Nederland

BREAKING

Leenwoorden vinden vlot hun weg naar het Nederlands

BELGIE/NEDERLAND - 2021 is het jaar dat de ANS voor het eerst sinds 1997 nog eens een update kreeg. Vierentwintig jaar is lang en sommige regels werden al langer niet meer toegepast. Taal evolueert en dat hebben ook de woordenboeken gemerkt. Sinds 1997 zagen talloze nieuwe woorden het levenslicht, gaande van de SD-kaart over videochatten tot de virtualrealitybril: vaak gaat het om leenwoorden die met de IT-golf werden meegebracht. Het lijkt wel alsof we steeds sneller dergelijke leenwoorden opnemen, maar eigenlijk doen we dat al veel langer. Het kolonialisme was bijvoorbeeld een belangrijke leverancier van leenwoorden, net als de internationale handel en sport. Voor onze rubriek Kunst & Cultuur dompelen we je onder in de boeiende wereld van de leenwoorden.

 

Alle artikels

BREAKING

Morgen dinsdag Prinsjesdag in Nederland

DEN HAAG (NEDERLAND) - Het is morgen dinsdag Prinsjesdag in Nederland. Het wordt in Den Haag terug een aangepast programma gezien de Coronamaatregelen.      

BREAKING

Goud en brons voor Nederland op WK elite vrouwen

BRUGGE - Vandaag was er het WK tijdrijden voor elite vrouwen. De dames reden tussen Knokke en Brugge met aankomst op het Zand in Brugge. 

BREAKING

Vliegtuigbom uit de tweede wereldoorlog gevonden in Breskens

BRESKENS (NEDERLAND) - Roompot start eind dit jaar met de realisatie van de herontwikkeling van het vakantiepark Zeebad in Breskens. In voorbereiding hierop wordt een explosievenonderzoek uitgevoerd. 

BREAKING

Treinverkeer in Nederland stil tot minstens 19 uur

NEDERLAND - Door een telefonieprobleem ligt het spoorverkeer in Nederland volledig stil. Dat zorgt voor extra drukte in de grote stations.  

BREAKING

Volgende week maandag Nederlands Kampioenschap oestersteken

YERSEKE (NEDERLAND) - In Yerseke in Zeeland wordt volgende week maandag het Nederlands Kampioenschap oestersteken gehouden.   

BREAKING

Twee tolvrije zaterdagen in Westerscheldetunnel

ZEELAND (NEDERLAND) - Tijdens de maand september zijn er twee tolvrije zaterdagen voor de Westerscheldetunnel. Die zijn gepland op zaterdagen 11 en 25 september.  

BREAKING

Twaalf vrijgezellen dames gekend voor Temptation Island

BELGIE/NEDERLAND - Op 27 augustus start een nieuw seizoen van Temptation Island op Play 5. Nu zijn de twaalf vrijgezellen dames gekend. Het zijn topverleidsters. 

BREAKING

De Meilandjes komen terug op het kleine scherm

VLAANDEREN - Vanaf 26 augustus kunnen we terug wijnen met de Meilandjes. De bekende Nederlandse familie krijgt terug een volgend seizoen op Play 5.  

BREAKING

Vanaf 27 augustus terug Temptation Island

VLAANDEREN/NEDERLAND -  Op de televisiezender Play 5 start op 27 augustus een nieuw seizoen van Temptation Island. Vier koppels nemen het tegen elkaar op.  

Bekijk volgende pagina