfoor in Halle  met 88 atracties voor jong en oud.  Er zijn  20 grote attracties op deze foor.  

BREAKING

Aantal passagiers op Luchthaven Oostende met 4,86% gestegen

OOSTENDE - Het aantal passagiers op de Luchthaven van Oostende is met 4,86% gestegen wat neerkwam op 386.000 passagiers het voorbije jaar.  

BREAKING

Restaurant 55 op zoek naar een chef kok

BRUGGE - Het Restaurant Zuid 55 is op zoek nar en chef kok voor hun zaak in Sint-Pieters.Ze zoeken naar iemand met vijf jaar ervaring die zeflstandig kan werken in zijn keuken.   

BREAKING

Morgen dinsdag prikkelarm moment op de Kattenfoor in Ieper

IEPER - In Ieper  is er nog tot en met zondag 3 maart de Kattenfoor op de Grote Markt van Ieper. Je kan er attracties vinden voor jong en oud.    

BREAKING

Oostende op het kleine scherm in het weerbericht van Sabine

OOSTENDE - Oostende is op het kleine scherm gekomen in het weerbericht op Eén met Sabine. Het ging om een weerfoto die gemaakt werd in de Stad aan Zee door Domniique Roels.     

BREAKING

Stad Brugge herneemt Buurt aan de Beurt

BRUGGE - De stad Bugge pakt opnieuw uit met een nieuwe reeks van Buurt aan de beurt. Op zondag 24 maart plannen ze hun eerste event, dit om 11 uur in de tuinen van Huize Minnewater in Brugge.    

Bekijk meer gerelateerde artikels