Nederland

BREAKING

Elektrische auto’s thuis goedkoper opladen door corona

BELGIE/ NEDERLAND - Elektrisch rijden heeft veel voordelen. Voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Uit recent onderzoek blijkt dat mensen met een laadpaal thuis door de coronacrisis zelfs nog voordeliger uit zijn. Dit komt doordat de tarieven voor elektriciteit flink gedaald zijn.

De kosten van thuisladen sinds corona

De Belgische website Egear, die alles deelt op het gebied van elektrisch rijden, doet elk jaar onderzoek naar de kosten van het thuis opladen van elektrische auto’s voor Vlaamse gezinnen. Wat bleek? Ten opzichte van 2019 was in 2020 het thuisladen tot 17% goedkoper. Dit komt doordat de elektriciteitstarieven naar een dieptepunt zijn gezakt. Daarom is dit het ideale moment om eens naar je energiecontract te kijken, zeker wanneer je een elektrische auto en eigen laadpaal hebt.

 

Alle artikels

BREAKING

Vanaf nu maandag terug seizoensmarkt in Domburg

DOMBURG (NEDERLAND) - Vanaf nu maandag is er terug seizoensmarkt in het Nederlandse Domburg (Zeeland). Vorig jaar werd de markt geschrapt omwille van de Corona maatregelen. 

BREAKING

Treinen vanuit Nederland met anderhalf uur vertraging

NEDERLAND/BELGIE - Heel wat treinen die vanuit Nederland naar ons land kwamen liepen maandag vertraging op tot anderhalf uur.

BREAKING

Geen Brocante aan de Waterkant in Sluis in juni

SLUIS - De Middenstandsvereniging Sluis moet alweer een event schrappen omwille van de Coronamaatregelen. Het gaat om Brocante aan de Waterkant. 

BREAKING

North Seaport Talent brengt bedrijven en werkzoekenden dichter bij elkaar

GENT/ZEELAND (NEDERLAND) - Ondanks de coronacrisis blijft het voor ondernemingen in het grensoverschrijdende havengebied North Sea Port, die goed is voor 100.000 jobs, een uitdaging om vacatures voor technische profielen in te vullen. Het gaat onder meer om technici voor productieprocessen, industriële automatisering, machineoperatoren edm. Het project ‘North Sea Port Talent’ zal daarop een antwoord bieden.

 

BREAKING

Trekking eindejaarsactie Sluis pas nu door Corona

SLUIS - De eindejaarsactie in het grensstadje Sluis liep vandaag pas af. Tot vrijdag werden er nog loten gegeven bij de handelaars. Door de Coronalockdown werd de trekking uitgesteld.

BREAKING

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een fietsvakantie in België

Uit de Nederlandse Kerncijfers Fietsvakanties 2020-2021 (Landelijk Fietsplatform) blijkt dat 2,5 miljoen Nederlanders vorig jaar in eigen land op fietsvakantie gingen. Allen samen gaven ze zo'n 413 miljoen euro uit. Vooral het aantal fietstrektochten, zo'n 885.000 Nederlanders ondernamen zo'n trektocht in eigen land, is opvallend hoog. Daarnaast lijkt ook België steeds vaker in de smaak te vallen bij onze noorderburen, hoewel corona het hen wat moeilijker maakte.

Dat zoveel Nederlanders kiezen voor een fietsvakantie in eigen land, heeft natuurlijk veel te maken met de coronapandemie. De onderzoekers vroegen dan ook in welke mate corona invloed heeft gehad op de keuze voor een fietsvakantie in eigen land. Voor maar liefst 52% van de ondervraagden speelde corona wel degelijk een rol. Bij 24% ging het zelfs om een "grote invloed". Opvallend: bij trektochtfietsers liggen deze percentages zelfs nog hoger. Zo'n 74% van hen geeft aan dat corona hun keuze heeft beïnvloed. Met andere woorden: velen onder hen zouden anders misschien wel in het buitenland op fietsvakantie zijn gegaan. Geheel representatief zijn de cijfers dus niet.

BREAKING

Dierenparken in Nederland mogen nu toch niet open op 11 mei

NEDERLAND - In Nederland zullen ze de Coronamaatregelen nog niet versoepelen. Normaal mochten de dierenparken terug open vanaf 11 mei maar die datum wordt nu uitgesteld.

BREAKING

Sluis verwacht terug de Belgen

SLUIS (NEDERLAND) - Het verbod op reizen naar het buitenland is niet langer van kracht maar wordt nog afgeraden. Voor een shoppingnamiddag naar Sluis moeten Belgen gelukkig niet in quarantaine na hun bezoek.   

BREAKING

Sluis verwacht vanaf maandag terug Belgische klanten

SLUIS (NEDERLAND) -  Nog tot en met zondag is reizen naar het buitenland verboden. Het blijft nog steeds afgeraden om te reizen naar rode zones. Toch verwachten ze in Sluis vanaf maandag heel wat Belgische klanten. 

Bekijk volgende pagina