Kunst & cultuur

BREAKING

Kunst kijken in Merendree

MERENDREE - In Merendree, deelgemeente van Deinze, verwachten ze deze zomer terug heel wat kunstliefhebbers in het Art Center Lieve Lambrecht. 

Alle artikels

BREAKING

Laatste kunstwerk voor Beaufort officieel voorgesteld

KNOKKE-HEIST - Op het Van Bunnenplein in Knokke werd het laatste kunstwerk voor Beaufort voorgesteld. Het gaat om een kameleon installatie van Jeremy Deller. 

BREAKING

20e Kunstroute in Kortemark

KORTEMARK - Vanaf 7 augustus start voor de 20e maal de Kunstroute in Kortemark. Op zestien verschillende locaties is werk te bewonderen van 86 verschillende kunstenaars. 

BREAKING

Art Festival in en rond het kasteel van Ooidonk

DEINZE - In en rond het kasteel van Ooidonk kan je nog tot 17 oktober naar het Art Festival, telkens open van woensdag tot en met zondag van 10 tot 18 uur.  

BREAKING

Komend weekend de beste stand up comedians in Koolkerke

KOOLKERKE - Op de site van het Fort van Beieren is er komend weekend van vrijdag tot en met zondag de Open Air Comedy met de beste stand up comedians. 

BREAKING

Online voorverkoop van start bij cultuurhuis De Leest in Izegem

IZEGEM - Cultuurhuis De Leest in Izegem stoomt zich klaar voor een heropening in september. Het najaarsprogramma 2021 bevat niet alleen uitgestelde activiteiten, maar ook een reeks nieuwe topvoorstellingen. Het Prethuis, Mama’s jasje, Jo Vally, Wannes Cappelle, Steven Mahieu, William Boeva, Stefaan Degand en Kamagurka & Herr Seele zijn maar enkele voorbeelden.

 

BREAKING

Dit weekend Open Kerkendagen

BELGIE - Dit weekend worden de Open Kerkendagen gehouden. In tal van steden en gemeenten kan je de kerken bezoeken, zijn er speciale tentoonstellingen of een orgelconcert.

BREAKING

Expo Ik was 18 in 80 kent succes

BRUGGE - De expo Ik was 18 in 80 in Brugge kent een groot succes. Ze mochten reeds meer dan 1900 bezoekers verwelkomen. Heel wat Bruggelingen kwamen dan ook al langs in het Stadsarchief. 

BREAKING

Deze zomer terug Theater aan Zee

OOSTENDE - Deze zomer is er terug Theater aan Zee met voorstellingen op verschillende locaties in het centrum van Oostende.  

BREAKING

Ruim 2.500 bezoekers voor de Hedendaagse Primitieven in Brugge

BRUGGE - De expo Hedendaagse Primitieven van fotograaf Alex Vanhee en auteur Benedikte Van Eeghem zit erop. Van 22 april tot 9 mei konden Bruggelingen en andere cultuurliefhebbers in DE TANK en Exporuimte Burg 40 portretten van Brugse artistieke durvers ontdekken. In totaal brachten 2.546 mensen, gespreid over de beide locaties, een bezoek aan de expo van Cultuurcentrum Brugge.

 

Bekijk volgende pagina