Economie

BREAKING

Moet je btw betalen? Hier kom je erachter

BELGIE - Als je je onderneming start, kom je verschillende formaliteiten tegen: je moet je inschrijven bij de KBO (wat inhoudt dat je een ondernemingsnummer aanvraagt), een sociaal verzekeringsfonds selecteren, en je btw-nummer laten activeren. Maar val jij onder de btw-plicht of niet? En wat betekent dit precies voor jou als ondernemer? Avixi geeft uitleg.

Wat houdt een btw-nummer in?

Btw, ofwel de belasting over de toegevoegde waarde, is wat klanten betalen bovenop de diensten of producten die ze aanschaffen. Deze belasting wordt vervolgens door de leverancier aan de overheid afgedragen via een btw-aangifte. Om deze belasting te kunnen verzamelen en door te storten, is een btw-nummer vereist.

 

 

 

Alle artikels

BREAKING

Dank aan de adverteerders op de Dag van de Ondernemer

VLAANDEREN - Op de Dag van de Ondernemer wil ik alle ondernemers bedanken die ons hun vertrouwen geven en bij ons adverteren. Ook vandaag mochten wij terug heel wat nieuwe klanten verwelkomen waarvan eerstdaags hun campagne online zal starten. Dankzij die adverteerders kunnen wij het nieuws volledig gratis aanbieden en zonder betaalmuren.    

BREAKING

Velen kiezen terug voor kantoorwerk

VLAANDEREN - Door de energiecrisis willen steeds minder mensen nog thuis werken. Ze willen nu allen terug naar kantoor. Niet alle bedrijven hebben nog voldoende plaats.  

BREAKING

Auxilios viert hun 15 jarig bestaan

ROESELARE - Het bedrijf Auxilios uit Roeselare bestaat vijftien jaar en dat zullen ze vieren met vijftien personeelsleden. In 2007 is het bedrijf gestart onder toedoen van Dirk Vandemaele.   

BREAKING

Nucci in Wetteren pakt uit met openingsweekend

WETTEREN - Nucci in Wetteren, gespecialiseerd in raamdecoratie, houdt komend weekend opendeur in hun vernieuwde zaak aan de Brusselsesteenweg. 

BREAKING

Heel wat interesse voor het nieuwe BMCC in Brugge

BRUGGE - In Brugge is het nieuwe beurs- en congresgebouw volledig klaar. In het voorjaar verwachten ze nog heel wat events en congressen. 

BREAKING

Flexiplekwerken of studeren bij 't Velt

VELDEGEM - In het centrum van Veldegem vind je 't Velt. Je kan er  terecht voor co working spaces, vergaderzalen, ruimtes voor trainingen of seminaries en nu zelfs tijdens de maand januari om te studeren.  

BREAKING

Chemiebedrijf Christeyns uit Gent installeert 3.700 zonnepanelen

GENT - Chemiebedrijf Christeyns uit Gent, dat reinigings- en desinfectie­middelen ontwikkelt en produceert, plaatste op het dak van zijn distributiemagazijn 12.500 m² aan zonnepanelen. De zonnepanelen zullen een duurzaam alternatief bieden voor het eigen stroomverbruik van het bedrijf en zullen goed zijn voor een CO2-besparing van 344 ton per jaar.

 

BREAKING

Dachser schakelt volledig over op groene stroom

WILLEBROEK - Dachser, de logistiek dienstverlener met 387 vestigingen in 42 landen, verhoogt zijn aandeel in groene stroom van 60% naar 100%. Daarnaast zal de hoeveelheid groene elektriciteit die het bedrijf zelf opwekt verviervoudigen door middel van zonnepanelen.

 

BREAKING

Belgische bedrijf Essers neemt het Spaanse Coral Transport over

GENK - Het bedrijf Essers uit Genk, intussen met al meer dan 6900 werknemers, heeft het Spaanse Coral Transport overgenomen. Zij zijn gespecialiseerd in het transport van chemie en zijn actief in meerdere Spaanse steden.   

Bekijk volgende pagina